Без пакетів в руках: встановили нові правила ручної поклажі при перельотах

Без пакетів в руках: встановили нові правила ручної поклажі при перельотах
  • В кожної авіакомпанії є своя політика щодо того, що ви можете взяти з собою в салон літака безкоштовно, а за що доведеться доплатити.
  • Ми дізналися про нові правила перевезення ручної поклажі популярних авіаперевізників України в 2021 році.

Вирушаючи в подорож влітку, багато туристів обирають летіти рейсами авіакомпаній-лоукостерів. У зв'язку з цим актуальним питанням для пасажирів будуть правила провезення багажу, які включені у вартість квитка. 

Якщо основний багаж у більшості авіакомпаній фіксований — одна валіза вагою до 23 кілограмів, то норми перевезення ручної поклажі, яку можна пронести з собою в кабіну літака, не тільки відрізняються, але й час від часу змінюються.

Тому туристи іноді стикаються з ситуаціями, коли за ручну поклажу потрібно доплатити в аеропорту: правила провезення можуть не дозволяти везти куртку або пакет із Duty free в руках.

Відео дня

Авіакомпанії і норми

Ще в січні 2021 року українська авіакомпанія SkyUp збільшила норми перевезення ручного багажу — з 7 до 9 кг, при цьому розмір сумки або валізи в салоні літака залишився в колишніх параметрах (55х40х20 см).

— Слід врахувати, що з квітня товари з Duty free (пакет з квитанцією),  верхній одяг, ноутбук, а також парасолька, книга, папка для паперів — повинні бути поміщені в ручний багаж, тобто в ручну сумку чи рюкзак, — говорить менеджер вінницької туристичної агенції Тетяна Довгань.— Друга ручна поклажа включена у вартість квитка в залежності від тарифу.

Ще одна українська авіакомпанія, яка здійснює регулярні та чартерні рейси — Bees Airline. Ручна поклажа провозиться безплатно до 7 кг. За бажання пасажира ручна поклажа може бути прийнята в багажний відсік літака безкоштовно. Друге місце ручної поклажі коштує 30 доларів.

— Додатково пасажир має право безкоштовно перевозити речі, які можуть знадобитися йому під час польоту, — додає представниця туркомпанії.— Наприклад, жіноча і чоловіча сумка або ноутбук, пальто, куртка, дитяче харчування (до 5 кг ), а також — пакет з Duty free.

Турецький лоукостер Pegasus Airlines літає з міст України до Туреччини. У 2021 році авіакомпанія зняла обмеження на вагу ручної поклажі. При цьому пасажирам дозволено пронести на борт літака тільки 1 сумку або валізу розміром не більше 55x40x20 см.

— Всі додаткові предмети: рюкзак, ноутбук або книги повинні бути упаковані в ручну поклажу, — каже Тетяна Довгань. — Але є і виняток: для невеликих дамських сумочок за типом клатчів, косметичок і пакетів з товарами Duty Free. Їх можна буде проносити на борт в руках, як доповнення до ручної поклажі.

Сумка під сидінням

Ірландський лоукостер Ryanair дозволяє брати на борт одну сумку невеликих розмірів, яку потрібно розмістити під переднім сидінням.

— Щоб провезти ручну поклажу більшого розміру, можна окремо доплатити за послугу і в салон можна взяти валізу на колесах до 10 кілограмів, — розповідає турагент.— Послуга включає пріоритетну посадку і коштує 6-20 євро. Окремо можна зареєструвати багаж вагою до 10 або 20 кг, який здають на стійці реєстрації. Ціна такого багажу в залежності від напрямку — від 13 євро, а доплата за кожен зайвий кілограм —11 євро. 

Всього можна замовити провезення трьох валіз по 20 кг. Пасажирам слід врахувати, що Ryanair не перевозить предмети вагою більше 32 кг або багаж великих розмірів.

Схожі правила і в угорської авіакомпанії Wizzair. Пасажир може взяти на борт ручну поклажу розміром 40х30х20 см, з ручками і колесами. Максимальна вага сумки — до 10 кг. Її також потрібно буде розмістити під переднім сидінням.

Якщо ручна поклажа більшого розміру, доведеться заплатити 25 євро. Якщо сумка або валіза не перевищує 55х40х23 см, їх можна розмістити в салоні за наявності місця. Якщо ні — поклажа полетить в багажному відсіку, а забрати можна буде на стрічці видачі багажу в аеропорту. За більшу вагу доведеться заплатити також 11 євро за кілограм.

 

Читайте також:

Не можна летіти за станом здоров'я. Кому протипоказані авіаперельоти?
Туреччина і Єгипет відпочивають: скільки коштує позасмагати в Затоці цього літа

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 На Європейській площі перевіряли цукор, вакцинували, робили тест на ВІЛ photo_camera 20:07 Вода лише в чверті досліджених у Вінниці криниць відповідає санітарно-гігієнічним нормам 19:12 Старі фото Вінниці. Яким було наше місто і його мешканці у 80-х роках минулого століття photo_camera 18:37 Важко зберігати спокій? Є проста техніка дихання для подолання стресу play_circle_filled Від читача 21:52 Підтримайте, будь ласка, петицію. Резервні голоси 🚨🚨🚨 18:02 Оголосили підозру та взяли під варту розповсюджувача канабісу play_circle_filled photo_camera 17:25 «Бойові каски замість корони тримали над головами». Дружина поїхала до чоловіка вінчатися на фронт 16:37 Рятувальники отримали нову техніку та медикаменти від благодійників play_circle_filled photo_camera 16:30 Меланома у дітей: причини, фактори ризику та профілактика захворювання 15:56 Електроенергія по годинах: з'явився графік відключень на шість черг 15:03 «Потрібно поспішати жити»: захисник з позивним «Івасик» про життєві цінності 14:21 У Хмільницькому районі під колеса легковика потрапив пішохід. Потерпілий у лікарні photo_camera 13:37 «Депортація досі триває». Історії трьох кримських татар, яких вигнали з рідних будинків photo_camera 13:13 Сьогодні — День боротьби за права кримськотатарського народу 12:16 Підстанція обленерго знеструмлена через падіння уламків ворожого безпілотника 11:57 Зірковий український комік Влад Шевченко вперше стане батьком 11:19 У Гайсині врятували 84-річну жінку та чотирирічну дитину з задимленого під'їзду 10:41 Гучно було і на Вінниччині: вночі ворог знову атакував нас ударними «шахедами» 10:27 Вінниця прощається із полеглим 23-річним воїном Олександром Лєсніком 09:15 Тульчинський захисник Денис Грінзіцький отримав «Хрест хоробрих»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up