Хтось пофарбував чоботи Невідомим солдатам. Поліція каже, це наруга та шукає хуліганів

Хтось пофарбував чоботи Невідомим солдатам. Поліція каже, це наруга та шукає хуліганів
  • У Вінниці пофарбували Меморіал слави. 
  • Поліція це вважає наругою над Меморіальним комплексом Слави та шукає хуліганів.

Сьогодні, 28 квітня, до Вінницького відділу поліції надійшло повідомлення, що в ніч на 26 квітня на площі Європейській пофарбували Меморіальний комплекс Слави. Хтось пофарбував елементи, а саме чоботи та зброю, монументу Невідомим солдатам чорною фарбою.      

— Кому відома будь-яка інформація про обставини цього злочину чи осіб, причетних до неї, прохання повідомити за телефонами (093)473-25-17, (068)496-11-18 (0432)59-49-00 або 102, — кажуть у відділі комунікації поліції Вінницької області.              

Слідчі за цим фактом розпочали кримінальне провадження. Згідно другої частини статті 297 Кримінального кодексу України за оскверненням або руйнування братської могили чи могили Невідомого солдата передбачено покарання до 5 років позбавлення волі.

Відео дня

 

Читайте також:

Дані по СOVID-19 на 28 квітня: в Україні вже 9410 хворих, у Вінницькій області — 406 випадків

У цей день 19 років тому вперше у космос полетів турист. Історія, заборони і прикмети 28 квітня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (168)
  • Елена

    человек, прошедший войну, психологически ранен до конца жизни. Мы все с ними общались и прекрасно знаем, какие они. Ко всем на ты, плевки на пол, сапог на скамейку. Истинные герои - это МЫ, те, кто с обеих сторон НЕ пошел на войну. каждый, кто остался дома, продолжает создавать услуги и блага - заслуживает уважения. С 1 мая всех мирных жителей, которые трудятся и не убивают!
  • Николай Кушнир

    В мене лише одне питання чому коли ми розмальовували мости паркани в жовто блакитний колір не порушували кримінальної відповідальності? Якби надругались над памятником тоді б добре. А так натерли гуталіном советским солдатам мешти

    Торон Туй reply Николай Кушнир

    Потому что больные не несут кримінальної відповідальності.

    Elena Markova reply Николай Кушнир

    Николай Кушнир хулиганив знайти и подякувати им за те що вдало освижили памятку истории🙂
  • Аріа

    Піскоструйкою обдерти та й все, але тоді потрібно весь памятник фарбувати. А взагалі, а взагалі, я б не карав автора, адже наміри були явно благими.
  • Торон Туй

    Уходят герои. Приходят вандалы.

    Оксана reply Торон Туй

    Як ви праві.Як можна забути історію,а ще більше осквірнити пам‘ятник простим солдатам які віддали за нас життя.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up