Розбризкані краплі вбивають коронавірус. Дезінфікуючу рамку виготовили за три дні

Розбризкані краплі вбивають коронавірус. Дезінфікуючу рамку виготовили за три дні
  • Три дні знадобилося фахівцям з Бару на виготовлення дезінфікуючої рамки. З її допомогою автоматично вбивають інфекцію.
  • Коли людина наближається до такої рамки, спрацьовує датчик руху, форсунки розбризкують дезінфікуючу рідину до крапельок туману, які вбивають інфекцію коронавірусу. 

Дезінфікуючі рамку розробили на Барському машинобудівному заводі. Про це розповів головний інженер підприємства Олександр Лотоцький. Каже, три дні знадобилося, щоб виготовити креслення і втілити задумане на практиці.

— Ідею схопили на льоту, — розповідає Лотоцький. — Обмінювалися думками з колегами з одного з машинобудівних підприємств Хмельницької області. Наприкінці розмова торкнулася ситуації з нинішньою епідемією. Вони й похвалилися, що роблять дезінфікуючі рамки на замовлення медиків. Подумалося: а чому ми не можемо взятися за такий прилад?

Креслення зробив головний конструктор Олександр Кондратюк. Зробив швидко. До роботи одразу долучилися робітники. Почали з порізки труб, далі пішов процес свердлильних робіт і фрезерування. Після фарбування передали у складальний цех. У єдине ціле прилад збирали слюсарі-складальники Анатолій Чорний та Степан Коновальчук.

Відео дня

— Поки тривали роботи в цеху, закупили компресор,  датчик руху, електричні клапани, — розповідає Олександр Лотоцький. — Першу ємність на 10 літрів  розчину зварили з металу. Потім натрапили на таку, що виготовлена з пластмаси, але здатна витримувати тиск у 3-4 атмосфери. Саме стільки забезпечує компресор.

За словами співрозмовника, на рамці встановили п’ять форсунок: чотири вертикальні і по дві знаходяться на лівій і правій стійці, одна вгорі.

Випробування провели у заводському цеху. Зібралися виконавці робіт, конструктор, керівники підприємства.

Першим доручили пройти через «бризкаючу» рамку головному інженеру, який контролював хід робіт, Олександру Лотоцькому.

— Роботу приладу перевіряли на воді, тобто замість розчину використали звичайну воду, — каже пан Олександр. — Все спрацювало як слід — і датчик руху, і форсунки, і компресор. Словом, я отримав свою порцію бризок, а точніше, позитиву від новинки. Прилад простий, але дуже потрібний нині у медичних закладах, і не тільки. Автоматичний дезінфектор може бути корисним при вході у магазини, аптеки, інші будівлі, які відвідують люди.

— Після того запропонували новинку нашій районній лікарні, — продовжує Олександр. — Медичний заклад не входить у список тих, де лікуватимуть хворих на епідемію коронавірусу. Але ж лікарі вимагають нині активної обробки розчином і рук, і одягу, і речей.

У лікарні рамку встановили у прийомному відділенні, куди потрапляють хворі, яких далі лікуватимуть стаціонарно.

— Використання такої рамки дуже доцільне в інфекційних відділеннях, — каже Лотоцький. — З її допомогою автоматично відбувається процес дезінфекції. Тому лікар менше часу приділятиме на виконання дезінфекційних процедур. 

Новий прилад барчан уже замовили з декількох лікарняних закладах, як обласних, так і районних.

— Вони отримають вже удосконалений варіант, — пояснив головний інженер Олександр Лотоцький. — Ми замінили компресор на електронасос. Коли компресор включався для підкачування тиску, було чути шум його роботи. Електронасос не створює шуму. По-друге, не потрібно буде задавати необхідну величину тиску. 

Дезінфікуюча рамка має розміри два метри у висоту і один у ширину. Обладнана стійкою  для кріплення. Тому не потрібно для її встановлення виконувати додаткову роботу. Працює як з компресором, так і з електронасосом. Для їх роботи потрібне електроживлення від розетки 220 вольт.

Розчин розпилюється на висоті таза і плечей людини середнього зросту, або на відстані від землі 70 і 150 сантиметрів. Одна форсунка встановлена на верхній перемичці і забезпечує вертикальний розпил.

Час розпилення можна програмувати. Як пояснив головний інженер Олександр Лотоцький, мінімальний період вприскування форсунки становить три секунди, максимальний – півгодини.

Коштує така дезінфікуюча рамка 14 тисяч гривень. У вартість входять всі комплектуючі.

— Медичні заклади готові замовляти виріб, але бідкаються, що їм складно розрахуватися, — каже Олександр Лотоцький. — Непросто проводити операції через Держказначейство. Зрештою, наше підприємство також неодноразово стикалося з цією проблемою.

Автомат-дезінфектор у Барській лікарні



Читайте також:

Місця сили онлайн: вінничани діляться корисними посиланнями (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

«Нікому не бажаю потрапити в таку ситуацію», — донька козятинчан, в яких виявили COVID-19

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Едуард Галецький

    Якщо це правда, я не бачу щоденної черги жителів м. Бар і барського району. Прийшли, побриззгали, і вилікувався. Хто і як виготовляв розчин? Хто перевіряв його? Чи це не лохотрон.

    Едуард Галецький reply Едуард Галецький

    Лора Дербеда я не чикає,

    Лора Дербеда reply Едуард Галецький

    Хтось  пробує,а хтось тільки чекає ,ще й ганьбить

    Сергей Топоровский reply Едуард Галецький

    Едуард Галецький таку херню миг придумати тильки наш инженер.?китайци повишалиб на тий розкараци.Саме час колотнути бабла.
  • Катя

    Молодцы  а дальше доделают спасибо за роботу и ждем новых дороботок.
  • аноним

    совсем не скользко будет на постоянно мокром кафельном полу
  • покращення

    нобеливскую премию особено за крипеж проводки изолентой очень современно не пишу вообще об виде ее

    Анатолий Белоус reply покращення

    ТруЪ-изолента должна быть каноничного синего цвета с ПВХ (не тряпочным!) основанием. При использовании сабжа других цветов наблюдается полное исчезновение его магических свойств.
    http://lurkmore.to/%D0%98%D0%B7%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up