Нове житло, заводи та «VinLine». Підсумки розвитку Вінниці за половину 2019 року

Нове житло, заводи та «VinLine». Підсумки розвитку Вінниці за половину 2019 року
  • За перші пів року 2019-го Вінниця продовжує активно розвиватися, про що казали на засіданні виконкому міськради, 15 серпня. 
  • Зокрема, модернізують заводи, будують школу на Поділлі та збільшилася середня зарплата до 9145 гривень!
  • Чиновники поставили собі завдання і на друге півріччя цього року, серед яких запустити е-квиток у всьому громадському транспорті.

БУДІВНИЦТВО І ПРОМИСЛОВІСТЬ. Керівник департаменту економіки та інвестицій Віталій Погосян розказав, що в цілому вдалось зберегти позитивну динаміку економічного та соціального розвитку

— Запущено першу чергу виробництва фотопанелей для сонячних станцій на підприємстві «KNESS PV». На сьогодні це найбільший завод в Україні з виробництва сонячних панелей. Ведуться роботи з розбудови інженерно-транспортної інфраструктури Вінницького індустріального парку, — каже Погосян. — Крім того, «Хед Вінниця» придбав з аукціону земельну ділянку, площею 25 га, для будівництва заводу з виробництва спортивного спорядження для зимових видів спорту. Розпочати підготовчі роботи з будівництва планується вже в цьому році.

Відео дня

На діючих промислових об’єктах тривала модернізація з розширенням. Це стало передумовою до зростання експорту: вінницьку продукцію продають в 112 країн світу на загальну суму 623,4 мільйона доларів США. Порівнюючи з 1 півріччям 2018-го середня зарплата зросла на чверть: з 7300 до 9145 гривень.

Відбувся «бум» і в будівельній сфері на території Вінниці. За пів року збудовано житла на 3 мільярди 445 мільйонів гривень. 

— До бюджету Вінницької міської об’єднаної територіальної громади від сплати пайової участі надійшло майже 5,8 мільйона гривень. В рамках Програми «Муніципальне житло» завершені загально-будівельні роботи на І черзі – 80-квартирному житловому будинку на Маяковського. Розпочато та ведуться  роботи з будівництва ІІ черги – житлового будинку на вул. Маяковського також на 80 квартир, — каже Погосян.

ТРАНСПОРТ І МІСЬКИЙ ПРОСТІР. Чиновники звітують про те, що виконали поточний ремонт доріг і тротуарів на понад 140 вулицях. На умовах співфінансування заасфальтували майже 9,2 тисяч квадратних метрів доріг у приватному секторі. Закінчили капремонт вулиці Пирогова на відрізку від Дачної до малого містка. Триває реконструкція Замостянської-2.

У мерії відзначили себе і за перший тролейбус «VinLine», який зібрали у депо «Вінницької транспортної компанії».

— Проведено капітальний ремонт одного автобуса, завершується ремонт – ще одного. У рамках проекту з впровадження автоматизованої системи збору плати за проїзд в громадському транспорті завершено установку бортових мереж в 306 одиницях міського громадського транспорту. Бортовим обладнанням облаштовано 96 одиниць транспорту, в тому числі 10 автобусів, 46 тролейбусів, 40 трамваїв. Також виконано ремонт ділянки трамвайної колії на вул. Соборна за технологією «оксамитового шляху, — каже керівник департаменту економіки та інвестицій.

Оновили 3,4 кілометра розмітки велодоріжок на Порика, Космонавтів; зробили першу велосмугу червоного кольору на Воїнів-Інтернаціоналістів. Облаштовують велоСТО, що є складовою швейцарського грантового проекту.

СОЦІАЛЬНА ІНФРАСТРУКТУРА. У мерії прозвітували за капремонт 14 прибудинкових територій, облаштування 84 індивідуальних-теплових пунктів у житлових будинках та ремонт старих багатоповерхівок. Кажуть, що займалися облаштуванням нових дитячих, спортивних майданчиків біля освітніх закладів та на подвір’ях будинків.

— Ведуться й роботи на об’єктах соціальної інфраструктури. Зокрема, будівництво загальноосвітньої школи в районі «Поділля», добудова головного корпусу клінічної лікарні швидкої медичної допомоги на Київській та реконструкція спортивного комплексу на Янгеля. 

Зведено шість поверхів будівлі регіонального клінічного лікувально-діагностичного центру серцево-судинної патології на вул. Хмельницьке шосе, будівництво якого ведеться в рамках  спільного проекту зі Світовим банком. За кошти бюджету Вінницької міської ОТГ завершується реконструкція загальноосвітніх шкіл №17 та №8, — каже Віталій Погосян.

ЩО РОБИТИМУТЬ ДАЛІ. І на кінець доповіді Погосян розказав про завдання, які вони мають виконати до кінця 2019 року. А саме:

На виконкомі підсумки 1-го півріччя 2019 року затвердили. Тепер це мають ще зробити на сесії міськради.

Опитування

Вас влаштовує те, в якому напрямку розвивається наше місто?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Вася

    Запинка трамваю що догори дригом - обличчям до людей, задом до путей - чудово! Це безпека.

    Але хтілось, щоб 3 трамвай, що йде на Вішинку ставав на Урожаю, а не десь на Шевченка.
  • роман

    крім того зациклені на трамвайних плитах создаючи неудобства добиратися до місць назначень взяти к приміру 4 та 15 автобуси тимчасові маршрути перший чомусь не пустять до жд вокзалу а другий маршрут який був до західного автовокзалу.Я не задоволений як розвивається місто по перше будувати треба 2 мости які не робляться ВАТУТІНА-ЯНГЕЛЯ та СТАРЕ МІСТО-МАСИВ в які нічого не вкладується создаючи затори на вулицях міста а вони собі захотіли міняють трамвайні плити до чого воно?робити другорядне.Взяти маршрутки старого міста 1а,2а,3б,7а,13а,14а та 21а які є доповнюючі а чому їх не пустити в інші кінці міста а не до центру тільки???Создаючи неудобства добирання в район старого міста
  • 123

    Вы ездили в том vinline? В нём некомфортно ехать, он весь трещит, скрипит.
    Зачем выпендриваться?
  • Anonymous

    Сказочники горисполкомовские всё рисуют себе несуществующие "победы".
    А по факту все застраивается скворешниками, уничтожается общественное пространство, уничтожаются газоны, деревья, тротуары что в итоге приведёт к полному коллапсу и остановке всего из-за непросчитанной нагрузки на инфраструктуру.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up