Вінничанка активно збирає рецепти і вчить людей правильно вибирати продукти і готувати.
Олена Павлова мріє зробити зі свого міста гастрономічну столицю України. Вінничанка п'ять років збирає старовинні рецепти та навчає гостей мистецтву правильно вибирати продукти на ринку.
Колишня журналістка знає тонкощі приготування страв з сала.
Перемелений шматок сала, підсолений, з додаванням перцю, часнику, цибулі та кропу, перетворюється у смачну закуску - форшмак.
"Якраз в холодну пору дуже корисний. Ми обов'язково зрізаємо шкірку, тому що вона не перекручується на м'ясорубці. Це, між іншим, окрема така хороша делікатесна штука - з неї можна робити чіпси", - зізналася гастрогід журналістам "Сегодня".
Варто відзначити, що перші учасники гастрономічного туру оцінили закуску по достоїнству, а Олена тим часом планує новий захід - разом з охочими обиратиме найкращу гарбуз і навчить, що незвичайного з неї можна зробити, тим більше, в найближчому майбутньому у православних християн - Різдвяний піст.
Докладніше дивіться в сюжеті:
Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.
№ 28 від 9 липня 2025
Читати номер
Лена сказала"форшмак", потому что так на эту закуску говорят бабульки из сёл, где брали рецепт. поэтому и передали слова носителя рецепта. А второе замечание- это опечатка автора. А что Вы сделали для своего города, Господа????
Посилання на джерело: https://vn.20minut.ua/Podii/v-gastrotur-po-salo-vinnitsyu-peretvoryuyut-v-stolitsyu-gurmaniv-10655650.html
І те,що МИ робимо для свого міста,ми не виставляємо напоказ. Ми просто робимо...
Сало-У ФОРШМАК??? Олена що,головою вдарилася? Форшмак-це класична єврейська страва і його основою є ОСЕЛЕДЕЦЬ.