Протест на Соборній: жителі Бучми перекривають дорогу та вимагають включити їм світло

Протест на Соборній: жителі Бучми перекривають дорогу та вимагають включити їм світло
фото: Roman Kowalski
  • З ранку 26 серпня у центрі міста зібралися жителі дачного масиву, що на Бучми. У людей немає світла уже тривалий час.
  • Протестувальники не хочуть більше чекати та вимагають якнайшвидше подати до їх осель електроенергію.

Чому немає світла?

В мікрорайоні Бучми, нагадаємо, кілька сотень будинків відключили від електрики. Причина у заборгованості. Жителі готові платити, тільки не знають як, адже електропостачальні компанії не поспішають укладати з ними договори. Люди намагаються рятуватися генераторами, але через невміння користуватися двоє з них вже отруїлися чадним газом. Мешканці рішуче налаштовані перекривати Соборну і вимагають втручання у ситуацію мера Вінниці.

Про цю історію ми писали у матеріалі: «Живемо в Середньовіччі»: в районі Бучми жителі 22 вулиць вже шість днів сидять без світла

Перейшли до рішучих дій

Сьогодні, 26 серпня, мешканці Бучми вийшли на протест.

Відео дня

Протест триває навпроти міської ради. Спочатку вінничани перекривали Соборну, а потім слухали обіцянки від влади. На ці обіцянки мітингарі реагували сміхом та казали, що чули їх уже не один раз.

Нині протестувальників прийняв міський голова Сергій Моргунов. Однак люди кажуть, що знову перекриють Соборну, якщо не отримають бажане.

Мітингарі з плакатами обіцяють вийти на перекриття о 10.40 26 серпня. Вони ходитимуть по пішохідному переході навпроти будівлі міськради.

На місці події працює поліція, яка забезпечує об'їзд транспорту.

Що кажуть у міськраді про ситуацію?

Минулого тижня «Вінницяобленерго» відключило від електропостачання дачний масив, що в районі вулиці Бучми. Постачальник зазначає, що до цього призвели деякі причини: ліквідація юридичної особи громадська організація «СТ «Підлісне», з якою була укладена угода про електропостачання, заява голови ліквідаційної комісії про розірвання договору та заборгованість мешканців за електроенергію. 

— Прямих договорів з електропостачальною організацією у мешканців немає. Їх можна було укласти протягом часу, коли діяли договірні зобов’язання між обленерго та громадською організацією, та поступово перейти на особисті розрахунки.  Про що неодноразово актив «Підлісного» інформувався і з боку Обленерго, і з боку  виконавчих органів міської влади, до яких звертались люди з проханням вирішити їх проблему з енергетиками, — зазначають у міській раді. — Разом з тим, представники садового товариства вирішили інакше і ліквідували громадську організацію, чим в результаті вивели з правового поля свої взаємовідносини із електропостачальною організацією.

Нині мешканці вимагають укласти з ними прямі договори і відновити подачу електроенергії.

— За словами представників Обленерго, найпершим завданням для відновлення електропостачання – є врегулювання всіх юридичних питань таким чином, щоб в кінцевому результаті перевести співпрацю в формат прямих договорів, як це відбувається в інших мікрорайонах з приватною забудовою, — додають у міськраді. — Єдиним законним шляхом розв'язання даного питання є визначення або створення правонаступника «Підлісне», який отримає майно, договірну потужність, зможе замовити технічні умови з подальшим збільшенням потужностей. Тоді власники будинків зможуть укласти прямі договори.

Тим часом, вінницька міська об’єднана територіальна громада може взяти на свій баланс зазначені мережі лише через рік. Відзначають, що обійти закон вони не можуть та мають слідувати усім процедурам.

 

Читайте також:

Смартфони та гроші. Вінничанам дають подарунки за подачу показників лічильника

Пенсіонерка оскаржила 6 тисяч 214 гривень боргу за світло. Як їй це вдалося?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (18)
  • Жора

    Удачно я поймал промоконтент).Вот ответ Моргунова митингующим)
  • Natasha Makarova

    как любопытно получается - одним жителям города прямые договора заключать не проблема, а другим - надо организации создавать? Бред в стиле горисполкома - лишь бы переложить все на чужие плечи. С каких это пор ликвидация юр.лица стала поводом для отказа в обслуживании инд. клиентов? жгите еще, уважаемые - пусть побольше людей видят, кто вы и что на самом деле

    AK reply Natasha Makarova

    Взагалі то, будь який суд на вашу сторону не стане. Читайте закони, вникайте, об'єднуйтесь і робіть щось. А то у кожного своя хата, двір облаштований, а рівно за каліткою багно — і то діло не моє.

    Жора reply Natasha Makarova

    Дрова и солому никто не отменял. Жареная картошка на дровах то шо надо !

    Ols Kat reply Жора

    Ходят слухи, что холодильник от дров не работает и стиральная машинка тоже

    Жора reply Ols Kat

    У людей нет денег на продукты чтобы положить в холодильник, а ручную стирку также никто не отменял.

    Ols Kat reply Жора

    Было бы прекрасно если бы у людей денег не было. Ато я уже задолбался в очередях стоять в Сильпо, вечно там касс не хватает
  • Игорь

    Кто-то в недомерии  принял решение ликвидировать садове товариство, что бы раздерибанить землю, а люди страдают...
  • Игорь

    всё для людей
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up