Понад 50 тисяч захисних костюмів зроблять для медиків на «Володарці» та «Поділлі»

Понад 50 тисяч захисних костюмів зроблять для медиків на «Володарці» та «Поділлі»
  • Дві вінницьких фабрики виконують масштабне замовлення від мерії. Там зараз шиють 17 300 біокостюмів для захисту медиків від зараження коронавірусом.
  • Водночас їм дадуть ще більше замовлення — понад 50 тисяч костюмів, якими забезпечать потребу вінницьких лікарень на ще два місяці роботи.

З минулого тижня «Володарка» і «Поділля» почали шити захисні костюми для медиків. Вони отримали замовлення від міськради на 17300 костюмів загалом, і наразі передали 3500 готових комбінезонів. 

За словами міського голови Сергія Моргунова, місячна потреба всіх медзакладів Вінниці, які у підпорядкуванні міськради, це 23 тисячі 225 костюмів. Тому попереднє замовлення будуть розширяти і на «Володарці» та «Поділлі» закуплять ще понад 50 тисяч комбінезонів для медиків, якими перекриють потребу ще на два місяц

— Фактично, ми вирішуємо два завдання — забезпечуємо місячну потребу і робимо резерв на два місяці, — говорив Моргунов.

Відео дня

У мерії повідомляють, що костюми відшивають за ціною майже на рівні собівартості — 300 гривень за одиницю. Директор підприємства «Поділля» Анатолій Козярук розказав з чого їх шиють.

— Ми придбали спеціальний матеріал — ламінований спандбонд, який не пропускає вологу. Швачки, які у нас працюють, забезпечені індивідуальним захистом. До речі, вже маємо замовлення з інших міст України, але для Вінниці шиємо в першу чергу, —  зазначив Козярук.

А ще очільник міста розповів, що за централізованою поставкою (тобто, від вищої виконавчої влади з Києва - авт.) медики отримали лише 200 біокостюмів.

— А станом сьогодні через ініціативу «СтопВірус» — понад 600 одиниць. Також більше 5000 костюмів придбані за кошти територіальної громади міста Вінниці. І це таке співвідношення лише по одній позиції. Крім того, дуже багато, особливо на початку епідемії, нам допоміг бізнес: з масками, респіраторами, різними лікарськими засобами – це все те, чого ми не змогли швидко знайти і купити за бюджет, — каже міський голова.

У мерії, нагадаємо, розповіли, скільки коштує лікування від коронавірусу

 

 

Читайте також:

Вірус об’єднує вінничан. Як допомагають волонтери під час карантину

Розбризкані краплі вбивають коронавірус. Дезінфікуючу рамку виготовили за три дні

«Нікому не бажаю потрапити в таку ситуацію», — донька козятинчан, в яких виявили COVID-19

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:04 На Донеччині загинув Юрій Іванина з Іллінців 20:18 Вінничан запрошують на відкриття фотовиставки Максима Кривцова на псевдо «Далі» 19:35 У першому кварталі понад 320 переселенців знайшли роботу на Вінниччині. На яких підприємствах? 19:12 До Міжнародного дня сім'ї у Вінниці проведуть захід «Сильні, вільні та спортивні» Від читача 13:38 На Вінниччині відкрили набір на безоплатний курс із вивчення правил дорожнього руху — як долучитися? 18:44 Після десятків років занепаду легендарний «Шоколадний будинок» відреставрували. Ми побували всередині play_circle_filled 18:23 До п'яти років за ґратами засудили бухгалтерку за привласнення бюджетних коштів 18:05 У Вінниці складно врятувати безпритульну тварину? Історія загибелі кота оголила великі проблеми photo_camera 17:19 Нічний дебош у Вінниці: п'яні хулігани розбили вікно та шуміли у під'їзді photo_camera 17:08 Кому належить недобудова на Соборній? І ще про історію її «вічного ремонту» photo_camera 16:19 Минулої доби у двох ДТП травмувалися троє дітей та троє дорослих photo_camera 15:25 На війні загинув легендарний боєць «Азова» 21-річний вінничанин Назарій «Грінка» Гринцевич play_circle_filled photo_camera 14:22 Захисник з Вінниччини Василь Грабійчук отримав нагороду від Головкома ЗСУ photo_camera 14:20 Від шпаклівки до декору: Як «ВінЄвроБуд» вчить дітей креативності та майстерності (новини компаній) 13:21 У восьми криницях Вінниці виявили неякісну воду. Адреси 12:23 З початку травня на навчальних автівках змінилося маркування 11:51 Запустили масштабний волонтерський проєкт «Подільські дрони». Мета — збирати по тисячі FPV щомісяця photo_camera 11:25 Де смачно пообідати у Центрі Вінниці: огляд бізнес-ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:21 Небайдужі вінничани повідомили патрульним про п'яного водія photo_camera 10:23 Без води та світла. Де у Вінниці 7 травня відключатимуть послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up