Репортаж з призначення Скальського: обіцянки, чвари і «сліпий» Зеленський

Репортаж з призначення Скальського: обіцянки, чвари і «сліпий» Зеленський
  • У залі Обласної ради зібралися різні чиновники, серед них керівники департаментів, заступники міського голови Вінниці та релігійні представники. 
  • Представляти Скальського приїхав перший заступник Глави Офісу Президента України Сергій Трофімов.

Захід почався зі слів Сергія Трофімова про перспективи та провідну позицію Вінниччини в аграрній сфері. Продовжили про завдання виконавчої влади, яка має контролювати всі процедури, які відбуватимуться з земельними ділянками. Власне, промова була типовою. Говорили про екологію, інвестиції і державний контроль. 

– Дорога між столицею та Вінницею в хорошому стані, але я думаю, що хтось із присутніх може навести приклади гірших автошляхів області, – говорить Сергій Трофімов. 

Цього року на ремонт виділено рекордну суму коштів – 74,4 мільярдів гривень: 

Відео дня

– Потрібно буде правильно визначити пріорітетність ремонту доріг в області, – заявив Трофімов. – Тут важливо продовжувати боротьбу з корупцією: не допускайте проявів корупції та уважно слідкуйте за своїми підлеглими. 

Далі мова йшла про проблеми області: 

– На сьогодні я знаю про деякі проблеми регіону, чув про Тростянецький спирт-завод. Впевнений, що новопризначений голова знає про ці проблеми і буде звератися до Міністерства фінансів та Міністерства екології, – говорив Трофімов.

Людина Гройсмана

Про те, що Зеленський віддав область Гройсману через Скальського говорили довго і багато: 

– До мене доходять чутки, що є питання чому на Вінниччині призначають людину Гройсмана. Не хочу приділяти багато уваги. Ми сьогодні призначаємо не Гройсмана, ми призначаємо Скальського. І треба дати час людині. Бачу ваші посмішки, – пояснює Сергій Трофімов. – Я хотів би, щоб у Вінниці поважали владу. 

За цей час перший заступник Глави Офісу Президента провів багато співбесід і прочитав резюме. Багато бачив людей, які хотіли б, але не можуть зайняти цю посаду: 

– Ця людина – професіонал і готова взяти на себе відповідальність. У нього є бажання і професіоналізм, щоб на краще щось змінити у нашій країні., – заявив Сергій Трофімов і потім зачитав наказ про призначення Владислава Скальского.

Новий Голова ОДА

Скальський подякував президенту Володимиру Зеленському за довіру. 

– Ті виклики, які стоять сьогодні вони є системними і складними. Вимагають рішучого підходу. Люди очікують на вирішення своїх проблем. Бізнес очікує на нові економічні важелі. Закордонні партнери очікують серйозності. І саме від нас залежить якою Україна буде завтра, – говорив у своїй промові Скальський. 

Не пропустив новий очільник ОДА і розмови про його відсутність в області та роботу в іншій країні. 

– Мій тато з Вінниці, мій дідусь із Вінниці. Цей зв‘язок я відчував, коли працював далеко від рідного міста та країни. І тепер маю можливість уесь свій досвід застосувати для забезпечення успішного розвитку Вінницької області, яка на сьогодні є однією з лідерів економічного зростання. 

Говорив Владислав Скальський і про довіру людей, без якої неможливе реформування країни. А довіра неможлива без чесних виконань обов‘язкв чиновників. 

Питання та побажання 

Так як у залі було чимало чиновників, громадських активістів та представників ЗМІ, не обійшлося без чвар. Сергій Щетинін – голова ГО «Ми разом» швидко вибіг до трибуни, звідки почав говорити про верховенство влади, нову та стару Конституції та звинувачення нової влади у неправомірних діях. Розмова була без конкретики та чітких питань: 

– Я очікував побачити тут пана Зеленського, але передайте йому особисто ці документи і звернення, – звернувся активіст до Трофімова. 

На що Сергій Трофімов швидко відповів і запитав що фермер зробив для розвитку краю та українців в області:

– Протягом 30-ти років тут ніхто нічого не робив. Нікому не було діла ні до держави, ні до процесів. Ми мріяли якийсь час щось зробити, ми не вірили в це до кінця, але мрія збулася. І ми працюємо. 

Депутат облради Андрій Ковальов підняв питання про роботу і тарифи вінницького водоканалу, а також про критичне водопостачання з річки Південний Буг. 

– На початку жовтня ми збираємо усіх голів ОДА, міністрів Києва і будемо проводити навчання, – заявив Сергій Трофімов. – Ми хочемо провести аналіз та зібрати усі проблеми всіх областей. Їх багато: у податкових, лісгоспах та водоканалах. Жах в усіх областях та всіх сферах. 

Сергій Трофімов пообіцяв оприлюднити всі кроки, які будуть прийняті для вирішення проблем. 

На засідання також прийшов представник українського товариства сліпих Костянтин Ільницький. Директор підприємства, де працює 129 незрячих людей наголосив, що воно знаходиться у «плачевному стані», як і більшість підприємств в області. 

– Владислав Скальський приїжджав до нас рік тому ще у якості заступника мера. Ми постійно заходимося на зв‘язку, не буду цього приховувати, – заявив Костянтин. 

Для того, щоб новий очільник ОДА не забув про проблеми підприємства та товариства сліпих, Костянтин Ільницький подарував йому іграшку – крота. Яку пан Скальский, після завершення засідання забрати забув. 

Крім того, для привернення уваги президента до проблем незрячих, Костянтин передав Зеленському посвідчення: 

– Товариство сліпих передбачає, щоб до нас вступали і зрячі люди. Тому передаємо це посвідчення Володимиру Зеленському. Тепер він зобов‘язаний нам допомагати. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Ols Kat

    Видайте журналiстам килимки якiсь чи що, чого вони бiднi на пiдлозi навкарачки
  • Игорь

    Бла-Бла-Бла...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up