Туреччина і Єгипет відпочивають: скільки коштує позасмагати в Затоці цього літа

Туреччина і Єгипет відпочивають: скільки коштує позасмагати в Затоці цього літа
  • Затока визнана найпопулярнішим морським курортом України.
  • Журналіст сайту «20 хвилин» дізналася, скільки коштує відпочити там цього літа.
  • Ми розглянули вартість проживання в готелях, на базах відпочинку, в приватному секторі. 

До пандемії ціни на відпочинок в Україні з кожним роком зростали поступово, приблизно на 10 відсотків. Минулого року українські курорти отримали нових клієнтів з України, які до пандемії відпочивали за кордоном.

— Завдяки великому попиту, готелі піднімали ціни на 20 –30 відсотків, — розповідає менеджер з туризму Марина Шевчук.—Так, у середньому номер в готелі коштував 1500 — 2000 гривень за добу. Цьогоріч ціни знову зросли.

В Україні немає чіткого поділу на дешеві і дорогі курорти, швидше можна говорити про різні за цінами готелі, бази відпочинку ну і приватний сектор.

Відео дня

Серед дорогих курортів експерти виділяють Одесу. Дешевшими вважаються Затока, Коблево, Залізний Порт та інші. Проте і там є як дорогі готелі, так і дешевше житло.

Ми промоніторили ціни на найпопулярнішому морському курорті України — Затоці.

Готелі

Готель «Grand More»: 2500 грн./добу за 2-місний «стандарт»

Мінімальна ціна на проживання в готелях в центрі Затоки на першій-другій лінії за добу становить 1800 гривень за номер, харчування у вартість не включають. В одному з найдорожчих готелів Затоки двомісний номер категорії «стандарт» коштує 3300 гривень за добу, без харчування.

— Вартість проживання в готелях виправдовують наявністю басейнів на території, непоганими великими номерами і сервісом, — ділиться турменеджер. — Тиждень в місцевому готелі може коштувати більше 23 тисяч гривень. Для порівняння, приблизно в стільки ж обійдеться відпочинок в Єгипті або Туреччині за гарячими путівками з триразовим харчуванням, перельотом і трансфером.

Проживання в міні-готелях з басейном коштує 1000-1200 гривень на добу (двомісний номер), без харчування.

На території готелів немає бюджетних їдалень, тільки кафе і ресторани. Ціни одеські, місцями і дорожче.

Бази відпочинку

 База відпочинку «Гавань»: 1000грн./добу за 2-місний «стандарт»

Ціни на проживання на базах відпочинку середнього рівня стартують від 800 гривень за двох на добу. Чим ближче до моря, тим дорожче. 

— Бази відпочинку відрізняються від готелів або приватного сектора можливістю відносно недорого харчуватися готовими стравами в їдальнях, — продовжує Марина Шевчук.— Середня вартість триразового харчування на людину — 250 гривень в день.

Можна зупинитися на більш бюджетних базах відпочинку. На першій лінії двомісні дерев'яні будиночки без зручностей з загальним туалетом на вулиці коштують в середньому 350-400 грн на добу, тримісні - 450. Номери в цегляних корпусах зі зручностями, але без кондиціонера можна зняти за 600-800 грн.

Приватний сектор

Приватний сектор: 350 грн./добу за 2-місний «економ»

У Затоці можна зняти номер, поверх або цілий будинок. На першій лінії двомісний номер зі зручностями і кухнею коштує в середньому 1000 грн на добу. На другій лінії — 700, на третій — 550-600 грн. Економ-варіанти — від 300 грн.

Двоповерховий будинок у моря на 3-4 сім'ї коштує близько 3000 гривень на добу. 

Варто відзначити, що в багатьох місцях з постояльців беруть туристичний збір —18 гривень з людини в добу, іноді сума включена у вартість номера.

 

Читайте також:

Не можна летіти за станом здоров'я. Кому протипоказані авіаперельоти?

Без Львова, Києва та Одеси: п’ять місць, куди поїхати відпочити вже цими вихідними

Ведмежий притулок чи відпустка в Южному. Куди і за скільки поїхати на відпочинок з дітьми

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Torro Rosso

    Пляжі в Затоці канєшно шикарні,мілкий білий пісок,широкі,вода чичтесенька
  • Кто-то

    Ваша затока помойка вонючая)
  • Александр Демянчук

    В Украине что на помойке, извините )
  • Артем Шиманский

    Що за авторизація
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 На Європейській площі перевіряли цукор, вакцинували, робили тест на ВІЛ photo_camera 20:07 Вода лише в чверті досліджених у Вінниці криниць відповідає санітарно-гігієнічним нормам 19:12 Старі фото Вінниці. Яким було наше місто і його мешканці у 80-х роках минулого століття photo_camera 18:37 Важко зберігати спокій? Є проста техніка дихання для подолання стресу play_circle_filled Від читача 23:38 Благоустрій П'ятничанського парку 18:02 Оголосили підозру та взяли під варту розповсюджувача канабісу play_circle_filled photo_camera 17:25 «Бойові каски замість корони тримали над головами». Дружина поїхала до чоловіка вінчатися на фронт 16:37 Рятувальники отримали нову техніку та медикаменти від благодійників play_circle_filled photo_camera 16:30 Меланома у дітей: причини, фактори ризику та профілактика захворювання 15:56 Електроенергія по годинах: з'явився графік відключень на шість черг 15:03 «Потрібно поспішати жити»: захисник з позивним «Івасик» про життєві цінності 14:21 У Хмільницькому районі під колеса легковика потрапив пішохід. Потерпілий у лікарні photo_camera 13:37 «Депортація досі триває». Історії трьох кримських татар, яких вигнали з рідних будинків photo_camera 13:13 Сьогодні — День боротьби за права кримськотатарського народу 12:16 Підстанція обленерго знеструмлена через падіння уламків ворожого безпілотника 11:57 Зірковий український комік Влад Шевченко вперше стане батьком 11:19 У Гайсині врятували 84-річну жінку та чотирирічну дитину з задимленого під'їзду 10:41 Гучно було і на Вінниччині: вночі ворог знову атакував нас ударними «шахедами» 10:27 Вінниця прощається із полеглим 23-річним воїном Олександром Лєсніком 09:15 Тульчинський захисник Денис Грінзіцький отримав «Хрест хоробрих»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up