Беруть кредит на 300 мільйонів, щоб зробити реконструкцію будівлі аеропорту Вінниці

Беруть кредит на 300 мільйонів, щоб зробити реконструкцію будівлі аеропорту Вінниці
Так наразі виглядає будівля аеропорту «Вінниця» / Фото: vmr.gov.ua
  • Депутати міськради 27 серпня погодили умови кредиту, який хочуть взяти для реконструкції будівлі аеропорту «Вінниця».
  • Планували знайти інвестора, але не вдалося. Тому на оновлення аеровокзалу беруть 300 мільйонів гривень (!) у кредит.
  • Які умови та відсоткова ставка? І як виглядатиме будівля аеропорту після реконструкції?

Депутати міськради дали дозвіл на отримання кредиту для реконструкції будівлі аеропорту «Вінниця», що територіально знаходиться в селі Гавришівка. Умови позики погодили на сесії міської ради, 27 серпня.

Умови кредитування

У рішенні міськради дізнались умови отримання кредиту.

Отож, позику беруть в товариства «Державний експортно-імпортний банк України». Розмір кредиту — 300 мільйонів гривень, які беруть на 5 років 6 місяців з пільговим періодом до 24 місяців.

Відео дня

Відсоткова ставка динамічна. Вінницька міська рада погоджується, що її розрахунок відбуватиметься за обліковою ставкою НБУ + 3,8% річних. Але підсумковий розмір має бути не більше 21% річних.

Міська громада планує виплачувати тіло кредиту щоквартально, відсотки за користування позикою — щомісячно. А також зберігає за собою можливість дострокового погашення кредиту. Усі ці виплати робитимуть з бюджету Вінниці.

Майнове або інше забезпечення кредиту — не передбачається.

Оновлення з добудовою

Раніше, нагадаємо, ми знайшли візуалізацію проекту реконструкції будівлі аеровокзалу.

«Проект реконструкції старого терміналу в новому баченні. Пропонований розмір приміщень — 11 тисяч кв.метрів та буде складатись внутрішню та міжнародну зону авіасполучення», — йдеться на сайті розробника проекту «УВТ Груп».

Будівля аеровокзалу, за свідченнями проектувальників, має залізобетонний каркас. Для можливості добудови на другому і третьому поверсі будуть зняті перекриття між поверхами. 

«Проект відповідає класу удару CC3 з сейсмічністю 7 балів. Проект також включає: насосну станцію пожежної та питної води, сучасну стоянку, з місцями для електромобілів та благоустроєм», — пишуть в презентації.

За проект реконструкції архітектори отримали 4,8 млн грн. Наразі підприємство «Аеропорт Вінниця» ще не оголосило тендер на проведення реконструкції будівлі аеровокзалу.

Щодо реконструкції злітно-посадкової смуги, нагадаємо, то мерія Вінниці зробила все, щоб отримати 604 млн грн з Держбюджету. За останньою інформацією, цих коштів місто ще не отримало.

Опитування

Як гадаєте, чи потрібно брати кредити на реконструкцію будівлі аеропорту?

 

Читайте також:

У Вінниці перебудують Батозьку. Що передбачає реконструкція за 178 мільйонів?

Хто віддав землю на Бригантині під забудову ТРЦ? Ми дізнались

«Я був тут на концерті «Піснярів» у 74-му»: фоторепортаж з давно зачиненого Літнього театру

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Андрей Леонов

    Отримати гроші в будь-якій сумі і в будь – який час, не виходячи з дому – таку унікальну можливість надають сервіси швидкого кредитування на карту. Найвигідніші пропозиції в сегменті кредитів онлайн цілодобово, можна знайти на сайті https://bloghouse.website/rozvahy/novyny-pro-vse/de-vzyaty-vygidnu-mikropozyku-na-kartu-v-bud-yakyj-chas-doby.html , який знайомить відвідувачів з рейтингом кращих МФО з швидкою видачею кредитів онлайн.

  • Юлия Савчук

    Позики до зарплати актуальні для багатьох людей. Це швидко та зручно. Про кращі позики в Україні можете прочитати тут https://t.me/s/UFGBank

  • Читач73

    Визьмуть  оны а отдашь ты.торифами .цим навить  занимаеця Увт Труп-бог шейму митить.тобто  дэло  гибле.да и кто в  здравому  уми прилетить дро нас мы же  терра  терорис-земля ужаса.
  • Andrii

    Нашим людям не вгодити. Хочете гарно, та безкоштовно. З цієї суми, більше 35% повернуться до бюджету.

keyboard_arrow_up