Як тільки в Ладижині стартував марафон проти корупції, пропав Інтернет. Як вийшли з ситуації?

Як тільки в Ладижині стартував марафон проти корупції, пропав Інтернет. Як вийшли з ситуації?
Марафон проти корупції триватмиме в Ладижині до 28 квітня. Долучайтся до розмови!..
  • Марафон розпочався в режимі онлайн у суботу 20 березня.
  • Надалі його проводитимуть щосереди і щосуботи.
  • Кожен охочий може долучитися до участі з конкретними пропозиціями чи фактами про корупцію.
  • Запрошення надіслано відомим в країні борцям з корупцією.
  • Як відбувається обговорення питань і як долучитися до марафону?

Про ще одну важливу акцію ладижинських активістів розповів 20minut.ua Андрій Скакодуб, депутат місцевої міськради, керівник ГО «Ладижинська громадська рада». Перший  етап марафону провели у суботу 20 березня.

Презентували медіа-центр «Репортер»

За словами співрозмовника, розмова відбувалася в режимі онлайн на платформі ZOOM.

Відео дня

Четверо учасників працювали безпосередньо у студії, ще двоє спікерів долучалися до розмови дистанційно.

На запрошення взяти участь відгукнулася Ганна Соломатіна, експерт з антикорупційного законодавства, колишня керівниця одного з департаментів НАЗК.

Свою точку зору з важливого питання висловила ще один спікер — добре знана в області активістка, нині голова Гайсинської райдержадміністрації Людмила Головашич.

У студії працювали Анна Вовк, співорганізатор форуму, Яна Хуторянська, голова ГО «Подільска агенція протидії корупції» та згаданий Андрій Скакодуб.

Модератором заходу був Ігор Шевченко, журналіст, керівник громадського медіа-центру «Репортер», заступник голови ГО «Від Варти до Бугу».

Завдяки пану Ігорю забезпечили технічну можливість проведення марафону. Навіть у складній ситуації.

—Як тільки ми розпочали роботу, несподівано пропав Інтернет, — каже Андрій Скакодуб. — Ми це передбачили, тому мали резервний варіант виходу в мережу. Особлива подяка за оперативне вирішення питання  Ігорю Шевченку.

За словами співрозмовника, перед початком марафону презентували роботу громадського медіа-центру «Репортер». Його очолив Ігор Шевченко. Центр висвітлюватиме  проведення марафону, а також організовуватиме зустрічі і обговорення важливих антикопуційних питань із запрошенням представників влади, депутатів, очільників громадських організацій. Причому, не тільки з Ладижина. Так само можуть долучатися журналісти з інших районів чи обласного центру.

Зустрічі у суботу й середу

Як зазначено на Фейсбук-сторінці марафону, Антикорупційний форум організували з метою запобігання можливим зловживанням посадовців у Ладижинській міській раді.
Це профілактичний захід, який спрямований на налагодження співпраці в трикутнику "Влада-Громада - Правоохоронні органи".

Форум організовується як серія онлайн-подій в режимі марафону (2 події на тиждень).

Триватиме марафон з 20.03.21 по 28.04.21року.

Щосуботи на нас чекають дискусійні панелі в громадському прес-центрі на яких будуть продемонстровані кейси фактів (документовані події щодо можливих зловживань у Ладижинській міській раді та в комунальних підприємствах громади).
Кожна дискусійна панель буде мати свою тематику. Гості (спікери) дискусійної панелі зможуть дати свої коментарі. Також ми надамо слово представникам міської ради та комунальних підприємств (за наявності бажання у останніх).

Щосереди плануються онлайн-інтерв’ю з представниками правоохоронних органів різних спрямувань, які допоможуть ладижинцям зрозуміти як можна співпрацювати з відповідними правоохоронними структурами нашої держави.

Детальний графік подій за темами дискусій, виступів та інтерв’ю ми опублікуємо на початку Форуму 20.03.2021 року.

Форум буде транслюватись в онлайні (прямому ефірі) та буде доступний в запису.

Всі подробиці на Фейсбук-сторінці форуму —https://www.facebook.com/events/2617977708488069/?ti=ls

Не хочеться жити в корупції по вуха

—Антикорупційний маарфон для мене важлива подія, — говорить Андрій Скакодуб.  — Не хочеться жити в корупційній державі, яку називають найбільш корумпованою у Європі. Не хочеться, щоб так залишалося і надалі, і вже наші діти продовжували жити по самі вуха у корупції.

Співрозмовник розповів,що у нього з дружиною четверо дітей. Старша донька мала можливість навчатися у Польщі. Однак вона не стала це робити, бо любить прідну землю, хоче тут навчатися, працювати.

Уже понад 15 років я особисто беру участь в різних антикорупційних заходах, очолюю громадські організації, на жаль, ситуація з корупцією не змінюється, — продовжує Скакодуб. — Час спливає, життя минає, а очевидних змін на краще не відбувається. Невже й дітям залишимо таку корумповану країну? Невже й їх обкрадатимуть олігархи?

Як стверджує активіст, змін не станеться, якщо не починатимемо їх з самих себе, з громад, трудових колективів. Люди мають подати приклад у боротьбі з таким ганебним явищем. Для цього слід об’єднуватися, організовувати акції, заявляти про дії корупціонерів, як кажуть, на повен голос. Поодинці не багато вдасться зробити.

—На першому етапі нашого марафону ми говорили якраз про важливість таких заходів саме на рівні громад, — наголошує Скакодуб. — Просимо долучатися до нашого марафону в інших містах і селах. Просимо висловити свою думку, а головне – пропозиції, як краще діяти, знаних у країні експертів з цієї тематики, тих, хто вже проводить аналогічну роботу.

Співрозмовник застерігає від скептичного сприйняття їхньої акції. Бо таке вже доводиться чути. Все починається з малого. Як кажуть в народі, вода камінь точить. Байдужість явно не помічник у цьому, а гальмо. Так само, до речі, як скептицизм. Тільки дія, тільки конкретні справи, нехай навіть малі — дадуть більше користі у викоріненні корупції.

Читайте також:

Червоноармійці заходили у Вінницю з піснею під духовий оркестр? Спогади очевидця

Прапор над Вінницею. Історія картини на честь визволення міста від окупантів

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Читач37

    Товариство , як не крути , з усіма вияленими фактами корупціі  , необхідно буде звертатись в правоохоронні органи , а тут картина *Рєпіна *, нам відомі ссуддя - посівальник , суддя знаменитого Київського  окружного  суду Вовка , якого півроку не можуть в суд по повістці завести , знамениті *дімантові прокурори* , згвалтування в райвідділках  і т.д по списку . Виникає запитання , з чого розпочинати в антикорупційній боротьбі ? На мою думку слід перейти до обрання місцевих суддів громадою , теж саме ,обирати така званих * шерифів* , *ліквідаціі* олігархів , 5 сімей котрих тримають за горло усю Україну ...
  • Vik Vet

    скажыте как можна боротся с самим собой если украина и есть сама корупция
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up