Важливе за тиждень. Найцікавіші новини від 6 до 13 квітня, які ви могли пропустити

Важливе за тиждень. Найцікавіші новини від 6 до 13 квітня, які ви могли пропустити
  • Зібрали найбільш ґрунтовні та цікаві матеріали, які ми написали протягом минулого тижня.
  • Щоб не пропустити важливе, прогляньте ТОП опублікованого на «20 хвилин» від 6 квітня до сьогодні.

Понеділок, 6 квітня

Карантинні пільги. Як допомагає держава, поки всі мають сидіти вдома

Карантинні пільги. Як допомагає держава, поки всі мають сидіти вдома

Верховна Рада ухвалила закони, за якими українці отримають підтримку через поширення коронавірусу в Україні. Зокрема, пенсіонерам доплатять по 1000 гривень, бізнес звільняють від сплати ЄСВ, а безробітні — отримають субсидії. Розбиралися, як держава намагається полегшити життя у карантині.

Відео дня

Так, Верховна Рада внесли зміни до Цивільного кодексу, за якими наймачі можуть бути звільнені від сплати оренди того майна, яким вони не користуються через карантин. Таке звільнення не працює автоматично. Аби скористатися можливістю, наданою законом, слід негайно письмово повідомити орендодавцю про намір скористатися звільненням від орендної плати та внести необхідні зміни до договору оренди. Такі ж дії потрібно зробити, щоб повернути всю (або частину) орендної плати, сплаченої наперед. Але звільнення від плати за оренду не стосується тих, хто винаймає житло, знімає нерухомість для бізнесу, що продовжив працювати в умовах карантину (аптеки, продуктові магазини, онлайн-магазини, що орендують склади тощо). Читати далі...

 

Вівторок, 7 квітня

Карантин пришвидшить падіння B2B Jewelry? Заморозили виплати і створюють телемагазин

Карантин пришвидшить падіння B2B Jewelry? Заморозили виплати і створюють телемагазин

Про стрімкий міжнародний бізнес, який заснував ювелір з Ладижина, на початку березня розповідав 20minut.ua. Ми пригадали, як кілька років тому Микола Гонта показував нашому журналісту свою фірму, проводив екскурсію ювелірними майстернями. Заговорив тоді, нагадаємо, бо його бізнес зацікавив СБУ в рамках кримінальної справи про контрабанду золота.

В статті «Золота піраміда B2B Jewelry. Такий бізнес за два роки зростив ювелір з Ладижина» ви читали про принцип роботи створеної ладижинським бізнесменом компанії B2B Jewelry, про передісторію її створення та провадження, тодішні й теперішні, в рамках яких перевіряють роботу B2B Jewelry.

Крім процесуальний судових рішень, які познаходили журналісти liga.net в реєстрах, компанія стала об’єктом розслідування Дениса Бігуса (ютуб-канал BIHUS). Його відео сюжет знайдете в цій новині — «Блискучий лохотрон B2B Jewelry»: BIHUS зняв розслідування про ювеліра з Ладижина

Наприкінці березня одразу кілька видань написали про те, що фінансова піраміда закрилася. Приводом для статей про закриття стало те, що гаряча лінія не приймала вхідні дзвінки, а на сайті компанії декілька днів не було новин, з 16-го березня. Натомість в офіційній Фейсбук-групі вкладники почали активно обурюватися. Читати далі...

 

Середа, 8 квітня

«Вона по 100 разів викликає швидку», — медики про пацієнтку з дитиною, яка лікує пневмонію вдома

«Вона по 100 разів викликає швидку»,  — медики про пацієнтку з дитиною, яка лікує пневмонію вдома

Про випадок лікування пневмонії вдома 36-річна вінничанка Марія Ліпніцька повідомила нам в понеділок, 6 квітня. За словами жінки, у неї діагностували одностороннє запалення легень, але залишили лікуватись вдома. До цього на пневмонію хворіла її 11-річна донька.

Жінка розповіла, що сама собі призначила лікування антибіотиком, бо ліки призначені сімейним лікарем виявились для неї дорогими. Марію обурило те, що за час лікування вдома її жодного разу не оглянув сімейний лікар. А для того, щоб її «послухали», щоразу потрібно було викликати швидку.

Після публікації матеріалу жінка повідомила, що сімейний лікар до неї все ж прийшов. Детальніше про це можна прочитати тут.

Зранку, 8 квітня, з редакцією зв’язалась медична директорка Центру первинної медико-санітарної допомоги № 3 Олена Кощеєва та детальніше розповіла про випадок з цією пацієнткою. Читати далі...

 

Четвер, 9 квітня

Чому суворі заборони на карантині незаконні, але їх потрібно дотримуватись. Розповідає адвокат

Чому суворі заборони на карантині незаконні, але їх потрібно дотримуватись. Розповідає адвокат

Від 6 квітня набула чинності постанова Кабміну, яка вводить в Україні посилені карантинні заходи.

На час карантину українцям заборонили:

  • перебувати в громадських місцях без вдягнутої маски чи респіратора;
  • перебувати в громадських місцях громадян, які не досягли 16 років, без супроводу повнолітніх;
  • пересуватися групою осіб більше, ніж дві особи;
  • відвідувати парки, сквери, зони відпочинку, лісопаркові та прибережні зони;
  • відвідувати спортивні та дитячі майданчики;
  • проводити всі масові (культурні, розважальні, спортивні, соціальні, релігійні, рекламні та інші) заходи, у яких бере участь понад 10 осіб.

За словами адвокатеси Олени Грабік, введені посилені карантинні заходи однозначно незаконні, адже вони суперечать не лише Конституції України, але й Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» та Закону України «Про правовий режим надзвичайного стану». Жорсткі заборони обмежують конституційні свободи та права громадян, зокрема свободу пересування (стаття 33 Конституції України), право проведення мирних зборів (стаття 39 Конституції України), право на свободу віросповідування, відправлення одноособово чи колективно релігійних культів (стаття 35 Конституції України).

Конституційні права громадян дійсно можуть бути обмеженими, але лише за вказаних в законодавстві умов. Читати далі...

 

П'ятниця, 10 квітня

Розказали, скільки коштує лікування від коронавірусу у Вінниці

У мерії провели черговий брифінг, присвячений протидії пандемії у Вінниці. Міський голова Сергій Моргунов повідомив актуальні дані, станом на 10.00 10 квітня, по захворюваності у Вінниці. Найбільше всіх цікавило — скільки коштує лікування від недуги. Ці питання Моргунов не оминув та озвучив цифри.

— МОЗ передбачив національний перелік основних препаратів для симптоматичного info лікування від COVID-19. Можу сказати, що 90% з цього переліку є в медзакладах і пацієнти їх отримують безкоштовно. Мало того, ми ще в лютому, коли ухвалювали рішення про протидію коронавірусу, заклали фінанси на придбання цих медикаментів для поповнення наших запасів. Але, на жаль, близько 10% важливих препаратів, а саме антибіотики 4 та 5-го покоління не є в переліку МОЗ. Тому за бюджетні кошти ми не маємо права їх купувати.

Скільки ж коштує лікування пацієнта від коронавірусу? Читати далі...

 

Субота, 11 квітня

«Україна має йти на роботу», — в уряді розказали, коли завершиться карантин

«Україна має йти на роботу», — в уряді розказали, коли завершиться карантин

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль розказав про стратегію виходу України з карантину, про що передає урядовий портал.

— У травні Україна має йти на роботу. У яких умовах, у яких нових соціальних стандартах, у яких часових рамках — це ті питання, над якими Уряд працює разом з аналітиками, — каже Шмигаль.

У плані, який презентував Шмигаль, йдеться, що до початку травня в нас триватиме «Режим надзвичайної ситуації», під час якого впроваджуватимуть заходи:

  • Підтримка малозахищених верств населення;
  • Допомога безробітним й тим, хто перебуває у вимушеній відпустці;
  • Мобілізація медресурсів і підтримка медиків, які борються з COVID-19.

У травні-липні відбудеться новий етап — «Україна йде на роботу», а у червні-липні, за планом урядовців, будуть «Нові соцстандарти життя». Читати далі...

 

Неділя, 12 квітня

«Дембель» зник по дорозі додому. Речі строковика з 48 арсеналу знайшли біля ставу під Козятином

«Дембель» зник по дорозі додому. Речі строковика з 48 арсеналу знайшли біля ставу під Козятином

Строковиків, яких звільняють зі служби під час карантину, мають передавати з військової частини батькам. У Калинівці такого правила не дослухалися. І через це на цьому тижні додому не дістався один з «дембелів». Батьки шоковані, подали заяву в поліцію про розшук. Адже у військовій частині їм говорили, що «передали сина особисто батькам». Коментувати ситуацію журналістам у військовій частині відмовилися.

Про зникнення строковика, якого днями звільнили з військової служби на 48 арсеналі в Калинівці, розповів голова ГО «Ревізія влади» Віталій Павловський.

— Двоє бійців пішли у звільнення з військової частини у Калинівці. За інсайдерською інформацією, вони відсвяткували цю подію. У тому числі й з алкоголем, — каже активіст.

Батьки строковика не знали, що їхня дитина має раніше повернутися зі служби. А коли про це дізналися, то стали дзвонити до військової частини, бо хлопця вдома немає.

— Матері бійця повідомили, що «боєць покинув військову частину, чекайте, скоро має бути вдома». Через певний час, не дочекавшись сина, мати забила тривогу. Коли почали з’ясовувати у іншого службовця, з яким він покинув частину, де його товариш, то він сказав — «я віддав його батькам». Мати сказала, що сина ніхто не привіз, подала заяву в поліцію про зникнення сина і оголосили розшук, — каже Віталій.

За інформацією Павловського, поліцейські знайшли речі зниклого військового — телефон та кепку — на березі одного зі ставків Козятинського району. 

— Вже більше двох діб водолази працюють на цій водоймі, — каже активіст. Читати далі...

 

Читайте також:

Важливе за тиждень. Найцікавіші новини від 23 по 30 березня, які ви могли пропустити

Важливе за тиждень. Найцікавіші новини від 30 березня до 6 квітня, які ви могли пропустити

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 29 квітня до 6 травня, які ви могли пропустити play_circle_filled 20:23 Учні сьомого ліцею на благодійному ярмарку зібрали 140 тисяч гривень на безпілотники для ЗСУ 19:42 ІТ-компанія допомагатиме Подільському зоопарку піклуватися про оленів, коней та орланів photo_camera 19:03 У Вінниці відзначатимуть 160-річчя Михайла Коцюбинського. Що саме запланували? Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 18:15 Субсидії на неопалювальний період: хто отримає автоматично, а кому треба переоформити 17:06 Оля Полякова долучилася до благодійного вечора, де зібрати сім мільйонів на потреби ЗСУ 16:10 Вакцина проти COVID від AstraZeneca може викликати тромби 15:10 Можливі зміни: дати останніх дзвоників та екзаменів у 2024 році 14:30 «Найголовніше, за що ми молимося — за нашу Перемогу». У храмах Вінниці відзначають Великдень play_circle_filled photo_camera 14:25 Українські майстри розписали 800 писанок і встановили рекорд photo_camera 13:13 Нові сектори з пенсійних питань для МВС у трьох областях: де їх знайти 12:34 Суд виніс вирок драгдилеру, який постачав наркотики до колонії 12:05 Вінниця чудотворна: розповідаємо про місця сили, де трапляються дива 11:17 Скасування ‎статусу обмежено придатний. Що потрібно знати призовникам 10:25 «Пироговський пікнік» у Вінниці буде з благодійністю, майстер-класами, фудкортом (ПРОГРАМА) photo_camera 10:11 Вигідно відкласти пенсію. Як українське законодавство стимулює працювати довше? 09:48 рф завдала 5 ракетних, 69 авіаударів і 74 обстріли з систем залпового вогню. Є жертви серед цивільних 09:34 Першокласники 15-го вінницького ліцею завітали до рятувальників photo_camera 09:07 Діти-переселенці отримали тисячу ортопедичних рюкзаків з канцтоварами
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up