Закривають цвинтарі та ринки. Нові карантинні обмеження у Вінницькій області

Закривають цвинтарі та ринки. Нові карантинні обмеження у Вінницькій області
Сабарівський цвинтар у Вінниці. Фото з архіву «20хвилин»
  • У Вінницькій ОДА повідомили, що на території області вводять нові карантинні обмеження.
  • Зокрема, поминальні дні переносять на 6 червня, забороняють торгівлю на ринках та запроваджують «зелені патрулі» в лісах.

Обласна комісія з питань безпеки і надзвичайних ситуацій ухвалила рішення про введення додаткових карантинних обмежень на території Вінницької області. Вони пов’язані з Великодніми святами і поминальними днями, про що передають на сайті Вінницької ОДА.

Так, обласна комісія вирішила:

  • Перенести поминальні дні з 25-26 квітня на Троїцьку поминальну суботу  (6 червня 2020);
  • Обмежити доступ громадян до кладовищ у період з 20 квітня по 03 травня 2020 року, крім здійснення обрядів поховання;
  • Припинити рух транспорту до кладовищ, крім вантажних автомобілів, спецтехніки та транспорту задіяного в обрядах поховання;
  • Заборонити відвідування населенням лісових масивів на території області у вихідні та святкові дні;
  • З 19 квітня 2020 р. заборонити функціонування роздрібної торгівлі з лотків і на ринках (продовольчих, непродовольчих та змішаних форм власності).

Також, у повідомленні йдеться, що на вихідні дні запроваджено патрулювання лісів. І з метою недопущення виникнення пожеж створять «зелені патрулі». Нові заборони діятимуть до скасування карантину або до його послаблення.

Відео дня

Водночас, міський голова Сергій Моргунов раніше прокоментував заборону роботи ринків:

— Останні три-чотири дні відбувається велика дискусія щодо закриття ринків. Вчора, була видана постанова головного санітарного лікаря України, якою було рекомендовано закрити ринки. Це питання вже розглядалося на обласній комісії з питань безпеки і надзвичайної ситуації, буде розглядатися й на міській комісії. 

На мою думку, закривати ринки не правильно. Це спричине сплеск стихійної торгівлі, розорення і втрати для дрібних фермерів, підвищення цін на продукти в супермаркетах. Але, на жаль, ми зобов’язані виконувати рішення центральної влади. І скоріш за все, з 19 квітня, ринки будуть закрити на території всієї області. У тому числі, й у Вінниці, — говорив Моргунов.

На Великдень, нагадаємо, вінницькі церкви будуть святити паски.

Опитування

Чи підтримуєте нові обмеження?

Читайте також:

Розповіли, чи закриють продуктові ринки у Вінниці через карантин

У Вінниці на Великдень зупиняють рух громадського транспорту. Чи підтримуєте?

Зранку вільно — в обід черга. Як перед Великоднем працює Центральний ринок

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (60)
  • Ван Ван

    Привіт зоопарку!!!!
  • Людмила

    З голоду не поздихаємо,трохи пояси перев"яжемо ,не будемо шикарно об"їдатися,а перетерпіти треба,краще впроголодь.але живими,а підприємцям не обов"язково викидати продукцію.є можливість віддати бідним хоч один раз.
  • Назар Яцко

    Все правильно,молодці!
  • Олег Кравець

    Дибили
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up