Мав двох синів. Пам'яті бійця вінницького КОРДу Богдана Булеги, який загинув за Україну

Мав двох синів. Пам'яті бійця вінницького КОРДу Богдана Булеги, який загинув за Україну
  • В травні 2022 року Богдан Булега разом зі своїми побратимами був відряджений до складу зведеного підрозділу Національної поліції України для виконання бойових завдань у Запорізькій області, де й перестало битися серце мужнього спецпризначення.
  • Йому було лише 35...

Професіонал своєї справи, товариш, наставник і вірний друг — таким для своїх рідних, друзів і колег назавжди залишиться Богдан Булега. Про це повідомляють в обласному главку поліції.

Богдан родом із села Курашівці Могилів-Подільського району. Капітан поліції  віддав службі в органах внутрішніх справ 10 років — ніс службу у спецпідрозділі міліції, був міліціонером-альпіністом штурмового взводу роти міліції громадської безпеки особливого призначення. 
З  2015 році проходив службу у  батальйоні полiцiї особливого призначення. Поліцейський у складі зведених загонів ніс службу в зоні проведення  АТО на території Донецької та Луганської областей.

Пам'ять про Героя, який віддав своє життя за свободу та незалежність України, назавжди залишиться в серцях його рідних, друзів, колег та побратимів.

Відео дня

Сім'я

«Добрий, чуйний, сильний, з щирою посмішкою та найкращий чоловік у світі», ‒ так згадує про Богдана дружина спецпризначенця Оксана.   

З Богданом Оксана знайома ще зі шкільних років. Майже десять років зустрічалися та десять найщасливіших років у шлюбі.

Зі сльозами на очах жінка пригадує як Богдан казав: «Моя Анатоліївна —  про нас можна писати книжку».  

Подружжя виховувало двох синів — 10-річного Віталія та 4-річного Даніїла. Чоловік був дуже хорошим батьком та був готовий на все заради своїх дітей.

Перебуваючи на фронті, він завжди говорив дружині: «Ти сильна, зберися у нас два орли, яких потрібно берегти».

Оксана каже, що завдяки цим словам вона буде сильною, як би тяжко їй без нього не було.

Оксана розповідає, що Богдан мав сильний характер, любив спорт та завжди впевнено йшов до своєї мети.

Друзі та побратими

Побратим Михайло Южаков  згадує про  свого заступника та товариша  як професійну, мужню, віддану справі людину, надійного друга, який умів підбадьорити, порадити, допомогти.

Михайло розповів, що у них був випадок, коли вони працювали зі щитом:

«По нас вівся вогонь зі зброї і Богдан під нашими ногами під щитом відкривав  двері для того, аби ми зайшли всередину. Він це зробив і ми після того  ще більше почали його поважати, зацінили. Бо нам було страшно, але ми  були за щитом, а він з-під щита мав відкрити ті двері…»

Спорт та нагороди

Богдан дуже любив спорт. Через його фізичну витримку та силу колеги називали  його «Мощою». Бо він міг після служби вночі  зранку піти на пробіжку, повправлятися з канатом і при цьому влучно стріляти. Він був найкращий  зі стрільби — з пістолета та з карабіну, займався кросфітом, гирьовим спортом, був неодноразовим призером різного рівня  змагань з цих видів спорту. 

За сумлінне ставлення до виконання службових обов’язків, рішучість і відвагу, професіоналізм, відданість справі та бездоганне служіння українському народові Богдан Булега нагороджений відзнакою «За участь в АТО», медаллю «10 років сумлінної служби», 31.03.2022 йому достроково присвоєно звання «капітан поліції».

Його життя обірвалося 22 травня під час ракетного обстрілу росіянами. 

Редакція «20 хвилин» висловлює щирі та глибокі співчуття рідним та близьким Героя.

Нагадаємо, тисячі вінничан зустріли загиблих Героїв КОРДу коридором вшанування:

Нам є ким пишатися і за що боротися! Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися!

 

Читайте також:

Під Бахмутом загинули два Героя — 21-річний Денис та 27-річний Олександр

На війні загинув Олександр Хухлей з Вінниччини. Герою було лише 22 роки

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (158)
  • Vova Stytsun

    ВІЧНА ПАМЯТЬ ГЕРОЮ ! СІМЇ  ЩИРІ СПІВЧУТТЯ !
  • Тетяна Міщенко

    Вічна і світла пам'ять ГЕРОЮ
  • Vova Stytsun

    ВІЧНА ПАМЯТЬ ГЕРОЮ ! ЩИРІ СПІВЧУТТЯ РОДИНІ !
  • Olha Vandiak

    Вічна пам'ять Герою України! Низький уклін і щирі співчуття батькам і родині Воїна! Ш🇺🇦🇺🇦

keyboard_arrow_up