Де відпочити в квітні та куди можна буде поїхати, крім Єгипту та Туреччини

Де відпочити в квітні та куди можна буде поїхати, крім Єгипту та Туреччини
  • Об'єднані Арабські Емірати, Домініканська Республіка, Мальдіви.
  • Куди та за скільки можна полетіти у квітні на відпочинок в умовах пандемії коронавірусу. 
  • Вартість турів від 700 до 3,5 тисяч доларів.

​​​​​​Поки потік туристів все ще не набрав річної щільності — або їх кількість зменшилася в зв'язку з майбутнім сезоном дощів можна повною мірою насолодитися відпочинком, повідомляє The page.

ОАЕ

Квітень традиційно завершує період комфортного відпочинку в Об'єднаних Арабських Еміратах. Цей місяць — закінчення сезону в ОАЕ як для тих, хто бажає скупатися і позасмагати, так і для мандрівників, шукачів пригод і цінителів місцевих визначних пам'яток. В інші пори року для вихідців з країн з помірно-континентальним кліматом тут надто жарко. Уже в травні повітря вдень нагрівається до +45 С. У квітні ж стовпчик термометра вдень буде коливатися в межах +29 С - +32 С, а вода нагріється до +24 С +27 С.

15 удивительных фактов о небоскребе Бурдж-Халифа | АрабМир
Бурдж-Халіфа — найвідоміший хмарочос в Аравії

Ті, хто вважає за краще пляж і тепле море, вибирають Дубаї. Тут до послуг туристів пропонують атракціони і аквапарки, барвисті мечеті, острів Пальм і монументальний Бурдж-Халіфа — найвідоміший хмарочос в Аравії.

Відео дня

Якщо хочеться на середземноморський курорт, але по більш «бюджетному» варіанту — підійде Шарджа. Там і спокійніше, і дешевше.

Гості країни з біометричним паспортом традиційно можуть оформити візу по прильоту в Емірати з правом перебування терміном до 30 днів включно. Для поїздки необхідно заздалегідь, як і в випадку з поїздкою до Туреччини, отримати негативний результат тесту на COVID-19, або пройти платне тестування після прибуття в аеропортах.

Вартість тесту більшість вітчизняних туроператорів компенсують. Варто мати на увазі, що в сертифікаті про негативний результат аналізу на COVID-19, згідно з вимогами ОАЕ, повинні бути вказані точна дата і час здачі біоматеріалу (не раніше 72 годин до початку поїздки).

Вартість турпутівок на квітень 2021 року розпочинається від $450 на одну людину, ціна квитка — від $ 180.

Домініканська республіка

Знайомтесь, Домініканська республіка

Квітень у Домінікані привабливий для відпочивальників по ряду об'єктивних причин.

По-перше, наближається сезон дощів, що схиляє багатьох гостей залишати республіку ще в кінці березня. При цьому температура повітря в квітні практично не відрізняється від березневої. А якщо і стане тепліше — то ненабагато. У цю пору року тут за місцевими мірками помірно-прохолодно.

Наприклад, в Пуерто-Плато денна температура повітря складе близько +29 С, знижуючись вночі до +19 С. У Кабарете ночами на градус тепліше. Як і в Луперон, де вдень стовпчик термометра підвищиться до + 31 С.

На півночі в квітні висока вологість - це варто пам'ятати тим, хто погано переносить духоту.

По-друге, вода в Карибському затоці потеплішає до +27 С, а в Атлантичному океані біля узбережжя — прогріється до +26 С. В силу того, що половина відпочиваючих з курортів вже з'їде, в воді і на пляжі буде менше людей. А значить - істотно менше ажіотажу і більше спокою.

Наближення сезону дощів і ураганів буде відзначено рідкісними похмурими днями. Але це не завадить високому рівню сонячної активності в цих широтах, так що любителі позасмагати все одно залишаться задоволені.

Домініканська Республіка — швидше, пляжний рай, ніж майданчик для екскурсій. Але є і екскурсійні програми, які можуть викликати підвищений інтерес у приїжджих.

До того ж можна подорожувати по країні самостійно — при наявності мінімального знання англійської мови.

У Домініканській Республіці теж варто вибирати для відпочинку острівну частину. Тут готелі комфортабельніше і людей в квітні не так багато, як на материку, говорить менеджер TUI Ірина.

Для всіх бажаючих відвідати острівну частину Домінікани необхідно отримати на руки негативні результати PCR-тесту за 72 години до відльоту. Якщо метою поїздки є континентальна частина - доведеться пройти повторне платне тестування після прибуття.

Вартість турів — 77,3-103 тис. грн на двох ($2,8 - 3,7 тис.). Туристичні компанії не компенсують повторний тест, вартість якого становить $100.

Мальдіви

Авіаквитки з Києва на Мальдіви з найкращою авіакомпанією світу від €494 у  два боки!

Туристичні поїздки на Мальдіви останнім часом стали більш доступні для вітчизняних туристів. З Києва почали здійснювати авіарейси без пересадки, що вигідно знизило ціни на квиток, при цьому підвищивши рівень комфорту. Конкурентна боротьба за українського відвідувача посилилася - в результаті туроператори стали пропонувати путівки за нижчою вартістю.

Мальдіви — рай для пляжного туризму. Середньорічна температура повітря в цій частині регіону практично незмінна. У квітні вдень стовпчик ртуті в термометрі показує температуру повітря не вище +31 С, а вночі - не нижче +26 С. Вода прогрівається до + 29 С.

Щоб відпочити на Мальдівських островах, приїжджим варто мати на руках негативні результати тесту на COVID-19, перекладені на англійську. Крім цього, туристам не дозволяють залишати острова, де вони відпочивають. Також за добу до прибуття на Мальдіви гості країни повинні заповнити спеціальну форму на імміграційному порталі IMUGA, щоб отримати спеціальний QR-код.

Тут перераховані держави, де турист встиг побувати за останні два тижні, міститься його фото, а також копія результатів тестування. Код туристи пред'являють на паспортному контролі при в'їзді в країну. Аналогічні процедури очікують туристів перед тим, як вони зберуться покинути Мальдіви.

Середня вартість туру становить від 61 до 103 тис. грн (від $ 2,2 тис. До 3,7 тис.).

Що стосується вибору місця для відпочинку, можна розглянути і африканські країни — туди зараз потрапити простіше, ніж до Європи. Однак для тих, хто вперше виїжджає за кордон, Туніс, Занзібар і інші країни південного континенту, що знімають заборону на в'їзд для туристів, занадто екзотичні. Вони, скоріше, повинні зацікавити бувалого мандрівника.

Кабмін, нагадаємо, змінив правила перетину кордону для іноземців та громадян України. Для того, аби завершити самоізоляцію, необхідно отримати негативний ПЛР-тест на COVID-19. Під час проходження тесту лабораторії, сертифікованій МОЗ, ви надасте свій номер телефону, за яким зареєстровані у додатку «Вдома». Ми зібрали список, де та за скільки можна зробити ПЛР-тест.

 

Читайте також:

Додаток «Вдома»: інструкція для тих, хто повернувся з-за кордону

Ситуація по COVID погіршується. В Україні виявили майже 20 тисяч випадків

На Вінниччині посилюють карантин та вводять додаткові обмеження. Що заборонено?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Vik Vet

    от сижу и думаю куда рвануть на мою пенсию в 2700 грывами а люди имеют и поменше наверное им просче
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up