Розвиток транспорту Вінниці став «на паузу». Під питанням — нові VinLine і турецькі автобуси

Розвиток транспорту Вінниці став «на паузу». Під питанням — нові VinLine і турецькі автобуси
  • До кінця 2020 року в місті мали бути ще 5-6 VinLine, 10 турецьких автобусів, повністю діюча система електронного квитка.
  • Але коронавірусна хвороба внесла свої корективи і зараз більшість планів транспортників — призупинені. 
  • Дізналися, як пандемія вплинула на роботу найбільшого перевізника Вінниці.

Комунальні служби не припиняють роботу. Зокрема, триває будівництво школи на Поділлі, побудова стадіону біля 33-ої школи; переобладнали районну лікарню у Вінниці під інфекційну. Чи може схожим розвитком похвалитися міський транспорт, який внаслідок карантину має низький пасажиропотік та несе збитки?

Тролейбус на Тяжилів

Виконком міськради, 2 квітня, ухвалив рішення про продовження тролейбусної лінії на Тяжилові: департамент транспорту отримав вихідні дані для проектування контактної мережі від зупинки «Лугова» до зупинки «СТО».

— Зараз готуємо проектно-кошторисну документацію для продовження тролейбусної лінії. Це поки що все, що я можу сказати, — розповів директор департаменту транспорту, енергетики та зв’язку Михайло Варламов.

Відео дня

На тому ж засіданні ухвалили рішення про передачу проектної документації (ПКД) на реконструкцію вулиці Батозької (колишня Кірова - авт.), в тому числі заміну трамвайної колії. Однак і тут в мерії не кажуть про терміни та вартість робіт.

— Нам передали стару ПКД, яка буде скоригована відповідно до наявних і майбутніх об'єктів. Там триває будівництво «Епіцентру», планується реконструкція проспекту Коцюбинського, має змінитися частина району колишнього м'ясокомбінату, — говорить керівник департаменту комунального господарства і благоустрою Володимир Ніценко.

Він додає, що реконструкція Батозької буде зроблена за прикладом Замостянської — на цій вулиці також замінять всі комунікації, асфальт, озеленення, колію тощо. Водночас, про звуження доріг, як це сталося на ділянці від Будинку офіцерів до «Зорі» — поки не йдеться.

— Коли починається цей процес? Не готовий сказати, бо на видатки бюджету впливає пандемія коронавірусу. Але до початку реконструкції ми маємо підготувати проект, над чим зараз активно працюємо, — каже Ніценко.

Докарантинні плани

Коронавірусна криза призупинила й ті плани, які були оголошені ще на початку року. Виробництво 5-6 VinLine, закупівля 10 турецьких автобусів зараз «під питанням».

— Поки всі ці плани призупинені. Один з запланованих VinLine майже готовий. Будемо сподіватися, що на початку травня ми вийдемо на нормальні умови роботи і тоді подивимось, що зможемо зробити у цьому році, а що ні. Усе залежить від фінансування, пасажиропотоку та від того стану, в якому буде наше підприємство після завершення цієї ситуації, — розказує директор «Вінницької транспортної компанії» Михайло Луценко. 

Чоловік каже, що їхнє головне завдання зараз — забезпечити перевезення тих пасажирів, які забезпечують життєдіяльність міста. І таких пасажирів, за інформацією транспортників, вже більше 63 тисяч, бо саме стільки спецперепусток видали на руки. 

Як результат, транспортники отримали дані про реальний пасажиропотік і зменшили випуск транспорту на маршрути.

— Зараз на лінії 100 тролейбусів, 55 трамваїв та 53 автобуси. Більше транспорту зранку та ввечері, це в години-пік. З 10.00 до 17.00 години машин менше, — каже Луценко.

А через це частина працівників у відпустках.

— У процентному співвідношенні ми зараз маємо 70% від штату, а 30% робітників — не задіяні на підприємстві. Зараз працюють ті, хто займається випуском транспорту та його обслуговуванням, — розповів гендиректор транспортного підприємства.

Про збитки у «Вінницькій транспортної компанії» поки не готові говорити.

— Зараз важко порахувати — бо це і зарплати, і витрати на електроенергію, паливо тощо. Будемо підсумовувати збитки, коли цей карантин припиниться, — каже Михайло Луценко.

Водночас, у одній з останніх постанов Кабмін послабив карантин для міського транспорту: тепер в тролейбусах, трамваях, автобусах і маршрутках можна перевозити пасажирів на всіх сидячих місцях, кількість яких вказана у техпаспорті.

Форс-мажор з е-квитком

Цієї весни в маршрутках мали змонтувати валідатори, поставити електронні табло з похвилинним графіком транспорту та запустити електронний проїзний. Але й тут коронавірусна пандемія внесла свої корективи.

— Підрядник «Мікроелектроніка» написав нам, що обставини з пандемією та запровадженням жорсткого карантину є форс-мажором. І, на жаль, фахівці з Чехії не можуть до нас доїхати, щоб зробити налагоджувальні роботи. Якщо карантин продовжить тривати після 24 квітня, то будемо самі виконувати ці роботи. Обладнання, яке залишилося змонтувати, в нас є, — каже директорка «Вінницякартсервіс» Катерина Бабіна.

Вона розказує, що їхне підприємство зараз частков на карантині: співробітники «Вінницякартсервіс» займаються вдосконаленням програмного забезпечення «Картки вінничанина» та підтримують обладнання, яке вже змонтовано у громадському транспорті.

Втрати міського бюджету через коронавірус, нагадаємо, оцінили у 370 мільйонів гривень на рік.

 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Vlad Podil'skiy

    І заходиш такий зранку в тролейбус, а там на валідаторі: "Зміна завершена"...
    :-/
  • AK

    Ага, бла-бла-бла і коронавірус винуватий, а те, що казна з дирою ще задовго до епідемій була, то баранам можна не говорити, власне, по Вінниці преЗедент пройшов з хорошим відривом, тому, вас не шкода. Не обляпайТесь, коли будете їсТи, барани обрали собі жити у лайні, закономірно, що воно настане ще.
  • Влад

    Да, да, да)...у зеленых ща экономике на дне ща будет карантин виноват, а не их воровство и некомпетентность, а мудрі с мордочками слоупоков будут этому внимать и чавкать, внимать и чавкать, ага. Некоторые вещи у нас не меняются. Зато даже за действия воров и отсутствие любого противодействия мудрых в последних пол года стало понятно, почему Украина страна 3-го мира до сих пор.
  • Alexey Bakulin

    Зато есть 26,5 млн./год на коммунальное ТВ "ВИТА" из наших уплаченных налогов, которое лет 8 никто смотрит. И ролики, которого набирают от силы 1000 просмотров. И прочие "проекты" типа фонтана у входа в парк размером 2х2м за млн.

    AK reply Alexey Bakulin

    Правильно, для чого Віта, якщо є Коломойканали? Давайте все окрім г+г заберемо!

    Alexey Bakulin reply Alexey Bakulin

    Larisa Nikolaevna он на балансе у города и финансируется из горбюджета. Дело ведь не только в канале. Там, если покопаться, много интересного можно найти. Например, финансирование "дня города" и "дни Европы" должно быть полностью за счет спонсоров, а не из бюджета. По факту и город тратит и спонсор(если найдут). Сколько тратит город, никто толком не говорит.

    Larisa Nikolaevna reply Alexey Bakulin

    Alexey Bakulin это точно! Интересно, кому принадлежит этот канал
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Нагородили 21-річного воїна, який врятував життя побратимам під час обстрілу «Градами» 20:21 «Продемонстрували майстерність у сфері, що стрімко розвивається». Про конкурс юних програмістів photo_camera 19:58 В Іллінцях через несправну пральну машинку ледь не згоріла квартира 19:04 На Вінниччині зафіксували 57 випадків браконьєрства під час нересту Від читача 20:49 Прагнеш знайти роботу своєї мрії? Відвідай Ярмарок кар‘єри 2024 на стань на крок ближче до професійної реалізації! 18:23 «Де мій лист, Укрпошто?» Два тижні журналіст чекає конверт з Могилів-Подільського 18:17 На Вінниччині судитимуть учасників масштабного підпільного виробництва алкоголю photo_camera 18:02 Мільйони, бізнеси та енергетика: декларації членів медкомісій розкривають несподівані зв'язки 18:00 Де замовити передвеликоднє прибирання: огляд клінінгових компаній та хімчисток Вінниці (партнерський проєкт) 17:23 Оголосили підозру жінці, яка бреше про українських полонених та виправдовує агресію рф 17:07 Захисник з Козятинщини отримав «Золотий Хрест» від Головнокомандувача ЗСУ 16:19 Поліція шукає 16-річну дівчину та 17-річного хлопця 15:55 Вкрала понад 200 тисяч? ОСББ на Лялі Ратушної звинувачує колишню бухгалтерку в махінаціях photo_camera 15:14 На Калинівщині перекинувся легковик. Загинула 20-річна пасажирка 15:00 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:21 Двоє чоловіків продавали за $6000 ухилянтам «путівки» до Молдови 13:57 «Почули» після публікації: чоловік, якому без пояснень не дали групу, добився справедливості 13:13 У Вінниці збільшили кількість автобусів на одному маршруті 12:08 Терор України окупантами: 170 атак на фронті, загиблі та поранені серед мирних жителів 11:14 Родом з Калинівки, але жив у Вінниці. На війні загинув військовий Павло Радецький
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up