«Не маємо права відступати» Вінницька облрада звернулася до Зеленського про неприпустимість формули Штайнмайєра

«Не маємо права відступати» Вінницька облрада звернулася до Зеленського про неприпустимість формули Штайнмайєра
  • Депутати проголосували за звернення до вищої влади щодо неприйняття нової редакції закону про особливий статус Донбасу та реалізації формули Штайнмайєра.

На позачерговій сесії зареєструвалися 46 з 84 депутатів. На порядку денному питання «Про звернення депутатів Вінницької обласної ради 7-го скликання до Президента України Володимира Зеленського, Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова, Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука щодо неприйняття нової редакції закону України про особливий статус Донбасу та реалізації «формули Штайнмайєра».

Крім депутатів у сесійній залі зареєструвалися громадські активісти та волонтери, серед яких Людмила Бобровська, Юлія Вотчер та Андрій Вербецький.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

З трибуни депутати закликали прийняти текст звернення без змін. Деякі з обласних обранців говорили «не піаритись на Україні, а почати голосувати». Голова облради Анатолій Олійник поставив питання на голосування. І «за» виступили усі присутні 46 депутатів.

У залі повідомили, що текст звернення написав депутат від ВО «Свобода» Андрій Вигонюк. Текст узгодили з керівниками фракцій у облраді. Але станом на зараз тексту звернення на сайті обласної ради немає.

ОНОВЛЕНО 

У тексті звернення депутатів йдеться, що «враховуючи численні звернення, які надходять на адресу Вінницької обласної Ради від учасників російсько-української війни, волонтерів, громадських діячів, заявляємо про те, що документ, підписаний учасниками тристоронньої контактної групи у Мінську, з реалізації так званої  «формули Штайнмайера» та прийняття нової редакції закону України про особливий статус Донбасу є неприпустимо для України. Прагнення України до справедливого миру має ґрунтуватися на загальновизнаних нормах міжнародного права» (Вінницька облрада)

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Орест Лютий

    Нарешті, а то не визначеність у цій ситуації дає надію 5 колоні на утворення ВНР. Молодці, аж на душі полегшало.
  • Ваня Лета

    И после голосования все свободовцы уехали на фронт на передовую отстаивать территориальную целостность?

    Natalka Melnyk reply Ваня Лета

    на городі бузина...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників 15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади 15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини 14:25 Під час пожежі на Вінниччині травмувався власник будинку photo_camera 13:07 Вербна неділя: традиції та заборони, куди поставити освячену вербу 11:50 Вінницька торгово-промислова палата працюватиме в оновленій будівлі Пошти photo_camera 10:38 Вночі сили ППО збили над Вінниччиною ворожий безпілотник 10:05 Швидкий рецепт сирної паски від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:00 Як ви ставитеся до норми про вилучення авто у законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 09:17 В Україні відзначають День працівників швидкої допомоги. Історія, заборони та прикмети 28 квітня 09:00 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up