Почему в Виннице без тепла могут остаться несколько больниц и дом «Малютка»?

Почему в Виннице без тепла могут остаться несколько больниц и дом «Малютка»?

В Виннице из-за споров частной компании и областных властей могут остаться без тепла мед-городок, несколько больниц и специализированный дом малютки. 

По материалам: Подробности-ТВ

Автор: Леонид Аборин 

Фирма уже пятый год исправно отапливает этот район. Но месяц назад срок аренды на помещение и землю под котельной - истек, а местные власти не спешат его продлевать. В ситуации разбирались наши корреспонденты.

Відео дня

– Подивіться на градусник. У нас в кожній спальні є градусник. Скільки зараз? –  23 градуса.

Главврач Винницкого специализированного детдома лично инспектирует каждую группу – все ли у ее подопечных в порядке. Здесь более сотни сирот, да еще и с особыми потребностями. Кроме любви и тепла воспитателей, малышам необходимо тепло и в комнатах. Но накануне отопительного сезона Надежда Марковна уверена - все будет в порядке. Два года назад детдом заключил договор с частным поставщиком тепла.

– Вчасно вони подають це тепло. Зимою у нас дуже тепло і комфортно і буває так, що ми гігакалорій трошки зменшуємо, тому що буває навіть жарко 25-27 градусів, –рассказывает Надежда Андриевская, главврач областного Винницкого специализированного детского дома.

Эта частная компания подает тепло не только детдому, но и на весь винницкий мед-городок. Среди клиентов котельной 14 лечебных учреждений. На рынок организация зашла 5 лет назад, взяв в аренду у областных властей помещение старой котельной. С тех пор тут все изменилось, говорит директор. Систему отопления полностью компьютеризировали и поставили новый твердотопливный котел.

– Кожен будинок має тепловий лічильник, за рахунок ось цього нашого впровадження ми можемо відслідковувати втрати, пориви.

Но будущий отопительный сезон у компании оказался под угрозой срыва - срок договоров аренды на помещение, землю и использование теплосети закончился месяц назад. Соучредитель фирмы уверяет, заявки на продление договоров они подали заблаговременно… но областные власти до сих пор молчат.

– Сьогодні маємо на кінці нашої котельні засувку, яка сьогодні закрита і ми не маємо права її відкривати поки у нас не буде договору на транспортування, – говорит Владимир Майстришин, соучредитель компании.

Договоры с компанией чиновники не продлевают, а вместо этого за несколько кварталов начали реконструировать еще одну старую котельную. Областному бюджету реконструкция обойдется почти в 10 миллионов гривен.

– Ми день і ніч.., но ми не можемо сказати коли… но кажуть, що запуститься своєчасно.

Профильный заместитель главы обладминистрации уверяет – просто обустраивают альтернативный источник тепла для мед-учреждений. А заявки на продление договоров уже лежат на рассмотрении в облсовете.

– Я знаю що підприємство звернулось до обласної ради і зараз на розгляді у обласної ради і я тут не бачу колізії, - сообщил Василий Броварный, первый заместитель главы Винницкой областной администрации.

Не на камеру чиновник сообщил - документы депутаты могут рассматривать не одну неделю. Но пообещал, срыва отопительного сезона в мед-городке - власти не допустят.

 

Оригинал публикации 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up