Обласні депутати відклали «переселення» бібліотек у центрі Вінниці

Обласні депутати відклали «переселення» бібліотек у центрі Вінниці
На фото - Галина Берладин, директорка науково-медичної бібліотеки на Льва Толстого, 11.
  • На позачерговій сесії облради, 16 лютого, розглянули питання щодо організації діяльності обласних бібліотек.
  • Планувалося перемістити бібліотеку Франка у приміщення медичної бібліотеки на Льва Толстого. А останню — перевезти в приміщення Тімірязєвки.
  • Але, депутати вирішили відкласти таке рішення

Удень, 16 лютого, відбулася позачергова сесія облради. На ній розглянули Проект рішення «Про зміни в організації діяльності обласних бібліотек».

Нагадаємо, що за цим рішенням планувалося «оптимізувати» роботу трьох бібліотек в центрі Вінниці. А саме:

  • Науково-медична бібліотека, яка знаходиться у будинку на Льва Толстого,11 припиняє існувати як окремий заклад. Її переселяють у бібліотеку Тімірязєва, де створять з книжного фонду медичний відділ.
  • Дитяча бібліотека Франка переїжджає у будівлю на Льва Толстого,11 та об’єднується з бібліотекою для юнацтва. Остання знаходиться навпроти — на Льва Толстого,22. Створюється заклад «Вінницька обласна бібліотека для дітей та юнацтва».

Детально про це в матеріалі: Вінниці хочуть «переселити». Навіщо це треба? Обласні бібліотеки в центрі Вінниці хочуть «переселити». Навіщо це треба?

Відео дня
blockquote>

Обговорення тривали недовго. Депутатка Жанна Дмитренко запропонувала скасувати це рішення, оскільки «книги - це джерело знань». А голова ОДА Валерій Коровій висловив думку, що дитячу та медичну бібліотеку взагалі не можна переміщати, оскільки вони мають попит серед вінничан.

На кінець розмов обласний депутат Владислав Рой запропонував створити робочу групу та більш детально опрацювати питання щодо об’єднання та оптимізації обласних бібліотек.

Обговоривши всі аспекти, депутати повернули проект рішення «Про зміни в організації діяльності обласних бібліотек» на доопрацювання.

Читайте також:

«Усі медики області — наші читачі». Чи треба переселяти медичну бібліотеку

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up