Вінничанка вимагає відмити Невідомих солдатів і влаштувати покладання квітів 9 травня

Вінничанка вимагає відмити Невідомих солдатів і влаштувати покладання квітів 9 травня
  • Ольга Бойко написали вже не один пост у Фейсбуці про свої вимоги. Ця вінницька пенсіонерка відома своїми розслідуваннями порушень чиновників та тим, що постійно судиться з ними.
  • Цього разу жінка обурилася, бо спостерігає на Меморіалі Слави побиті дошки і неприбрану фарбу на пам’ятнику. До 9 травня, вона вважає, мали б все привести до ладу.

— Ви чули, що вони заявили? Що не будуть знімати фарбу на скульптурі? Це що таке? Така заява незаконна! Це історична пам’ятка, якій негайно мають повернути попередній вигляд, — каже по телефону журналісту Ольга Бойко.

За словами пенсіонерки, яка не раз була героїнею публікацій на 20minut.ua, вона позавчора спостерігала, що на Меморіалі Слави почали прибирання. Двоє чоловіків косили траву. Учора, 7 травня, жінка зафіксувала на фото результат прибирання. Говорить, біля Вічного вогню мало що змінилося.

— Траву скосили як-небудь. Не підмели, — каже Ольга Бойко.

Відео дня

Вона надіслала фото з меморіального комплексу, які робила раніше і свіжі. На них видно, що там були побиті дошки з прізвищами загиблих воїнів. Дошки відновили. Трава дійсно скошена. Проте, вигляд самого пам’ятника Невідомим солдатам залишився незмінним. 

Напередодні Ольга Бойко написала у Фейсбуці свою вимогу до міської влади: негайно прибрати фарбу з пам’ятника, яку наніс названий поліцією хуліганом вінничанин — пофарбував зброю та чоботи Невідомих солдатів. Його, за інформацією відділу комунікацій поліцейського главку, мають притягнути до кримінальної відповідальності.

Проте від відповідального чиновника вже днями прозвучало, що фарбу не зніматимуть, щоб не пошкодити пам'ятник. Керівник організації «Вінницязеленбуд», яка опікується меморіалом, Ігор Любовський сказав: «хай вже залишається, як є».

Він вважає, що «людина старалася чимось допомогти», коли пофарбувала чоботи і зброю солдатам. Послухайте його коментар на відео, записаний журналістом Романом Ковальським:


А Ольга Бойко вважає наругою над пам’ятником пофарбовані деталі. Дивується, чому камери не зафіксували «вандалів», і не розуміє, як це директор «Вінницязеленбуду» одноосібно вирішив історичний вигляд не відновлювати.  

В одному зі своїх постів пенсіонерка, чий батько був партизаном і, за знайденими нею нещодавно документами, мав три нагороди й пройшов війну до кінця, закликає вінничан не ігнорувати непорядок на меморіалі і прийти 9 травня до Вічного вогню, щоб покласти квіти.

— Кличу людей не на парад, а на покладання, — пояснює Ольга Бойкор. — Хай приходять з квітами. Маски нехай одягають і прийдуть. Це не можна забувати, я вважаю. Карантин карантином, а 9 травня — день прояву поваги до тих, що воювали.


Цього року на державному рівні усі масові заходи, які раніше проводили 8 та 9 травня, скасували через пандемію коронавірусу. Перші послаблення карантину, нагадаємо, почнуться з понеділка, 11 травня.

На які зміни варто розраховувати, читайте у статті «Вінниця з 11 травня: які послуги будуть доступними після послаблення карантину?». Також пропонуємо відповісти на питання про покладання квітів на 9 травня:

Опитування

Чи плануєте прийти з квітами 9 травня до Меморіалу Слави?

 

 

Читайте також:

У парку «Дружби народів» створять патріотичний куточок та алею-«вишиванку» 

«Я викрила мафію 25-річної давності!» Вінницька пенсіонерка розкрила справу для НАБУ

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (34)
  • Бен Франклин

    Колись стикався з нею, нажаль - хвора людина і не більше.
  • Larisa Fialkovskaya

    Вижила вже з розуму
  • Влад Варчук

    А що вони там псують?
    Вони ж просто підкреслили чоботи чи не так?)

    Влад reply Влад Варчук

    Та да. Так памятник неизвестным коллаборантам чужой для настоящей Украины советско-имперской армии выглядит еще краше. Я б их вообще с удовольствием на север, но пока советские манкурты живы, мы эти монументы оккупантов не уберем и не заменим на монументы отдающие дань уважения погибшим во Второй мировой, что могли бы мудрому нариду помогать не путать где свои, а где чужие, что такое хорошо, а что плохо, где армия борящаяся за интересы Украины и украинских граждан, а где мудрых взяли в оборот враги. Бо ж мудрые так и будут блееть о братушках и дальше.

    Торон Туй reply Влад

    Про страну-агрессор забыл. Ту, что из вас, шариков, хотела людей сделать.

    Влад reply Торон Туй

    Я забыл написать, а ты знаешь и без меня. По-моему, это чудесно!)
  • N.B.

    Какая дичь....согнали бытло миллионами в армию оккупанта, погнали на убой. Делали с бытло что хотели...стреляли в спину, расстреливали в канавах, ссылали в ипеня московии подыхать, кидали на врага сотнями тысяч, как голимое мясо, не считая за людей и не считаясь с жизнями. А потомки бытло и через пол столетия восхваляет подвиг своих дидов коллаборантов, ничем не отличающихся от коллаборантов современных ордлов. Ну, да...об УПА бытло было не в курсе, о родину защищать тоже. Подстелились под одних оккупантов, чтобы защищать страну от других. Потомки тех славных Васянов до сих пор очень уважают оккупанта и так и не смогли стать украинцами...голосуют как не за Кравчуков, то за Кучмей, Янукевичей, Моник и прочих миротворцев. Масса этого сброда, к сожалению, критическая. Жаль.

    Торон Туй reply N.B.

    Закусывай.

    Влад reply Торон Туй

    Взгляд не привычен для советского человека. Ясное дело.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:42 Поліцейських розстріляли військові — батько та син. Відео з боді-камер play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up