Свято без пожежі. Як безпечно пускати салюти та влаштувати новорічну ялинку

Свято без пожежі. Як безпечно пускати салюти та влаштувати новорічну ялинку
  • Рятувальники нагадують, щоб новорічні свята пройшли безпечно та без будь-яких надзвичайних подій — необхідно дотримуватись елементарних правил пожежної безпеки.
  • Як правильно влаштувати новорічну ялинку, експлуатувати електрогірлянди та піротехнічні вироби?

Статистика Державної служби з надзвичайних ситуацій свідчить про те, що у період новорічних та Різдвяних свят значно зростає кількість пожеж, спричинених неправильною експлуатацією піротехнічних виробів та електрогірлянд низької якості, або ж взагалі несертифікованих.

— Впродовж трьох місяців зимового періоду 2019/2020 року внаслідок необережного поводження з піротехнічними виробами виникло 18 пожеж, з яких 11 сталися безпосередньо в ніч з 31 грудня на 1 січня 2020 року, — зазначають у прес-службі рятувальників.

Як правильно встановити ялинку:

Відео дня
  • зелену красуню, необхідно встановлювати лише на стійкій основі так, щоб гілки не торкалися до стін і стелі, а також були на безпечній відстані від електроприладів.
  • на ялинку забороняється встановлювати свічки, бенгальські вогні та прикрашати її легкозаймистими матеріалами.

Піротехніка. Рятувальники радять купувати лише сертифіковані вироби, перевіривши упаковку на відсутність дефектів. Також:

  • При покупці різних видів феєрверків, салютів, петард та інших піротехнічних виробів слід завжди пам’ятати, що вони не «іграшки» і при неправильному використанні, та не дотриманні елементарних правил безпеки, можуть завдати шкоду вашому життю.
  • Придбавши будь-який піротехнічний виріб, насамперед слід звернути увагу на його справність та цілісність. На кожному виробі має бути своя індивідуальна інструкція з використання. То ж при запуску чергового салюту чи підпалюванні петарди слід дотримуватись вказаних вимог.
  • Якщо ж виріб після підпалу не спрацював, ні в якому разі не пробуйте його привести в дію самостійно, розібравши, чи підпаливши безпосередньо детонуючу суміш. Це може призвести до неочікуваного вибуху і завдати вам шкоди. Після закінчення роботи салюту (феєрверків) до нього не можна підходити швидше ніж за дві хвилини.
  • При запуску будь-якого феєрверку необхідно відійти на безпечну відстань вказану в інструкції (не менше 20-30 м, і більше, в залежності від потужності виробу). 

— Проте в умовах збройного конфлікту на сході країни, фахівці ДСНС рекомендують не використовувати хлопавки чи салюти, з поваги до людей, які брали участь у бойових діях, — додають на сайті ОДА.

 

Читайте також:

Наскільки добре ви знаєте пам'ятники Вінниці? Тест

Сьогодні вітаємо Володимира та Степана. Історія та прикмети 28 грудня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up