Віта Заверуха вийшла на волю. Благодійник вніс за неї 1,6 мільйона застави

Віта Заверуха вийшла на волю. Благодійник вніс за неї 1,6 мільйона застави

Із вигуками «Вітаємо!» та букетами квітів зустрічали активісти Вікторію Заверуху. На Ютубі з’явилося відео того, як вінничанка, яку судять за розстріл «беркутів» у Києві, вийшла зі слідчого ізолятора.

Адвокат дівчини Дмитро Біловчук прокоментував звільнення так: за Віту внесли заставу. Її розмір, нагадаємо, спершу був більший трьох мільйонів гривень. Адвокат сказав, що заставу зменшили до 1,6 мільйона, й ця сума сплачена.

В анотації до відео, яке розмістив сьогодні, 24 січня, у Ютубі "Національний Центр Правозахисту", назвали прізвище благодійника. Написали, що за вінничанку вніс заставу Олексій Тамразов

«Не можемо не відмітити, що Олексій, попри скромність та непублічність, людина, яка з особистих переконань зробила надзвичайно багато для фронту та політв'язнів. Тамразов з перших років війни регулярно допомагає українським збройним силам», - цитата з анотації.


Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9"> 

Вже є реакція деяких вінничан у Фейсбуку на звільнення Віти. Активісти пишуть радісні коментарі на зразок «Гарна новина», «Слава Богу», «Ура». Першим із знаних вінничан відреагував на звільнення Заверухи Юрій Павленко (Хорт).

«Вітаємо дівчину!)», - написав активіст, який теж нещодавно сидів у слідчому ізоляторі й був звільнений, та розмістив посилання на відео звільнення Віти.

- Остання ухвала, яку винесли, фактично виправдальна, - сказала для відео сама Віта Заверуха. - Як виявилося, я не проходжу ні по одному з епізодів справи, яку мені шиють. Так що, будемо боротися далі.   


 


- Віта Заверуха буде дотримуватиметься всіх законних процедур та на судах доведе власну невинуватість, - прокоментував лідер формації «С14» Євген Карас, який разом з активістами "Національного центру правозахисту" веде кампанію з визволення дівчини. 

Ці організації вважають, що вінничанка – не злочинниця, а політв’язень. Що вона не брала участі у розстрілі "беркутів" й не була лідером організованої злочинної групи, яка планувала теракт у столиці 9 травня.

Ще з інформації під відео дізнаємося, що на звільнення Віти Заверухи збирали кошти з різних людей, які тепер мають повернути:

«Небайдужі українці встигли зібрати більше двадцяти тисяч гривень для внесення застави за Віту. Родина Завірюхи поверне ці кошти, і лише у випадку окремого бажання благодійників кошти можуть бути витрачені на підтримку інших політв'язнів».
 

 

Читайте також:

Хорт та 49 в’язнів. Хто ті люди, яких хотіли визнати жертвами політрепресій

Які вони, вінницькі діти війни

Віта Заверуха: “Мені байдуже, коли мене називають "бандерівкою"

Віта Заверуха під час судового засідання порізала собі вени

Повна історія справи Заверухи і Ко. Їм можуть „пришити” вбивство Бузини
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Задунайский Торонтуй

    Явно он переплатил за эту курицу.
  • Нечастий гість

    Непряме підтвердження версії, що ніяких "народних" месників не існує. Вони всі на утриманні в того чи іншого спонсора. Деякі спонсори багатші і визволяють своїх швидше. Деякі спонсори бідніші, або жадібніше, або хочуть свого підопічного провчити. Ось і відсидів Хорт, а тепер і Завіруха.

    Константин Константинов reply Нечастий гість

    100% правильний комент) посадили в камери щоб роти позакривати, щоб ніхто красти не заважав)

    Анонім reply Константин Константинов

    Константин, какгбє подтверждает теорию что все "народные" мстители проплаченные!!!!

    Константин Константинов reply Анонім

    этот благодетель случайно не ты?

    Анонім reply Константин Константинов

    случайно не я! были бы у меня лишние деньги, сидела бы они все долго и больно!

    З.А.Глядач reply Анонім

    Цей "константін" швидше за все,сам "народний" месник. З "диванного" підрозділу.
  • Прокоповна Проня

    Пусть "благодийнык" зоберет ее к себе домой, и держит в клетке, как обезьяну.

    З.А.Глядач reply Прокоповна Проня

    І буде показувати її за гроші,щоб повернути тих 1,6 мільйона.

    Константин Константинов reply З.А.Глядач

    не суди по собі)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up