У Державному бюро розслідувань зацікавилося суддями, які розглядають справу фермерів з Бара

У Державному бюро розслідувань зацікавилося суддями, які розглядають справу фермерів з Бара
Вікторія Кулик: -Після виступу до мене підійшов представник ДБР...
  • Про скандальну історію фермерів з Бара стало відомо Державному бюро розслідувань (ДБР)
  •  Там зацікавилися суддями, які обирали запобіжний захід підозрюваним у рейдерському захопленні фермерського господарства «Дар’я і Я» , вимаганні $200 тисяч і спаленні трьох автомобілів.
  • Про те, як інформація дійшла до Києва, розповіла власниця  господарства Вікторія Кулик.

-При адміністрації глави держави формують робочу групу, яка має виробити механізми протидії рейдерству, - каже пані Вікторія. – Про це я дізналася у Києві на антирейдерському заході. Мене запросили розповісти, як відбирали наш бізнес.

За словами співрозмовниці, у Київ їздила минулої п’ятниці 21 червня. На зібранні були присутні народні депутати, представники прокуратури, ДБР, голова Антирейдерського союзу підприємців України, низки інших громадських організацій, ЗМІ. «Наїзди» на підприємців набули загрозливого характеру.  На початку розмови надали слово двом постраждалим. Першою виступала Вікторія Кулик.

Вам не страшно?

-Знаєте, про що мене запитали, коли закінчила виступ? – говорить пані Вікторія. – Вам не страшно? Звичайно, страшно. Так само бояться інші підприємці. Ми вже багато натерпілися. Треба захищатися. Тим більше, що підозрюваних встановлено. Триває досудове розслідування.

Відео дня

Озвучена фермером історія про те, як у них нахабно і цинічно відібрали бізнес, вразила присутніх (пані Вікторія – власниця ФГ, чоловік – директор –Авт.)

Нагадаємо, зловмисники скористалися послугами реєстратора з Києва на прізвище Прошкін (насправді такої людини не існує, про це Кулик дізналася під час форуму). Однак саме він переписав їхнє ФГ на іншу людину, так само зробив це з деякими іншими власниками бізнесу. Після цього Куликам запропонували… викупити своє фермерське господарство.

-Шахрайська схема «віджимання» бізнесу: заплати за своє!? – так назвала свій виступ-презентацію Вікторія Кулик.

За повернення своєї власності у них вимагали $200 тисяч. Потім ціну знизили наполовину. Вікторія каже, навіть якби хотіли заплатити, таких грошей у них не було тоді і нема зараз. Їм спалили три  авто. Спочатку два, через деякий час ще одне.

Повернули своє через Мінюст, а їм спалили три  автомобілі

Згодом встановили трьох підозрюваних у нападі на фермерів. Їх затримали на вимаганні грошей в іншого фермера. Кулики  упізнали серед них двох. Один – який вимагав грошей, другий приїздив господарство з «братвою», аби відібрати техніку. Охорона завадила це зробити. Охоронці також засвідчили слідчим, що бачили чоловіка.

Не тільки про це говорила у Києві фермер з Бара. Розповіла також, як триває розслідування, як у суді реагують на їхні заяви та заяви слідчих, які запобіжні заходи застосували до підозрюваних. Вони вже зверталися до суду. Просили накласти арешт на майно, техніку, сподівалися у такий спосіб хоча б щось врятувати від рейдерів.Не одразу це вдалося зробити. У судах обирали запобіжний захід підозрюваним і клопотання про його зміну...

Запитали про слідчих і суд

Після зібрання до Вікторії Кулик підійшов чоловік, який назвав себе керівником слідчого управління Центрального апарату ДБР. Жінка каже, що його прізвище значилося у списку учасників, надрукованому у програмі заходу.

-Він попросив надати детальну інформацію, - говорить пані Вікторія. – Маємо зробити це у письмовому вигляді. Під час розмови відповіла на деякі питання, які цікавили представника ДБП.

У своєму виступі жінка не приховувала, що спершу слідство повільно встановлювало обставини справи. На підтвердження навела конкретні факти.

Спілкувалися з помічником Авакова

-Не  знаю, можливо, це вплинуло на роботу слідчих, але протягом останнього часу вони працюють значно активніше, ніж це було після порушення кримінального провадження, - говорить пані Вікторія.

Про перипетії у судах постраждала також повідомила учасникам зібрання.  Троє підозрюваних не надовго затрималися в слідчому ізоляторі. Є ще четвертий, якого не затримували. За словами фермера, саме він є замовником нападу на них.

Нині дехто радить Куликам забрати заяви про скоєння проти них злочину. Мовляв, так буде краще для фермерів і кошти відшкодують.

-Не складно здогадатися, хто направляє до нас таких людей, - говорить Вікторія Кулик. – Відповідаємо їм одне й те само: заяви забирати не будемо.

Наприкінці минулого тижня поліцейські порадили Куликам посилити охорону жнивного поля.  

-Мабуть, щось знають, коли попереджають, - говорить Вікторія Кулик.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • ЗаК

    И......?
  • Люда Гаврилюк

    У нашій клініці консультація ніколи не була платною.І це правильно.
  • Орест Лютий

    У Державному(або: Державне) бюро розслідувань зацікавилося (зацікавилися) суддями, які розглядають справу фермерів з Бара
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled 09:18 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:36 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up