Це конфіденційна інформація, — Скальський про вінничанку, в якої знайшли коронавірус

Це конфіденційна інформація, — Скальський про вінничанку, в якої знайшли коронавірус
Підтверджено, що пацієнтка, яка захворіла COVID-19, працювала в пологовому будинку №2. Зараз приміщення на карантині
  • У Вінницькій ОДА відбувся брифінг, присвячений коронавірусу. 
  • На ньому обіцяли розповісти подробиці зараження пацієнта №1 у Вінниці. Однак, голова ОДА Владислав Скальський розказав те, що було відомо ще вчора.
  • А більшу частину заходу чиновник присвятив розповіді про те, що робиться на території області, аби зменшити шкоду від пандемії.

Голова ОДА Владислав Скальський знов уникає від повідомлення подробиць про перший зафіксований випадок коронавірусу. 

— Дуже багато питання стосується пацієнта №1. Поширення конфіденційної інформації заборонено, поширення і доступ до такої інформації можливий за згоди власників, — говорив очільник області. — Але, можу сказати, що коронавірус був підтверджений, лабораторно, у мешканки міста Вінниця, яка 24 березня була госпіталізована в інфекційне відділення міської клінічної лікарні №1, з попереднім діагнозом — ГРВІ / підозра на COVID-19. Стан пацієнтки наразі є стабільним. Проводиться симптоматичне лікування. Проводиться комплекс протиепідемічних заходів по місцю роботи і проживання пацієнтки.

Журналісти багатьох видань міста вже неодноразово зверталися до прес-служби ОДА, аби отримати більш детальну інформацію про пацієнтку. Адже не надання такої інформації спричиняє «спалах» недостовірної інформації, на кшталт того, що «інфікована жінка живе на Старому місті, їй 25 років, вона заразилася у пологовому відділенні». А вінницькі чиновники не поспішають підтверджувати, або спростовувати таку інформацію.

Відео дня

Пропонуємо обласній владі брати приклад з мера Києва Віталія Кличка як повідомляти про випадки коронавірусу: чиновник каже стать, вік пацієнтів, їхній стан та причину, місце їхнього зараження. І така інформація зменшує поширення фейків в соцмережах.

Повідомляйте про порушення самоізоляції

— Ситуація на території Вінницької області наступна — станом на 9.00 26 березня було зареєстровано 29 підозр на коронавірус COVID-19. Офіційно підтверджений лабораторно випадок поки що один info, — сказав голова ОДА. — У нас є ще декілька підозр, які знаходяться в стадії визначення. А також можу зазначити, що згідно оперативної інформації ми постійно отримуємо нові підозри і будемо з ними працювати

Також він розказав, що 25 березня на територію області приїхали 15 вінничан, яких привезли з Польщі. Усі вони підписали згоду про самоізоляцію на термін 14 діб.

— Ми маємо багато звернень, що люди, які повертаються з-за кордону, не дотримуються самоізоляції. Прошу повідомляти нам на гарячу лінію, щоб ми реагували і забезпечили виконання самоізоляції цими особами. Гаряча лінія ОДА 0-800-216-433. Поліція області створила чат у месенджері «Ватсап» за номером: 096-525-95-90, де прийматимуть звернення про недотримання самоізоляції.

Блокпости, підтримка бізнесу та «діри» у бюджеті

— Ми посилюємо карантинні заходи у Вінницькій області. Це дієвий варіант запобігти розповсюдженню коронавірусу. Прошу бути свідомими і берегти своїх близьких, — говорив Скальський. 

А потім коротко відповів на ще кілька питань, які надсилали журналісти:

— Що значить санітарний огляд, який мають проводити на блокпостах, розставлених в області?

— В Україні відроджується санітарно-епідеміологічна служба. У подальшому представники цієї служби будуть працювати на блок-постах. Вони будуть перевіряти, чи є в людей симптоми ГРВІ, а також, для прикладу, виявляти чи не є в транспорті заборонені для продажу молочні продукти без упаковки, — сказав очільник ОДА.

— Наскільки область забезпечена засобами протидії коронавірусу?

— Ми почали з 290 «інфекційних» ліжок, зараз маємо 524 ліжок. Маємо 89 боксованих палат і більш ніж 50 напів боксованих палат. Централізовано держава закуповує з Китаю засоби захисту та тести на коронавірус. Має 48 годин літак з України літає до КНР за цим приладдям. Проблема з забезпеченням поступово вирішується.

— Як зменшився пасажиропотік через карантин?

— Більш, ніж у два рази зменшився потік автомобілів на виїздах з Вінниці. По Вінниці — це питання до місцевої влади. Але ми маємо зниження епідпорогу ГРВІ та грипу на 8,6% та він падає далі.

— Буде програма підтримки малого і середнього бізнесу?

— На рівень Уряду ми винесли нашу програму підтримки мікро та малого підприємництва. Мова йде про фізичних осіб-підприємців, які мають зараз касовий розрив через запровадження карантину та офіційно працевлаштованих працівників. Очікуємо на рішення Кабміну.

— Які є фінансові втрати місцевих та обласних бюджетів?

— Основні підприємства продовжують працювати. Там забезпечені заходи індивідуального захисту працівників. По завершенню місяця ми можемо мати точні цифри. Втрати будуть. Наразі у мене точної інформації немає.

Після брифінгу Владислав Скальський повідомив у своєму фейсбуку, що на території області вже троє хворих на COVID-19.

Читайте також:

У Вінниці перший підтверджений випадок коронавірусу — у медсестри з пологового

Коронавірус підтвердили у вінничанки. Що у наших медиків є для протидії пандемії?

Увімкнути економ-режим. Як підготуватись до кризи через карантин

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Діна Виноградова

    правильно робить,щоб не сіяти паніку!
  • Александр Безуглый

    Бесспорно,
  • Александр Щербатый

    Навiщо Вам знати?  Камiням закидати?
  • просто BOND

    а зачем говорить кто это?
    пусть все кто с ней контактировали не знают и продолжают заражать окружающих.
    ведь никто не знает что это работник роддома.
    это же ВОЕННАЯ тайна
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія воїна з батальйону НПУ «Захід» 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up