Було-стало. Як за три роки і 60 млн грн перебудували спорткомплекс «СКА»

Було-стало. Як за три роки і 60 млн грн перебудували спорткомплекс «СКА»
На об’єкті працюють близько 40 людей. Крім оновлення будівлі зроблять блаоустрій й території біля спортивного комплексу / Колаж складений з фото vmr.gov.ua
  • Спорткомплекс на Янгеля, 48, який реконструюють з осені 2018-го, планують запустити восени 2021 року! Роботи на фінішній прямій.
  • У мерії повідомляють, що тут буде басейн з вишками і шістьма доріжками для плавання, кілька тренувальних і гімнастичних зал.
  • Порівняли, яким був «СКА» до початку ремонтів та яким є зараз, після реконструкції. 
  • До речі, на ремонти вже витратили понад 60 мільйонів гривень. І це ще не підсумкова ціна.

Вперше за багато років у «СКА» наповнили водою басейн. Будівельники спостерігали два тижні, щоб перевірити на протікання. Адже до ремонту чаша була вся в тріщинах, тож довелося «реанімувати» конструкцію. Про це повідомили на фейсбук-сторінці міського голови Вінниці Сергія Моргунова.

Буде шість доріжок для плавання

«Коли у 2014 році Міністерство оборони передало тодішній СКА місту, комплекс вже був у критичному стані. Потрібно було спершу підсилити та укріпити будівлю, а далі приводити до сучасних стандартів. Тому ми розуміли, що реконструкція, яку розпочали у 2018-му, буде досить складною», — йдеться в дописі.

Відео дня

«CКА» до ремонту, 2014 рік, 20minut.ua

У басейні буде шість доріжок для плавання та вишки для стрибків у воду. За проектом в оновленому спорткомплексі будуть: гімнастичний зал; зал для ігрових видів спорту; атлетичний зал; зала для «сухого плавання» (тренувальна зала з тренажерами для плавців - ред.); зона рекреації; кімнати для тренерів; навчальні класи; санвузли, роздягальні. Ще в приміщенні поставили підйомники та пандуси для людей з інвалідністю.

«СКА» нині, 2021 рік, vmr.gov.ua

«Внутрішні та фасадні роботи не припиняються. На об’єкті працюють близько 40 людей. Впорядкують і територію біля спортивного комплексу», — пишуть на сторінці мера Моргунова.

Очікується, що комплекс «СКА» відкриють вже цієї осені. Конкретну дату поки не повідомляють. Більш того, заклад отримає нове ім’я «Аква-Він».

Яка ціна

Генеральним підрядником реконструкції є вінницьке товариство «ТБС-ПРОФ». Почали виконувати роботи ще у 2018 році, й для проведення реконструкції, станом на зараз, провели три тендери. У всіх перемогла «ТБС-ПРОФ».

В рамках першого тендеру на роботи витратили 23 мільйони гривень. У січні 2020 року вінницька мерія прозвітувала, що будівля готова на 60%.

Втім на завершення робіт запланували витратити ще понад 46 мільйонів гривень, для чого провели другий тендер. 

«У процесі реконструкції вказаного об'єкта виникли додаткові роботи, які не були раніше передбачені проектно-кошторисною документацією», — так пояснили у міськраді причину збільшення ціни реконструкції «СКА».

Третій тендер провели в червні 2021 року. На завершення робіт і закупівлю обладнання, меблів, тренажерів тощо підряднику дали ще 7 мільйонів 807 тисяч гривень.

Станом на зараз, 60 мільйонів 483 тисячі 171 гривню витратили на реконструкцію «СКА». Дані отримали з пошуково-аналітичної системи «.007».

Планували віддати інвестору з Польщі

Після того, як Міністерство оборони, в 2014 році, погодилося передати «СКА» в комунальну власність, об’єкт планували віддати полякам.

Компанія Eurosolid там хотіла зробити новий басейн, солярій, SPA та інші водні розваги. Попередньо, інвестор погодився вкласти в оновлення комплексу своїх 150-200 мільйонів гривень.

Previous Next

Візуалізація польського проекту «СКА»

Однак плани залишились тільки на папері. Протягом наступних років спорткомплекс залишався без ремонтів. І стан будівлі з роками ставав тільки гіршим: пошарпані стіни, побиті вікна, розбита плитка басейну.

У 2017-му в мерії публічно заявили про завершення діалогу з інвестором. Тодішній заступник мера Владислав Скальський сказав, що «довгий час намагалися знайти ту формулу, яка б враховувала інтереси інвестора, й інтереси громади. Але в результаті вирішили, що польський проект закрито».

Стало «ВелБудом»

Добудовують «СКА» вже під брендом програми президента України «Велике будівництво». Відеоролик, де показали ремонт всередині приміщення, опублікував ще в березні голова Вінницької ОДА Сергій Борзов.

У квітні Борзов опублікував допис про те, що «СКА» і ще 12 об’єктів на Вінниччині будуть відремонтовані за кошти Держфонду регіонального розвитку та місцевих громад. Таке рішення підтримав Кабмін.

Вартість проекту загалом — 73 мільйони гривень. Держава профінансує залишок робіт на 12,4 мільйона гривень, а з міського бюджету візьмуть решту — 20,3 мільйона гривень.

За вказівкою Офісу президента, нагадаємо, в українських містах ставлять флагштоки з найвищими українськими прапорами.

 

Читайте також:

Літній театр у Вінниці занепадає і руйнується. Які є плани на об’єкт?

Є візуалізація без проекту і дозволів. Розповідаємо про будівництво ТРЦ на Бригантині

«Південний Буг» розбирають. Від будівлі дискотеки залишився тільки каркас

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Martin Libher

    Головне якість і витраченні кошти, все інше таке
  • Римский Александр

    Пора откывать давно. А то Маяк скоро треснет 🤣🤣

keyboard_arrow_up