Реконструкція технопарку «Кристал». Що там зроблять та як це виглядатиме

Реконструкція технопарку «Кристал». Що там зроблять та як це виглядатиме
  • Через пандемію старт робіт відкладали. Нині роботам уже нічого не заважає і вони розпочалися.
  • Міський голова показав візуалізацію проекту та розповів, що зроблять на території технопарку.

Стартувала масштабна реконструкція технопарку «Кристал». Корпус заводу на 600-річчя перетворять у сучасний бізнес-інкубатор, який стане магнітом для креативної молоді.  Про це у фейсбук пише Сергій Моргунов.

— Інноваційно-технологічний парк «Кристал» займе три поверхи – 8,5 тис. кв м приміщень. У старій будівлі демонтують практично всі зношені конструкції: покрівлі, перегородки, підлоги. Натомість укріплять фундамент та влаштують монолітні залізобетонні перекриття, замінять дах на мембранний та змонтують колони. Все мають встигнути до кінця цього року. Зарезервували на це 23 млн грн, з яких 8,5 млн — з бюджету громади, решту — залучили з державного. Вже наступного року перейдуть до інших технологічних робіт, — пише Моргунов. — Архітектурне рішення будівлі відповідатиме головній ідеї центру – інноваційність. Функціонал розробляли, спираючись на кращий світовий досвід. Щодо концепції майбутнього парку «Кристал» — радились з експертами діючого технопарку з нашого польського міста-побратима Кельце. 

Відео дня

На площах  технопарку розмістяться:

  •  ІТ-школа 
  •  лабораторія Fab Lab для стартапів 
  • навчальний центр для дорослих
  • дитячий техноцентр 
  •  коворкінг 
  •  понад 100 класичних та клубних офісів
  •  конференц-зали.

Моргунов відзначає, що на реконструкцію піде кілька років. Він сподівається, що проект буде успішний, а нове місце стане магнітом для молоді.

Як виглядатиме «Кристал» — дивіться на наступних фото:

 

Читайте також:

Сталкінг, як вид насильства. Що це та коли варто звертатися за допомогою

В Україні 420 нових випадків COVID-19. Яка ситуація на Вінниччині?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (24)
  • Светлана Рулько

    Через якийсь час той бізнес інкубатор зникне так само,як і муніципальний ринок.
  • Нина Олейник

    Да все что умеют делать наши правители так ломать и строить развлекательные центры.А где денег заработать молодёжи чтоб туда ходить?

    Жора reply Нина Олейник

    Работа в Польше собирать клубнику.
  • Оксана Васьковська

    Знову ТРЦ?
  • Myroslav Dovhaliuk

    Зараз люди, які мало розуміють у вартості інтелектуальної праці та розробки ПЗ в цілому, будуть розповідати, наскільки вигідніше продавати картоплю, а не програми)

    Myroslav Dovhaliuk reply Myroslav Dovhaliuk

    Galina Panasiuk смачного) але я не про картопельку з котлеткою, а про затикання із "мали б мовчати".

    Galina Panasiuk reply Myroslav Dovhaliuk

    Myroslav Dovhaliuk добре добре мужчіна с гандураса...кушайтє камбікарма Макдональдс,а я буду жерти свою жарену картопельку з котлєтками😀😀😀

    Myroslav Dovhaliuk reply Myroslav Dovhaliuk

    Galina Panasiuk женщіно с саюза, ваш варіант ідеалу дещо застарів

    Galina Panasiuk reply Myroslav Dovhaliuk

    Myroslav Dovhaliuk в ідеалі ви б мали їсти жарену картоплю з катлєткою і мовчати😀😀😀

    Myroslav Dovhaliuk reply Myroslav Dovhaliuk

    Galina Panasiuk маніпулятивненько, але я розумію як працює ринкова економіка в (не дуже)правовій системі. В ідеальному світі ми мали б писати ПО для пристроїв, які садять картоплю 😄

    Galina Panasiuk reply Myroslav Dovhaliuk

    Myroslav Dovhaliuk а ви знаєте,що на заводі Кристал виточували деталі для японців і брюліки для всього світу!? Якби не комп чи ноутбук,на якому ви робите свої програмні продукти, то ви б не були програмістами! А щодо картоплі...то зелень нашому місту не завадить😀😀😀, адже Вінниця останнім часом стала схожою на бетонні джунглі! Ну і навряд чи знайдеться програміст,який не їв картоплю фрі! Хіба не так!?))))

    Вася Васич reply Myroslav Dovhaliuk

    Этими бесполезными апликухами весь интернет забит, а написать что-то полезное(например достойную операционку) кишка тонка.

    Сева Симоненко reply Myroslav Dovhaliuk

    Myroslav Dovhaliuk та бесполезно объяснять)))

    Оксана Васьковська reply Myroslav Dovhaliuk

    Myroslav Dovhaliuk , програмами там не світить. Черговий ТРЦ. Офіси і клуби
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден Від читача 18:58 смс для Анечки 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera 11:05 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up