У Вінниці посилюють карантин. Поки це рекомендації для бізнесу, поліції та літніх людей

У Вінниці посилюють карантин. Поки це рекомендації для бізнесу, поліції та літніх людей
  • За минулу добу в місті антирекорд з коронавірусу — 57 нових випадків захворювання на COVID-19. 
  • Через це міська влада вирішила посилити карантинні обмеження: ухвалила нові рекомендації для поліції, бізнесу та літніх людей. Однак є й ризик отримати суворий карантин.

На території Вінницької міської ОТГ посилиться контроль за дотриманням карантинних заходів. Таке рішення прийняла сьогодні міська комісія з питань безпеки, про що передає прес-служба міськради.

Отже, міська комісія рекомендує:

  • Керівникам  підприємств, установ, організацій звернути увагу на необхідність суворого дотримання маскового режиму, соціальної дистанції, особистої та колективної гігієни, а також  дотримання інших вимог Постанови Кабінету Міністрів України від 20.05.2020р. № 392, етапів послаблення протиепідемічних заходів, рекомендацій Головного санітарного лікаря України.
  • Вінничанам, які досягли 60-річного віку, радять утриматись від відвідування громадських місць та поїздок у громадському транспорті.
  • Вінницький відділ поліції, патрульна поліція та міське управління Держпродспоживслужби мають забезпечити підсилення контролю за виконанням обмежувальних заходів на території Вінницької міської ОТГ. Керівників підприємств, установ та організацій, де виявлені порушення, обов’язково притягувати до адміністративної відповідальності. (Протокол на сайті міськради).

Сплеск захворюваності стався протягом минулої доби: у Вінницькій області зафіксували 81 новий випадок захворюваності на коронавірус, з яких 57 випадків — саме у Вінниці. У результаті ми перевищили дозволену МОЗ кількість випадків на 100 тисяч жителів (має бути менше 12) і тепер Вінниччина не може перейти до наступного етапу пом’якшення карантину. 

Відео дня

Президент України Володимир Зеленський вважає, що зростання захворюваності серед населення може спостерігатися через збільшення кількості тестувань. За його словами, в Україні за добу в середньому проводять близько 20 тисяч ПЛР- та ІФА-тестів. Тому доручив встановити причини збільшення захворюваності перед тим як ухвалювати рішення про жорсткий карантин.

Погіршення епідеміологічної ситуації, на думку міністра охорони здоров’я Максима Степанова, пов'язане з нехтуванням громадянами рекомендацій фахівців щодо профілактики зараження коронавірусом.

«Уряд не планує в найближчий час змінювати систему управління карантинними заходами в Україні і відмовлятися від адаптивного карантину, але у разі суттєвого зростання захворюваності в більше ніж 10 областях, карантин може бути посилений по всій країні», — говорив раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Станом на 12 червня до послаблення карантину не готові дев’ять областей та місто Київ.

Напередодні сплеску захворюваності, нагадаємо, питали вінничан чи дотримуються вони карантину.

 

Читайте також:

«Потік клієнтів є, але правил вже не дотримуються». Як відновлюється ресторанний бізнес

Як буде проходити вступ в умовах карантину? Розповідаємо ключові зміни

«Нас закрили, як у консервну банку». Як переживають карантин у пансіонаті для літніх людей

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (29)
  • Марика Рай

    Почему я должна авторизоваться, чтобы почитать статью? Что за бред?

    Ярослав reply Марика Рай

    Ти ж всеодно авторизувалась щоб прокоментувати!
  • Ігор Василенко

    Ваша нікчемна статистика за..бала- так як прогноз погоди!!!!!Пізд..ж,піздежем!!!!
  • Юрий Савельев

    Как же Вы все за...ли, со своим воровсвом!!!
    Хватит уже...?
  • Валентина Валентина

    Видно ,хто  більше статистику піджене,тому більший куш із траншу
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up