Реконструкція у вінницькому аеропорту стартувала з демонтажу покриття «злітки»

Реконструкція у вінницькому аеропорту стартувала з демонтажу покриття «злітки»
  • Щоб укріпити злітно-посадкову смугу, її треба частково зруйнувати: робітники фірми-підрядника «Альтком» зрізають шви на існуючому покритті.
  • Деякі плити виймуть та посилять. А коли підготовчі роботи завершать, то почнуть викладати декілька шарів бетону, які стануть основою «злітки».
  • Що ще передбачає реконструкція? Скільки на це витратять грошей? Та коли планують завершити усі роботи?

На вінницькому летовищі стартувала реконструкція. Розпочали демонтажні роботи на злітно-посадковій смузі. Про це повідомили на фейсбук-сторінці генпідрядника робіт «Шляхового будівництва «Альтком».

— Почалися підготовчі роботи, які включають в себе фрезерування існуючої смуги на 2 сантиметри. Буде проведений частковий демонтаж плит ПАГ 18 (використовуються і в цивільній і у військовій авіації). Плити будуть вийняті, армовані і забетоновані. Потім буде нанесено вирівнюючий шар з армуванням стиків по всій смузі, — розказав керівник проектів «Шляхбуду» Олександр Шилюк.

Відео дня

Довжина «злітки» — 2,5 кілометри і такою вона залишиться після завершення усіх робіт. А от ширину смуги збільшать з 42 до 48 метрів.

Проектом передбачена реконструкція основної рульової доріжки і перону. Також після закінчення робіт буде встановлено нове світлосигнальне обладнання та метеообладнання. Перший етап робіт планується виконати до кінця 2022 року. Тобто, до цього часу летовище буде закрите.

Раніше, нагадаємо, держава перерахувала 135 з 604 мільйонів гривень, які були обіцяні на реконструкцію летовища. 

При цьому загальна ціна реконструкції злітки — 896 мільйонів 875 тисяч гривень. Саме на таку вартість погодився генпідрядник — маріупольська компанія «Шляхове будівництво «Альтком», яка раніше будувала аеропорти для Донецька та Львова.

Одночасно зі злітно-посадковою смугою буде перебудова аеровокзалу. Пропонований розмір приміщень — 11 тисяч кв.метрів та буде складатись з внутрішньої та міжнародної зони авіасполучення, про що йдеться на сайті розробника проекту «УВТ Груп».

— Міська рада взяла на себе зобов'язання профінансувати ці роботи. У кредит отримали 300 мільйонів гривень. Наразі допрацьовується проектно-кошторисна документація і будемо оголошувати тендер. Бо ідея така — ми здаємо в експлуатацію першу чергу злітно-посадкової смуги і першу чергу реконструйованого аеровокзалу, — говорив раніше директор аеропорту «Вінниця» Володимир Ніценко.

У Вінниці, нагадаємо, перебують Батозьку за 178 мільйонів гривень.

 

Читайте також:

Новий міст, BOGUN, ремонти вулиць. ТОП-10 проектів, які змінять «обличчя» Вінниці

«СКА» готовий на 92%. Репортаж з будівлі, в якій завершують реконструкцію

Між Кореєю і Центральним парком планують новий район. Що там побудують?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Виталий Дужак

    Кажуть що якби не Максим Пашковський то фіг би Вінниця отримала хоч копійку на аеропорт і Кристал.... Але звичайно морг і гро собі все припишуть

    Виталий Дужак reply Виталий Дужак

    Oleg Gulyar само собою з податків

    Олег Гуляр reply Виталий Дужак

    Віталій Дужак але ж ніхто правду не оголошує :"ЗА РАХУНОК ПЛАТНИКІВ ПОДАТКІВ" !!!!  А тільки політики піаряться на всьому ( майстри ПіАру - ПіАрасси)....
  • Оксана Карпенко

    Наконец-то!
  • Вадим Живун

    Почему не 2600?                                                                                                                                          
  • حسن موسئ الخزعلي

    Привет

keyboard_arrow_up