Сезон очистки Південного Бугу: скільки вже відкачали мулу в минулому році

Сезон очистки Південного Бугу: скільки вже відкачали мулу в минулому році
  • Стартував сезон очистки акваторії річки Південний Буг земснарядом, який було придбано у 2018 році.

Сучасний земснаряд для поглиблення та очищення дна річки розпочав працювати у червні минулого року. Тоді по вересень з його допомогою було відкачано 57 тисяч м3 пульпи, що становить 11 400 м3 мулу.

Роботи розпочались біля пляжу «Хімік».

Сьогодні земснаряд починає працювати біля пляжу по вул. Гонти. Потім розпочне очистку дна річки у районі забору води «Вінницяоблводоканал». Наразі триває тендер на купівлю другого земснаряду, який буде вдвічі продуктивніший за перший.

Вже укладено договір про поставку баржі. Вона прибуде до міста у розібраному станіі, протягом кількох тижнів її збиратимуть.

Відео дня

— Ми дійсно почали чистити дно річки, що не робилось десятки років. Наразі стоїть гостро питання із виявленням та ліквідації джерел забруднення водойми. На території міста цим питанням займається Муніципальна варта, яка обстежує береги малих річок міста з метою встановлення джерел забруднення. Але, щоб досягнути якісних результатів, така робота має проводитись по всій протяжності Південного Бугу, — сказав начальник відділу утримання об’єктів благоустрою департаменту комунального господарства та благоустрою Вячеслав Хілінський.

 

Довідка:

  • Земснаряд вітчизняного виробника. Він піднімає ґрунт з глибини водойми від 0,7 до 7 м, проштовхує по пульпопроводу до 300 м. Використання земснарядів дає можливість розширити водойму, прибрати зайву рослинність, поглиби річку, очистити її від мулу і уповільнити процес заболочування.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Юра Гнусинский

    Мені цікаво Де ж цей мул дівають! Ще не бачив ні гір з намулу. Ні караванів вантажівок з мулом!

    Николай Джедаевич reply Юра Гнусинский

    Говорят это самое крутое удобрение.может я ошибаюсь
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни 11:50 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 11:43 До 400 тисяч гривень готові дати ветеранам на бізнес у Вінниці. Триває конкурс 11:17 Знищили усі 13 ворожих ударних дронів. Цієї ночі на Вінниччині працювала ППО 10:36 Сталося аварійне відключення води на 16-ти вулицях та в одному мікрорайоні. Адреси
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up