Несудимих вінничан, які не заглядають в чарку, запрошують на військову службу за контрактом

Несудимих вінничан, які не заглядають в чарку, запрошують на військову службу за контрактом
У Вінницькій області триває відбір контрактників на військову службу. Що вимагають з кандидатів та що їм обіцяють?

- Протягом лютого-березня лави Збройних сил України мають поповнити 17,5 тисяч контрактників рядового, сержантського та старшинського складу. З Вінниччини військкомати мають подати 830 потенційних військових-«контрактників, - розказує в.о військового комісара Вінницького обласного військового комісаріату підполковник Михайло Дзигаленко.

За його словами, до 1 квітня з кожного району  Вінниччина має направити у навчальні центри приблизно по 20-30 контрактників. Вже протягом першого циклу 204 претенденти поїхали

до навчальних центрів. В  другому циклі планують відправити ще 210 чоловік, з яких вже є 120 бажаючих.

Відео дня

Хвалить комісар Барський, Гайсинський, Жмеринський , Іллінецький, Козятинський,  Липовецький, Могилів-Подільський, Тульчинський, Шаргородський та Ямпільський райони та Вінницю.

Як каже Дзигаленко,  там  віднеслися з порозумінням до поставленого завдання.

- Зараз зовсім інші вимоги до тих, хто має служити в ЗСУ. У них не повинно бути жодних проблем зі здоров’ям, алкоголем та наркотиками. "Аватари" до війська не попадуть, адже серед загиблих військових дуже високий відсоток втрат через зловживання алкоголем. Тож до кінця лютого всі  військовослужбовці, яких помітили зловживаннях горілкою, звільнять . А за порушення військової дисципліни вони не отримають статус учасника бойових дій, - зазначив посадовець.

За якими основними вимогами відбиратимуть та прийматимуть контрактників на військову службу на посади рядового, сержанта та старшини:

  • вік від 18 до 45 років ( під час дії особливого періоду - до 50 років)
  • стан здоров’я та придатність до військової служби за медичними показниками;
  • відсутність судимостей;
  • фізична підготовленість та професійно-психологічний відбір.

Контрактники з першого дня контракту можуть ставати в чергу на отримання житла за за рахунок держави. Крім того їм обіцяють наступні пільги:

  • Речове забезпечення
  • Щорічну основну відпустку із збереженням грошового, матеріального забезпечення та грошової допомоги на оздоровлення у розмірі місячного грошового забезпечення. (основна зарплата – 7 тисяч гривень, доплата за службу у 30-кілометровій зоні – 4 тисячі  200 гривень, доплата за службу в АТО – 7 тисяч  гривень)
  • Безоплатна кваліфікована медичну допомогу у військово-медичних закладах охорони здоров’я . Право на санаторно-курортне лікування та відпочинок у санаторіях, будинках відпочинку, пансіонатах і на туристських базах Міністерства оборони України (один раз на рік).
  • Отримання освіти у вищих навчальних закладах (вищих військових навчальних закладах) без відриву від проходження військової служби (за заочною формою навчання).

Більше дізнатись можна тут.

Нагадаємо, що 10 лютого з вінницького обласного військкомату проводжали в армію майже півсотні кандидатів на військову службу за контрактом.

Читайте також: Сьомої мобілізації не буде, якщо військкомати знайдуть 830 контрактників

На кого в армії чекає велика зарплата, а на кого звільнення

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Дарья

    Набирають нових, чому тоді відсіюють старих, які уже служили по контракту та хочуть його продовжити.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:24 Вінничан попереджають про планове відключення газу на кількох вулицях міста 17:15 Чоловіки за кордоном: як новий закон про мобілізацію в Україні вплине на них? 15:49 Безпека на Великдень: які заходи посилять в регіоні на свято та проводи 15:00 У пошуках школи англійської мови для своєї дитини? Зверніть увагу на огляд кращих шкіл Вінниці (партнерський проєкт) Від читача 16:40 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" 14:59 «Невже не пустять на цвинтар?» - Що треба знати про обмеження в’їзду на кордоні 14:23 Спомини про воїна, який отримав смертельні поранення, прикриваючи тил побратимам 13:21 Пожежа на Замостянській: загинула 71-річна жінка, трьох дітей госпіталізували photo_camera 12:50 Скільки заробляють вінницькі нардепи? Друга частина огляду декларацій за 2023 рік 12:15 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 12:12 Легковик зіткнувся з потягом: загинув начальник Хмільницького центру зайнятості Юрій Шевченко photo_camera 10:44 Без води та світла. Де у Вінниці 29 квітня відключають послуги 10:27 Оновити салон авто за 5000 грн - не просто, але реально! (Новини компаній) 09:37 На фронті відбулося понад 130 бойових зіткнень, найбільше — на Авдіївському напрямку 09:20 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:31 Сьогодні вітаємо Богдана та Артема. Історія та прикмети 29 квітня 21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up