Місця сили онлайн: вінничани діляться корисними посиланнями

Місця сили онлайн: вінничани діляться корисними посиланнями
  • Попросили наших читачів та інших вінничан поділитися посиланнями на корисні та цікаві лекції, додатки і канали для саморозвитку або відпочинку.
  • Вийшло чимало ресурсів на найрізноманітніші теми: маркетинг, психологія, мистецтво, спорт, музика, здоров'я тощо.

 

Діана Подолянчук

Відео дня

— Відкрила для себе хороший сайт з психологічними тестами. Він для тих, кому цікаві не лише тести з фейсбука. А ось тут під приємну музику можна онлайн спостерігати за нашою планетою з космосу.

Олександр Федоришен

— Генеруємо корисний контент самостійно. На сторінці «Центр історії Вінниці» ми розпочали проект #музейна_читальня. Ось тут можна подивитися мою лекцію про історію епідемій у Вінниці. 

Марія Ошовська

— Сподобався курс на Рrometheus про побутові відходи. Найкрутіше, на мою думку, у курсі те, що вони розбивають міф про те, що у нас немає заводів для переробки сміття і компаній, які цим займаються. Ще нещодавно з’явився подкаст про українську мову. Він стане в пригоді кожному, хто бажає говорити правильно. Але особливо корисний він для тих, хто складатиме ЗНО, адже автор розглядає поширені лексичні, граматичні, синтаксичні та інші мовні помилки.

Катерина Мельник

— Додаток Duolingo. Містить величезну кількість іноземних мов. Я вивчаю іспанську. Завдання спрямовані на всі види мовленнєвої діяльності: слухання, читання, письмо, говоріння. Цікаво і пізнавально. Звичайно, він не є основним джерелом вивчення мови, але лексику та фрази можна вивчити легко завдяки багаторазовому повторенню.

Вікторія Селезньова

— Підсіла на фітнес-канал tgym, його веде дуже позитивна спортсменка Таня Федоріщєва, і разом з нею проходжу вже другий поспіль комплекс вправ для стрункості. Крім того, на каналі є багато корисної інформації про харчування та про тіло загалом. За місяць завдяки цьому каналу я скинула п'ять кілограмів ваги і суттєво зменшила об'єми. 

Ольга Юркова

— Ксенія Литвиненко влаштовує вебінари з історії мистецтва. Вебінар триває годину. Теми пропонують глядачі — це може бути певний сюжет у мистецтві, певний художник. Вчора, наприклад, була лекція про Брейгеля Старшого. Вона розповідає дуже цікаво і зрозуміло. Це допомагає розширити кругозір і зарядитися натхненням від вічних творів.

Вікторія Ільчишена

— Зараз вивчаю мистецтво маркетингу. Дивлюся прекрасну серію навчальних відео Brand Father від Fedoriv Vlog. Дуже корисна інформація для тих, хто має власний бізнес, чи хоче почати його.

Катерина Ботвинник

— Можна пройти чудовий курс фізики для школярів. Тим, кому хочеться якісного науково-популярного контенту підійде Vert Dider. А для тих, хто хоче більше дізнатися про хоумскулінг та дитячу психологію, ми робимо безкоштовний фестиваль онлайн. 

Руслан Анфілов

Ось тут систематизовані знання та правила для роботи в умовах карантину. Коли мізки зовсім перевантажуються, із задоволенням переглядаю канал «Анекдоты от А до Я».

Анна Ковальова

— Читаю про досвід SMMників, контент-менеджерів, маркетологів та комунікаційників на Bazilik Media. Проходжу курс з нейролінгвістики на Coursera, пригадую англійську на Prometheus. Спорт у мене тепер також онлайн — на каналі MadFit. Перші україномовні медитації слухаю в додатку Svitlo. Його можна завантажити як на Android, так і на IOS. 

Юрій Прокопенко

— Дивився цикл лекцій «Справедливість із Майклом Сенделом» з Гарвардського університету.

Сергій Петрович

— Освіторія хаб — місце сили освітян усієї країни. Продовжує працювати під час карантину. Віртуально, звісно. Щосуботи відвідую онлайн вебінари кращих освітян України. Дуже цікаві і надихаючі теми. Трансляція — на YouTube-каналі «Освіторії». За деякий час вебінари стають доступними у записі.

Оксана Урбанська-Скришевська

Гарна музика для мене — це завжди релаксуюча «пігулка». Музику слухала і слухаю завжди, з нею прокидаюся, з нею і засинаю.

Вікторія Подолянчук

— Карантин — чудова можливість для саморозвитку: безкоштовний сервіс аудіокниг, українська онлайн-бібліотека. Можна поблукати музеями тут, ось тут, і навіть тут. Ще наша школа танцю проводить онлайн-заняття в Інстаграмі: @viki_arbora та @shahinadi. 

Олег Слушний

— Голландська студія Moniker у співпраці з Нідерландським інститутом звуку і зображення створила вебсервіс Radio Garden. У ньому ви можете почути весь світ. 

Альбіна Курбанова

— Знахідка березня — YouTube-канал офтальмолога Вадима Бондаря. Доказова медицина про наші захворювання зору та як з ними жити. Проходжу курс від Prometheus про здорове харчування. Тим, хто хоче тренуватися, можу порадити 15-хвилинне тренування в квартирі. Також можете подивитися випуск Big Money з доктором Комаровським про коронавірус.

Тетяна Довгань

— Випадково натрапила на черкаського тренера з пілатесу Павла Поперечного. Тренування безкоштовні, спеціального обладнання не треба, оплата за бажанням. Ефект побачу, мабуть, після карантину. Але частини тіла відпадають по черзі, значить результат таки є.

Лія Зелінська

— Абсолютно точно, що і домогосподарка, і MBA почерпнуть для себе щось з курсу Brand Father. Головне включати мозок при перегляді.

Олександр Царевський

— Зважаючи на карантин шукаю веломаршрути з максимальною ізоляцією. Всі маршрути і обговорення — тут

Марія Леванчук

— Підсіла на подкасти. У мене два фаворити — це подкаст від The Village Ukraine «Простими словами». По суті — це посібник з емоційного інтелекту, з класними прикладами і дуже легкою подачою. І другтй «Coffee Break French» — подкаст для тих, хто вчить французьку, але добре знає англійську, адже пояснення граматики чи переклад діалогів потім йде англійською. Крім французької, такий самий подкаст є з німецької, італійської, іспанської, угорської, словацької, шведської та китайської.

Оксана Мельник

— Подивилася відеоуроки на каналі Тані Пренткович. Там десять серій. Я то і так все знаю, але цікаво було подивитись закулісся модної агенції, ще раз підтвердила собі, що працюю в правильному руслі. Пілатесом займаюсь четвертий рік, важливо було підтримувати форму, бо це вже стиль життя. Ще займаюсь бачатою. Нам додали відеоуроки в спільноту і ми займаємось вдома.

У коментарях під нашим дописом на Фейсбуці ви також можете розказати, чим корисним можна зайнятися вдома. Найцікавіші поради ми опублікуємо в цьому тексті.

Читайте також:

«Я з дітьми 24/7 без можливості відпочинку». Вінницькі мами розповіли про життя в ізоляції

Як не «посадити» зір під час карантину. Поради від офтальмолога

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up