«Ми прикриваємо медиків»: вінничани почали безкоштовно виготовляти захисні щитки для лікарів

«Ми прикриваємо медиків»: вінничани почали безкоштовно виготовляти захисні щитки для лікарів
  • Троє жителів Вінниці, двоє з яких переселенці, розпочали 3D-друк захисних щитків на обличчя. Всі свої вироби чоловіки безкоштовно передають у медзаклади в різні куточки області. 

Ще два тижні тому Андрій Турко, Ярослав Пашкевич та Олександр Лушин боролися з наслідками коронавірусу, хто як міг: закупали захисні маски та халати для лікарів, підвозили медиків на роботу, безкоштовно консультували власників малого бізнесу. Кожен працював окремо. 

Приблизно десять днів тому вони об’єдналися і почали виготовляти захисні щитки на 3D-принтерах і розподіляти їх серед медичних закладів Вінницької області. Наразі передано близько 500 виробів. 

Ми запитали їх, чому вони вирішили цим зайнятися, кому вже допомогли і як інші можуть підтримати їхню ініціативу. 

Відео дня

Олександр Лушин

— Ми зрозуміли, що можемо принести користь, якщо будемо виготовляти та привозити нашим медикам захисні щитки. Кожен з нас трьох зайнявся тим, в чому він найбільш компетентний: Андрій відповідає за технічну складову, Ярослав за контактування з лікарнями та іншими установами, а я займаюся логістикою.

Нещодавно нас спитали на радіо, чи не боїмося ми конкуренції з професійними виробниками. Та ми будемо щасливими, коли професіонали замінять аматорів. Для нас це не бізнес, ми тут ситуативно, тому що є конкретна потреба в допомозі. 

Ми не хочемо хворіти, або опинитися в ситуації, коли в країні не залишиться тих, хто зможе нас рятувати. Сьогодні медики знаходяться на передовій, і саме вони рятують здоров’я вінничан. Допомагаючи медикам — ми допомагаємо, зокрема, собі. 

Андрій Турко

— Моє завдання — робити якомога швидше і якомога більше щитків. Я вибрав найоптимальнішу модель і почав її виготовлення. На одну модель витрачалося близько 1,5 години. Це довго. Тому я просто розробив власну. Спочатку її виготовлення займало годину та десять хвилин, а зараз на це йде, приблизно, 31 хвилина. У мене чотири принтера, за п’ять годин виходить 40 моделей. 

Мені здавалося, що на всю область потрібно десь 300 щитків. Я думав, що вони потрібні лише інфекціоністам та лікарям, які роблять обхід хворих. Виявилося, що вони потрібні всім. Навіть санітаркам та прибиральницям. Не можу залишатися осторонь, коли іншим потрібна допомога. Тому задля більшої ефективності підключив дружину та дочок.Зараз наш досвід вже переймають у Києві, Одесі, Дніпрі та Чернівцях.

Ярослав Пашкевич

— Це не піар і тим більше не комерція. Всі вироби ми розвозимо безкоштовно. На сьогодні зроблено і передано близько 500 щитків. У нас мало принтерів, тому ми не встигаємо закривати всі потреби. Вже зараз ми маємо замовлень за тисячу щитків. 

Моделі передані у вінницькі лікарні та поліклініки, у воєнний госпіталь та морг, а також у медичні заклади Бару, Немирова і Хмільника. Ми прикриваємо медиків. Якщо ми їх не прикриємо зараз, то всім нам буде дуже погано потім.

Кожен бажаючий може долучитися до цієї доброї справи. Є три варіанти, як це можна зробити

1

Якщо маєте власний 3D-принтер, то можете самостійно друкувати щитки вдома. Кілька вінничан вже долучилися таким чином до цієї ініціативи. 

2

На сайті 3Dplast можна замовити і оплатити пластик PLA (ПЛА) пластик 1.75 мм. Всі деталі можна дізнатися, написавши в приватні повідомлення Андрію Турко.

3

Також є варіант з переказом будь-якої зручної для вас суми коштів з поміткою «На пластик».

Картка ПриватБанку: 5168 7573 2575 5801 — Ярослав Пашкевич. 

Читайте також:

Платні курси — стали безкоштовними, а вечірки — тепер в онлайн. Склали афішу на карантин

«Це не адаптація, а виживання». Як вінницькі ресторани та магазини переживають карантин

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Виктория Домбровская

    Молодчинки!!!Кто если не ВЫ???
  • Толік Доленко

    Вот красавци!! шо небайдужих біьшає це не може не радувать!
  • Жора

    Редакция 20 мин  , по информации Коронавирус: за сутки в Украине заболели 9 детей и 32 медработника.
    Медицине  нужна спец одежда по примеру которую имеют военные медики хим защиты. Или вы там в редакции рекламируете хлам после которого будут умирать медработники?

    Михаил Курдюков reply Жора

    Мы не рекламируем, а рассказывем о полезных инициативах. Если вы такой умный, то может быть поделитесь своим полезным опытом в борьбе с коронавирусом? А я напишу потом об этом. Так что?
  • Сергей

    Почему медики должны одевать защитные шлемы которые не известно помогут с вирусом или нет? Тем более без сертификата качества.

    На пром уа очень много защитных шлемов  на которые есть сертификаты качества  и которые реально помогают против вируса
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up