«Це єдиний механізм»: як Скальський підтримав «формулу Штайнмаєра»

«Це єдиний механізм»: як Скальський підтримав «формулу Штайнмаєра»
  • Відповідно до узгодженого тексту «формули Штайнмаєра» сьогодні, 7-го жовтня, у Золотому та Петровському (Луганська область) мало б відбутися розведення військ. 
  • Цього не сталося через обстріли.
  • Очільник області Владислав Скальський висловив своє ставлення до «формули» та пояснив її мету. 

 

«Формула Штайнмайєра» каже лише про одне: коли і за яких умов має запрацювати «закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей». А це можливо після проведення там місцевих виборів, які відбудуться за Конституцією України і відповідно законодавству України. А також після публікації звіту ОБСЄ про те, що вибори відбулись відповідно до міжнародних демократичних стандартів.

З ЦИМ, І ЛИШЕ З ЦИМ ПОГОДИЛАСЯ УКРАЇНА У МІНСЬКУ! Ми НЕ підписували жодних спільних угод із ДНР і ЛНР!», – пише Скальський на свой сторінці у Фейсбук. 

Відео дня

Тепер українська сторона чекає тиждень. За цей час не повинно бути жодних обстрілів у або біля зазначених Золотому та Петровському. Тільки тоді розведення військ стане можливим. 

Народні віче

Так звана «формула Штайнмаєра» зчинила неабиякий резонанс і розділила суспільство на тих, хто «за» перемовини у «нормандському форматі»; тих, хто проти капітуляції і тих, хто взагалі не розуміє про що мова, що було підписано і на що чекати далі. 

В ефірах українських політичних ток-шоу чиновники навперебій розповідають про суть підписаного документу, поки на вулицях українських міст збираються віче. Так у неділю, 6-го жовтня, в Києві зібралися тисячі людей, які скандували «Ні капітуляції» та «Дякую» попередньому президенту Петру Порошенко, коли той з‘явився на Майдані Незалежності. Що, звичайно, підозріло. 

У Вінниці на віче теж зібралося кілька сотень громадян, які так само виступали проти капітуляції. Серед виступаючих була студентка Олена Танадійчук, яка однією з перших прийшла на акцію підтримки Порошенка після програшу у президентський виборах. Серед мітингуючих був і АТОвець, а нині політичний діяч Олександр Грамарчук (балатувався у народні депутати від партії «Європейська солідарність»). На своїй сторінці у Фейсбук чоловік висміював чутки про те, що мітинги #Ні_капітуляції проплачені:

Минулого тижня на сайті 20minut.ua вийшов матеріал, де ми намагалися з‘ясувати у чому суть «формули Штайнмаєра» і тоді запитали наших читачів що це – зрада чи перемога. Отримали такий результат опитування:

Продовжуємо слідкувати за подіями і зберігаємо спокій. 

Читайте також: 

Репортаж з призначення Скальського: обіцянки, чвари і «сліпий» Зеленський
 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (14)
  • Орест

    Усі хто кричать про "капітуляцію" пропонуйте свої варіанти, або в окопи перемагати. Знову як в 14, тоді ніхто не читав угоди про асоціацію, але поперли на майдани, так і зараз ніхто нічого не читав, але скакати побігли.
  • Volodymyr Mayboroda

    Несіть нового голову ОДА, цей здувся.
  • Тетяна Григорук

    Україна зараз ходить по лезу бритви. Щоб після того, як ми відмовимось від цієї формули - від нас не відвернувся весь світ. Щоб ми не залишились один на один з ворогом. Я зараз  в Польщі,  і вони не розуміють, чому   ми не хочемо миру. Для них це дивно і незрозуміло.  То що вже казати про Німеччину, Францію і США. Все дуже складно. І дай Боже нам розуму вийти з цієї ситуації з позитивним результатом.

    Volodymyr Mayboroda reply Тетяна Григорук

    Тетяна Григорук Ви в Польщі? І слава Богу!  Повертайтеся, поговоримо.
  • Діма Бубновський

    Все що треба знати це те що не формула спричинила резонанс...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up