«Володарка» і «Поділля» почали шити захисні костюми для медиків

«Володарка» і «Поділля» почали шити захисні костюми для медиків
  • З початком коронакризи на фабриках «Володарка» і «Поділля» перепрофілювали виробництво. Тепер там шиють захисні костюми для медиків. Загалом, збираються виготовити 17 300 спецкомбінезонів, які передадуть на медичні заклади Вінниці.

Відучора, 7 квітня, на «Володарці» приступили до виробництва спецодягу для захисту людей, які борються з коронавірусною хворобою. Викроїли перших 500 комбінезонів та сьогодні почали їх шити, щоб в подальшому збільшити об’єми виробництва.

— Тільки вчора отримали тканину та вже приступили до роботи, — каже головний інженер «Володарки» Євгенія Заїчко. — Зазвичай процес запуску триває від трьох до п’яти днів, але ми влаштували все за одну добу. Організували додаткову роботу розкрійного цеху, і поставили виробництво на «потік». 

Відео дня

Тканину, за словами Заїчко, замовляли в Харкові. Вона відповідає стандартам для таких цілей, щільність – 60г/м2. Оскільки раніше швачки не працювали з таким матеріалом, то поки зможуть робити до півтисячі костюмів вдень, а надалі планують шити по 1000 захисних костюмів за день.

Загалом, «Володарка» отримала замовлення від мерії на 10 тисяч костюмів. Крім того, фабрика «Поділля» виготовить ще 7300 комбінезонів. Міський голова Сергій Моргунов говорив, що зараз є проблема біозахисту медиків, а потреба на місяць для вторинної ланки закладів охорони здоров’я — приблизно 22 тисячі костюмів.

— Думаю, що за два тижні роботи ми повністю покриємо місячну потребу. При наявності матеріалу продовжимо роботу, аби забезпечити ще обласні лікарні і швидку медичну допомогу, — зазначив Моргунов, про що передає прес-служба міськради.

Голова спостережної ради ПрАТ «Володарка» Роман Гавриш казав, що, враховуючи соціальну спрямованість замовлення, костюми шиють практично по собівартості.

До того ж, на «Володарці» ще раніше почали шити марлеві маски: вінницька міськрада передала на підприємство 22 кілометри марлі з резерву 2009 року, чого вистачить на 42 тисячі пов’язок. І як зазначили на фабриці, половина замовлення вже готова.

Вінницькі волонтери, нагадаємо, роблять на 3D-принтері захисні щитки для лікарів.


Читайте також:

Вірус об’єднує вінничан. Як допомагають волонтери під час карантину

Захисні медичні комбінезони передають лікарям учасники Вінницького Клубу Ділових Людей

«Вона по 100 разів викликає швидку», — медики про пацієнтку з дитиною, яка лікує пневмонію вдома

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (14)
  • Андрей Рой

    Пока чиновники договорятся сколько кому с костюмов....это ж время
  • Алексей Степанчук

    Блин ((( китайцев без работы оставили!!!!!
  • Larysa Kryvenko

    А месяц назад не знали ,что вирус очень агрессивен.Сколько жизней  врачей он унес в И алии
  • Алла Селезньова

    Щоб в Італію гуманітарку завезти?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:37 Рятувальники отримали нову техніку та медикаменти від благодійників play_circle_filled photo_camera 15:56 Електроенергія по годинах: з'явився графік відключень на шість черг 15:03 «Потрібно поспішати жити»: захисник з позивним «Івасик» про життєві цінності 14:21 У Хмільницькому районі під колеса легковика потрапив пішохід. Потерпілий у лікарні photo_camera Від читача 21:52 Підтримайте, будь ласка, петицію. Резервні голоси 🚨🚨🚨 13:37 «Депортація досі триває». Історії трьох кримських татар, яких вигнали з рідних будинків photo_camera 13:13 Сьогодні — День боротьби за права кримськотатарського народу 12:16 Підстанція обленерго знеструмлена через падіння уламків ворожого безпілотника 11:57 Зірковий український комік Влад Шевченко вперше стане батьком 11:19 У Гайсині врятували 84-річну жінку та чотирирічну дитину з задимленого під'їзду 10:41 Гучно було і на Вінниччині: вночі ворог знову атакував нас ударними «шахедами» 10:27 Вінниця прощається із полеглим 23-річним воїном Олександром Лєсніком 09:15 Тульчинський захисник Денис Грінзіцький отримав «Хрест хоробрих» 08:27 Сьогодні вітаємо Христину та Павла. Історія, іменини та прикмети 18 травня 08:12 В завершальному матчі сезону «Нива» в гостях розгромила «Реал Фарму» 21:01 Військовий Василь Мусійчук отримав «Хрест хоробрих» з рук Головкома ЗСУ 20:25 Посилення мобілізації з 18 травня: до чого готуватися військовозобов'язаним, розповідає адвокат 20:09 Де отримати юридичну та психологічну підтримку жертвам сексуального насилля під час війни 19:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 18 та 19 травня 18:33 Україну накриє хвиля спеки: синоптики прогнозують аномальне потепління
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up