«Зараз у нас критична ситуація!»: вінничан закликають стати донорами крові

«Зараз у нас критична ситуація!»: вінничан закликають стати донорами крові
Фото: pixabay.com
  • З початком пандемії коронавірусу кількість донорів крові різко зменшилась. Зокрема, у Вінницькому обласному центрі служби крові. Там вже називають ситуацію критичною. 

Завідувачка відділу забезпечення донорськими кадрами Наталія Буяк говорить, що кількість донорів різко зменшилася через те, що люди або вже хворіють, або бояться захворіти. Крім того, перед новорічно-різдвяними святами центр служби крові завжди виручали студенти. Зараз усі вони навчаються на дистанційній формі, тому допомогти не можуть. 

— Студенти нам завжди допомогали. Особливо з медичного університету. Вони знають, що в будь-який момент можуть трапитися непередбачувані ситуації і може знадобитися кров. Особливо під час свят, коли бажаючих стати донорами майже немає, — пояснює Наталія Буяк. 

За словами завідувачки відділення у центрі намагаються залучати донорів з різних організацій та установ: працівників лікарень, спортсменів, військових. Сьогодні, наприклад, в центр служби крові пройшло 80 донорів, половина з яких військовослужбовці військової частини 3008 Національної гвардії України. 

Відео дня

— Січень у цьому плані був доволі депресивним місяцем завжди, тепер ще й пандемія додалася, — продовжує Наталія Буяк. — Скільки залишилося доз сказати не можу, але зараз у нас критична ситуація. Ми прсоимо всіх відгукнутися і стати донорами. 

За словами Наталії, для нормального функціонування щодня має проводитись мінімум 70 донацій. На жаль, зараз такого майже не буває. Іноді кількість донорів не доходить і до двох десятків. 

Здати кров можна за адресою: вулиця Пирогова, 48. Медзаклад працюватиме 31 грудня з 9.00 до 15.00. У новому році робота центру відновиться 4 січня. Працюватиме він також 5, 6 і 8 числа у звичайному режимі. Телефон для довідок: (067)492-00-34.  

Пам’ятайте, що напередодні донації не рекомендується вживати жирну, смажену, гостру і копчену їжу, а також молочні продукти, яйця і масло, горіхи, банани і авокадо.   

За 48 годин варто відмовитися від вживання алкоголю, а за 72 години — приймати ліки, що містять аспірин та анальгетики. Крім того, потрібно бути повнолітнім і важити не менше 50 кілограмів. Не забудьте паспорт.

Читайте також:

Рік в обіймах COVID: як ми у 2020-му переживали пандемію коронавірусу

«Весна нам так підморгує». Розповіли, яку погоду чекати у новорічну ніч

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як бути без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up