Мерія продала землю за 34,5 мільйона гривень. Там побудують завод з виробництва лиж

Мерія продала землю за 34,5 мільйона гривень. Там побудують завод з виробництва лиж
  • На торгах продали земельну ділянку площею 25 гектарів, яка знаходиться у Вінницькому індустріальному парку, що на Немирівському шосе.
  • Власник землі — товариство «HEAD Vinnytsia» — побудує завод з виробництва лиж та іншого спорядження, де буде 1000 робочих місць.
  • За останні чотири роки у Вінниці відкрили три нових заводи

На сесії міської ради, 29 березня, депутати схвалили результати земельних торгів, на яких продавали земельну ділянку у Вінницькому індустріальному парку. Площа ділянки — 25 гектарів. Цільове призначення — «землі промисловості».

«У аукціоні взяли участь дві компанії – ТОВ «Хед Вінниця» (Head Vinnytsia) і ПрАТ «Вінницький олійножировий комбінат. На торгах початкова вартість земельної ділянки для учасників становила 30 мільйонів гривень, — повідомили у прес-службі мерії. — Учасник аукціону – «Хед Вінниця» запропонував найвищу ціну, в результаті чого, земельну ділянку площею 25 га передано у власність цієї компанії за 34,5 млн гривень».

За рішенням міської ради товариство «Хед Вінниця» побудує на цій землі завод з виробництва споряджень для зимових видів спорту — лижі, черевики, лижні кріплення тощо.

Відео дня

На заводі створять 1000 робочих місць, а рівень зарплати буде перевищувати середній рівень зарплати у Вінниці. Загалом працівникам платитимуть до 150 мільйонів гривень на рік.

Міський голова Сергій Моргунов розказав, що вже цього року підприємство почне зводити першу чергу заводу.

— Паралельно ми працюємо щодо створення інфраструктури – прокладання мереж водопостачання та водовідведення, будівництво доріг. Загалом за останні чотири роки у Вінниці було відкрито три заводи (Green Cool, де збирають холодильники; ДП «Електричні системи», де роблять проводку для Mercedes; KNESS PV, де виробляють сонячні панелі - авт.). Цей буде четвертим, — сказав Моргунов.

Нагадаємо, на ВПЗ відкрили завод з виробництва сонячних панелей.

Читайте також:

Фото: vmr.gov.ua

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (54)
  • Олексій

    Не актуально. ПОтрібно будувати було фабрику зі збору кондиціонерів з китайських комплектуючих. Глобальне потепління ж...
  • Степан Жмурук

    І яка була потреба продавати радянську фабрику, яка і в ралянський час експортувала свою продукцію в кількалесят країн світу? Зараз фабрика забезпечує четверту частину світовиз потреб у лижах.
    https://zik.ua/news/2018/03/28/lyzhi_vyrobleni_na_zakarpatti_postachayut_v_43_krainy_svitu_1294387

  • Александр Харисов

    Дешево, видимо откаты не хилые.
  • Oleg Dibrovskyy

    Хочется верить
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up