Реконструкція летовища. Показали, яким буде новий аеровокзал «Вінниця»

Реконструкція летовища. Показали, яким буде новий аеровокзал «Вінниця»
Так, за задумом архітекторів, має виглядати оновлена будівля вінницького аеропорту / Візуалізація з сайту «УВТ Груп»
  • У мережі знайшли візуалізацію проекту оновленої будівлі вінницького аеропорту, що в селі Гавришівка.
  • В плані архітекторів «УВТ Груп» об’єкт майже повністю прозорий: фасад складається зі скла та металу.
  • І якщо на реконструкцію «злітки» очікують державних грошей, то на реконструкцію аеровокзалу готові брати кредит.

Майже два роки тому заговорили про реконструкцію будівлі аеропорту «Вінниця». Тоді в мерії наголошували, що відремонтована «злітка» спричинить зростання пасажиропотоку, тож треба оновити і будівлю аеропорту, щоб приймати більше рейсів.

Планували знайти інвестора, але тепер готові взяти кредит на реконструкцію аеровокзалу. Тим часом ми знайшли візуалізацію проекту оновленої будівлі аеропорту.

Оновлення з добудовою

«Проект реконструкції старого терміналу в новому баченні. Пропонований розмір приміщень — 11 тисяч кв.метрів та буде складатись внутрішню та міжнародну зону авіасполучення», — йдеться на сайті розробника проекту «УВТ Груп».

Відео дня

Будівля аеровокзалу, за свідченнями проектувальників, має залізобетонний каркас. Для можливості добудови на другому і третьому поверсі будуть зняті перекриття між поверхами.

«Проект відповідає класу удару CC3 з сейсмічністю 7 балів. Проект також включає: насосну станцію пожежної та питної води, сучасну стоянку, з місцями для електромобілів та благоустроєм», — пишуть в презентації.

За проект реконструкції архітектори отримали 4,8 млн грн. Наразі підприємство «Аеропорт Вінниця» ще не оголосило тендер на проведення реконструкції будівлі аеровокзалу.

Ремонт в кредит

Про реконструкцію аеровокзалу вперше заговорили два роки тому. Тоді в мерії наголошували, що збираються модернізувати будівлю під нову «злітку». Адже розбудова авіа інфраструктури має спричинити зростання пасажиропотоку, і доведеться збільшувати пропускну здатність терміналу.

Такою є наразі будівля аеропорту

Від початку планували знайти інвестора, для чого підписали меморандум з державною Агенцією з питань підтримки державно-приватного партнерства. Однак справа залишилась на папері, отож міська влада збирається взяти кредит на реконструкцію будівлі аеропорту.

Щодо реконструкції злітно-посадкової смуги, то мерія Вінниці зробила все, щоб отримати 604 млн грн з Держбюджету.

Останнім кроком до державних грошей став Паспорт бюджетної програми на реконструкцію «злітки», який затвердили урядовці. Єдине питання наразі — це затримка фінансування, казав заступник міського голови Микола Форманюк.

Раніше, нагадаємо, розповідали історію оновлення нашого летовища, в якій є все: меморандуми, обіцянки, безгрошів’я та спроби забрати держпідтримку в найбільш готового до реконструкції українського аеропорту.

Опитування

Чи подобається вам новий вигляд будівлі вінницького аеропорту?

 

Читайте також:

У Вінниці перебудують Батозьку. Що передбачає реконструкція за 178 мільйонів?

На Замковій горі встановили 50-метровий флагшток. Коли там піднімуть прапор?

Хто віддав землю на Бригантині під забудову ТРЦ? Ми дізнались

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Юлия Савчук

    Щодо вигідного і надійного кредиту, позики раджу звернутися до http://finsite.com.ua/banks/ukrainskaya-finansovaya-gruppa
    Банк надає послуги фізичним і юридичним особам. На сайті знайдете чимало відгуків позичальників, отримаєте потрібну вам інформацію

  • Руслана Кравченко

    Зараз там новий керівник, тому все точно зрушиться з місця.
  • Галина Константинова

    про реконструкцію аеропорту було відомо ще при Порошенку-і тут з"явилось "зелене братство" і тільки тормозять і брешуть і обіцяють,да, ще таки знатно крадуть на всяких там будівництвах-крадівництвах зелених.

    Читач34 reply Галина Константинова

    ну Порошенка ти тут не приплітай. Цю "реконструкцію" анонсували ще при Ющенко.
  • Наталя Вікторівна

    лучше б пару автобусов дополнительный пустили.

keyboard_arrow_up