«СКА» готовий на 92%. Репортаж з будівлі, в якій завершують реконструкцію

«СКА» готовий на 92%. Репортаж з будівлі, в якій завершують реконструкцію
Басейн майже готовий. Робітники викладають плитку, влаштовують обхідні доріжки та вишки для стрибків, які будуть єдиними у місті
  • Масштабний ремонт спорткомплексу на Янгеля, 48 на фініші.
  • Крім великого басейну тут буде ще зала для чотирьох видів спорту, атлетична зала. Всі приміщення роблять доступними для людей на візках.
  • Як все це зараз виглядає? Скільки витратили на роботи? І коли відкриють новий «СКА»?

Реконструкція спорткомплексу «СКА», що на Замості, триває з осені 2018 року. За ці роки будівельники з товариства «ТБС-Проф» докорінно оновили будівлю: підсилили фундамент, укріпили і утеплили фасад, усунули тріщини в чаші басейну, замінили вікна та багато іншого.

Директор департаменту капітального будівництва Ігор Откидач говорить, що ремонти завершені на 92%.

«Результати трирічної реконструкції незабаром оцінять вихованці спортивних шкіл та всі вінничани, які люблять тримати себе у формі.  Наразі завершується облицювання плиткою чаші басейну, влаштування обхідних доріжок та вишок для стрибків, які будуть єдиними у місті», — повідомив у фейсбуку міський голова Сергій Моргунов.

Відео дня

Що всередині будівлі?

Нині робітники завершують внутрішнє оздоблення приміщень та одночасно наводять лад на подвір’ї комплексу, якому дали нове ім’я — «Аква-Він».

— Будівлю було збудовано у 1972 році на замовлення тодішньої армії СРСР. І з того часу не було проведено жодного капремонту, — каже директор департаменту капітального будівництва Ігор Откидач.

На першому поверсі будівлі буде діяти атлетичний зал, влаштують зал для боротьби, зону очікування та рецепцію. Ще один зал одразу для чотирьох видів спорту — гандбол, футзал, волейбол і баскетбол — діятиме на другому поверсі споруди. Там же розташований басейн, розмірами 25 на 14 метрів.

Басейн у «СКА» / Фото з фб-сторінки Сергія Моргунова

— До початку робіт в чаші басейну було багато тріщин. Ми їх усунули. Провели випробування: протягом двох тижнів наповнили його водою і не побачили жодних протікань. Тепер залишилося в деяких місцях викласти плитку і басейн буде готовий, щоб приймати відвідувачів, — каже головний інженер підрядника «ТБС-ПРОФ» Дмитро Яблоков.

Третій поверх спорткомплексу передбачений під трибуни і технічні приміщення.

За останній місяць у «Аква-Він» завершили ремонт у гімнастичній залі та залі «сухого плавання», обладнали глядацьку зону на 140 місць в ігровій залі, влаштували роздягальні, виконали монтаж інженерних комунікацій, встановили обладнання аудіо- та відеосистем.

Повна інклюзія

Особливість нового спорткомплексу в тому, що він буде повністю інклюзивним. Головний інженер проекту Дмитро Яблоков говорить, що для людей на візках є окремий ліфт-підйомник. Також діятиме платформа-підйомник, щоб люди змогли відвідувати басейн. 

— Діятимуть вбиральні, якими зможуть користуватися люди з інвалідністю. А усі двері мають таку ширину і пороги, щоб в них без проблем можна було заїхати на візку, — говорить Яблоков.

Безбар’єрним роблять і благоустрій території навколо «Аква Віну».

— Потрапити на доріжки перед спорткомплексом людям на візках можна буде без сторонньої допомоги, — сказав заступник директора департаменту капітального будівництва Олександр Іваніца. — Будуть висаджені квіти, газони, наразі займаються укладанням плитки для тротуарів. Ще облаштуємо кілька зручних лавочок. Висадка нових дерев не передбачена, але ми зберігаємо наявні насадження.

Яка ціна та коли відкриття спорткомплексу

У вінницькій мерії зазначають, що кошторисна вартість реконструкції «СКА» —  81,6 мільйона гривень. З цієї суми вже витратили майже 68 мільйонів.

— З міського бюджету на реконструкцію виділили майже 50 млн грн. Решта коштів — це субвенція з державного бюджету та Держфонду регіонального розвитку, — додає директор департаменту капітального будівництва Ігор Откидач.

— Коли планується відкриття? — питає журналіст.

— Конкретної дати не можу назвати. Бо, наприклад, на роботи з благоустрою впливає несприятлива погода. Однозначно, цей об'єкт ми плануємо ввести в експлуатацію цієї осені, — відповів Откидач.

Спорткомплекс планують передати на баланс міської спортивної школи №3, розказав голова комітету по фізкультурі та спорту міськради Сергій Краєвський.

— Спорткомплекс діятиме і для інших відвідувачів за певну плату. Тарифи ще не затверджені, але очікуємо, що вони будуть меншими, ніж в «Авангарді» та «Маяку», — повідомив Краєвський. 

За 178 млн грн, нагадаємо, планують перебудувати вулицю Батозьку

 

Читайте також:

Було-стало. Як за три роки і 60 млн грн перебудували спорткомплекс «СКА»

Найбільший прапор в області підняли на Замковій горі. Дивіться у фоторепортажі, як це було

Здобули 17 медалей. Переможний тріумф вінничан на чемпіонаті Європи

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Читач73

    при ссср его строили для  людей.как и маяк.-мог пойти  любой желающий вииницька мафия  мерия  отдала  это все  барыгам. а теперь  жлоботня бывшие  рекетиры и мусора.все украли.и как тот  же маяк  стал доступным для  рогулей воров.простой работяга  туда не пойдет..просто так  эти  гниды  ничего не  конструируют

    Word Word reply Читач73

    Знов ніхто не реагує на недолугі коменти продажного бота(

    Роман Ящук reply Word Word

    100%

keyboard_arrow_up