Ота споруда перед універмагом - майбутнє кафе і ліфти

Ота споруда перед універмагом - майбутнє кафе і ліфти
На площі Гагаріна обіцяють світломузичний фонтан, не гірший за «рошенівський», під площею розташується стоянка на 118 автомобілів, а також кафе, бутіки і spa-салон. Проте, коли закінчиться реконструкція вінницького довгобуду, не кажуть

На п’ятому році реконструкції площі Гагаріна будівельники взялися змінювати і зовнішній вигляд самого центрального універмагу міста. Те, що з будівлею щось роблять, бачать усі перехожі, але що все-таки там планується, до останнього було багатьом невідомо.
Ще у вересні перед входом у торговельний центр почали встановлювати металеві конструкції. Як виявилося – вони необхідні для добудови двох ліфтів та кафе над першим поверхом.
- Кафе можна назвати літнім, хоча воно і буде критим, тобто, наприклад, дощ відвідувачам не завадить, - каже директор компанії-проектанта «Діпроцивільпромбуд» Євген Тригубець. – Щодо ліфтів – їх буде два. Обидва – вантажні, які можуть одночасно перевозити до 16 людей. Підйомники ходитимуть аж з нижнього ярусу центру – другого нижнього поверху, де буде автостоянка на 118 місць. Ліфти називають оглядовими, але це не зовсім правильно, адже перші поверхи – закриті – там ніякої панорами не буде видно. До того ж визначення «панорамний» чи «оглядовий» більше підходить до невеликих пасажирських ліфтів. До речі, спочатку замість ліфтів планувалися ескалатори, але пізніше замовник відмовився від цієї ідеї.

Ще один фонтан
Щодо самої площі, то посеред неї буде світломузичний фонтан.
- Я сподіваюся, що це буде дуже гарно і не гірше, ніж біля набережної, уже підбирається музика. Наприклад, зараз уже відомо, що тут можна буде почути композиції Баха та інших класиків, - продовжує Євген Тригубець. – А по боках передбачаються ряд менших фонтанчиків.
Під площею уже збудована торговельна зона, де мають з’явитися бутіки, кафе і spa-салон. На нижньому ярусі також буде уже згадана автостоянка.

Турецько-український проект
Спочатку проектними роботами займалося київське представництво турецької архітектурної компанії. Пізніше, у процесі будівництва проект віддали вінницьким архітекторам і доробляли його наші спеціалісти.
Загалом, універмаг має близько 15 тис. кв. м площі, приблизно такого ж розміру, принаймні, за повідомленнями в інтернеті, планується і підземна частина площі.
В самій адміністрації Центрального універмагу міста дані про існуючу площу закладу підтверджують, а щодо підземної частини – кажуть, це буде відомо пізніше.
- Сьогодні я можу говорити тільки про те, що затверджено на містобудівній раді, - каже заступник директора центрального універмагу Ірина Бойчук. – А це – будівництво автостоянки і торгових приміщень, часткова реконструкція приміщення універмагу і фасаду та благоустрій прилеглої території з облаштуванням фонтану і технічних приміщень.
Водночас, терміни закінчення робіт не оголошуються.

Відео дня
>P.S. Реконструкція площі Гагаріна розпочалася в 2007 році. Тоді будівельники обіцяли впоратися з роботами за два-три роки. З тих пір відкриття переносились уже кілька разів, а в народі недобудову охрестили «Мавзолеєм»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (39)
  • Anonymous

    СРАКАФАГ СТРОЯТ!!!!!!!!!!
  • Anonymous

    Был в виннице два раза - ужасный город! Большинство придурков живут в говне и еще не довольны, когда их хотят вытянуть из говна, и сделать лучше. Для вас столько всего построили, а вы этого не цените! Гомики...

    Anonymous reply Anonymous

    Если живёте в говне - нефиг в Винницу ездить и искать здесь клиентов своей ориентации, продолжайте жить в дерьме и наслаждайдесь дальше. Мы тут как-то сами сподобимся разобраться и без советов озабоченных своим длительным сексуальным воздержанием.
  • Anonymous

    интересно, а в фонтане струя потолще Порошенковскойбудет аль нет?

    Anonymous reply Anonymous

    главное не пускать туда главу администрации Немировского района Петю Михайленка - он любит на пьяную голову соревноваться с фонтаном у кого струя выше
  • Anonymous

    цікаво хто це "чудо" погодив???? невже міс котощук???
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover коштувала «каскадерам» лише штрафу й протоколу photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up