Запуск економіки та виробництво ШВЛ. У Вінниці створюють план виходу з карантину

Запуск економіки та виробництво ШВЛ. У Вінниці створюють план виходу з карантину
  • Спільно з підприємцями міська влада напрацьовує заходи для плавного перезапуску економіки міста, яка зупинилися через карантин і коронавірус.
  • Окрім того, тривають перемовини з керівництвом UBC Group, аби запустити на вінницькому заводі виробництво апаратів для штучної вентиляції легенів.
  • Тим часом, мер Вінниці Сергій Моргунов просить вінничан продовжувати сидіти вдома, щоб не сталося сплеску захворювання на коронавірус та продовдження карантину

Цієї п’ятниці, 24 квітня, міський голова Сергій Моргунов провів брифінг про протидію коронавірусу в Вінниці. Зокрема, він розказав про кількість одужавших від COVID-19, про те, що робить влада, щоб забезпечити медзаклади захистом і анонсував план виходу з карантину для бізнесу.

Повну трансляцію брифінгу можна подивитися у відео. А далі в тексті — головні тези з виступу мера Вінниці.

Відео дня

Статистика

— З початку пандемії у Вінниці зареєстровано 161 інфікованих коронавірусом. З цих людей — 37 вже одужали, в тому числі двоє дітей і 16 медпрацівників. І на сьогодні 124 людини хворюють на COVID-19, — говорив Моргунов. — На стаціонарі в лікарнях 15 вінничан. На амбулаторних умовах — 109 пацієнтів. Тобто, можна стверджувати, що 88% осіб мають захворювання без симптомів або в легкій формі, що дозволяє їх лікувати вдома під наглядом сімейного лікаря.

— Протягом останнього тижня до медзакладів надійшло респіраторів FFP3 — 500 штук, біокостюмів — 1225, пристроїв очищення та знезараження повітря — 7 штук, дезінфікуючі рамки на вході — 4 штуки. Близько чотирьох тисяч респіраторів другого ступеню захисту мають доставити на медзаклади сьогодні, 24 квітня, — казав Сергій Моргунов.

План виходу з карантину

Однак не коронавірусом єдиним: у місті почалася підготовка плану виходу з карантину.

— Моїм розпорядженням була створена робоча група, яка напрацює план дій. У ній є багато вінницьких підприємців. До складу групи входять представники департаменту фінансів, економіки, земельних ресурсів, соцзахисту, комунального майна, — казав Моргунов. — Вже відбулося два засідання, де обговорювали податки, збори, плату за оренду комунального майна і землі. Були відпрацьовані певні алгоритми. Найближчим часом ми проведемо ще два засідання, які стосуються торгівлі, сфери послуг, соцпослуг та зайнятості населення. 

Результатом роботи групи, за словами мера Вінниці, буде чіткий план підтримки бізнесу та запуску економіки Вінниці після карантину:

— На наступному тижні презентую більш детально цей план, який буде представлений на сесії міськради.

До цього ж, компанія UBC Group, яка займається виробництвом холодильного обладнання, буде робити апарати для штучної вентиляції легенів.

— UBC Group налагоджує виробництво вітчизняних апаратів ШВЛ. За 1-2 місяці буде проведено відповідну сертифікацію цього обладнання. Ми проводимо перемовини з керівництвом компанії, щоб виготовлення ШВЛ було на потужностях заводу UBC «Green Cool» у Вінниці. Адже апарати штучної вентиляції легенів — зараз дефіцит, який складно замовити, закупити, — каже Сергій Моргунов.

Коронавірус на «Володарці»

Як вже зазначали в мерії, влада замовляла виробництво біокостюмів, захисних масок на місцевих швейних фабриках. Так, фабрика «Поділля» вже виконала замовлення на 7300 костюмів й отримала новий підряд — на вісім тисяч біохалатів.

«Володарка» також впоралася з замовленням на 10 тисяч біокостюмів. Однак, там виявили інфікування COVID-19.

— На фабриці було проведено понад 200 тестувань методом ПЛР. Одна з працівниць захворіла на COVID-19. Загалом підтвердили сім випадків захворювання коронавірусом. Підприємство продезінфікувати, зараз воно працює в штатньому режимі, відповідно до рекомендацій лабораторного центру МОЗ у Вінницькій області. Ми продовжуємо моніторити ситуацію на фабриці, щоб оперативно реагувати, — казав очільник Вінниці.

Що ремонтують в місті

Навесні, зазвичай, розпочинаються ремонтні роботи у Вінниці. Карантин не став перепоною і в мерії відзвітували, що станом на квітень 42 вулиці отримали поточний ремонт.

— Це такі вулиці як Пирогова, Салтикова-Щедрина, Ботанічна, Щептицького, Зулінського, Шепеля, Гальчевського. Ремонтуємо вулиці в приватному секторі, на умовах співфінансування. Завершили капітальний ремонт вулиці Войцехівського, Івана Огієнка. Продовжуємо будівництво дороги по вулиці Гонти — зроблено вже 40% від усього об’єму запланованих робіт, — зазначив Моргунов.

Відбуваються ремонти і у подвір’ях багатоповерхівок. 

— На завершальній стадії будівництво двох підземних сміттєвих майданчиків — на Юності, 19 і на перехресті Шевченка-Бойка. Триває ремонт покрівель у багатоповерхівках. Вже готові дахи Келецька, 72, Янгеля, 64, Льва Толстого, 3, — говорив міський голова. — Ремонтуємо інженерні мережі у чотирьох будинках. Виконуємо ремонт у подвір’ях. Вже виконали роботи по восьми адресами. Серед них, вулиці Шепеля в групі будинків під номерами 9,15,17, 19; Матроса Кошки, 40,42; Келецька, 15; проспект Юності, 19. Проводиться ремонт пандусів, контейнерних майданчиків та інших об’єктів благоустрою серед будинків. Продовжуємо дезінфекцію вулиць, зупинок, громадських місць, під’їздів у житлових будинках.

І попри те, що розвиток транспорту в Вінниці «на паузі», вже назабаром на вулиці вийдуть два нових тролейбуси — «Vin Line» 045, 046. Але виробництво ще трьох тролейбусів, які планували в 2020 році, скасовано через скорочення можливостей міського бюджету.

Наостанок мер Вінниці попросив вінничан дотримуватися правил карантину:

— З настанням тепла ми бачимо, що вінничани масово стали виходити на вулиці. Вже багато не дотримуються правил проїзду в громадському транспорті: заходять в транспорт, в якому зайняті вже всі сидячі місця, — говорив міський голова Сергій Моргунов. — Ми з вами достойно пройшли 1,5 місяці карантину. Прошу дотримуйтесь обмежень, дуже не хочеться, щоб цей карантин тривав ще 1,5 місяці. А це залежить від нас: якщо ми менше будемо виходити на вулицю, контактувати з іншими людьми і будемо дотримуватися всіх правил самоізоляції, то скоріше заживемо повноцінним життям.

У Пирогово, нагадаємо, люди самі зробили ремонт дороги на своїй вулиці.

 

Читайте також:

Хто «піднявся» на карантині? Запитали у вінницьких підприємців та експертів

«Тестуватись хочуть всі». Як працює бригада медиків, що виїжджає на коронавірус

«Це не адаптація, а виживання». Як вінницькі ресторани та магазини переживають карантин

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (13)
  • Yuriy Ignatenko

    Выход из карантина? ))) Придурки!!! Карантин ещё не начинался. И эпидемия ещё не началась. Сейчас идёт только репетиция, школьная "Зарница".

    Сергій reply Yuriy Ignatenko

    Спокойствие только спокойствие
  • Aleksandr Kravchuk

    Кнопку нажав и виход з пид корони. Царь сказал снять корони только я буду носить
  • Дима Бузин

    Розводят людей як хочуть
  • Оксана

    Очень интересно, а кондитерская фабрика тоже стратегический объект? Почему-то её на карантин не закрыли.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up