Сьогодні представлять голову Вінницької ОДА. Що відомо про Скальського?

Сьогодні представлять голову Вінницької ОДА. Що відомо про Скальського?
  • В колуарах про Владислава Скальського говорять, що це людина Володимира Гройсмана.
  • Новий губернатор Вінниччини до держслужби очолював масштабні проекти в Україні, Росії та Казахстані.
  • Що зараз в його декларації та ще декілька цікавих фактів з життя Владислава Скальського читайте далі.

21 серпня 2019 року на засіданні уряду було узгоджено три кандидатури на посади голів облдержадміністрацій, поданих президентом Володимиром Зеленським. На посаду голови Вінницької ОДА запропонований Владислав Скальський, Запорізькій - Віталій Туринок і Рівненській - Віталій Коваль.

За інформацією деяких джерел, Вінницька область в очікуванні відповідного призначення, а також візиту президента, який, традиційно, повинен представити нового голову ОДА.

У четвер, 19 вересня, у Вінниці представлять нового голову Вінницької обласної державної адміністрації. Про це йдеться в повідомленні департаменту інформаційної діяльності та комунікацій. До цього президент Володимир Зеленський особисто представляв нових очільників обласних адміністрацій.

Відео дня

Чи приїде президент до Вінниці наразі невідомо. На сайті Офісу президента такої інформації немає. Ми звернутися до прес-секретаря Зеленського Юлії Мендель, а також до прес-центру офісу за підтвердженням чи спростуванням такої інформації. У відповіді на запит нам повідомили, що таку інформацію надати не можуть.

Чому саме Скальський?

Владислав Скальський - один із заступників мера Сергія Моргунова. Таким чином, з ініціативи команди Зеленського ключову посаду в регіоні займе людина з команди Гройсмана.

Як пише сайт «Депо», Скальський не публічна особа. Він не дуже впізнаваний і відомий лише у вузьких колах бізнесу і підприємництва. Тому балотуватися на посаду міського голови йому було важко - жителі його не знають. У той же час Скальський - людина зі світу великого бізнесу - він сильний економіст і топ-менеджер. Як показала практика, чиновники, які розбираються в економіці, дивно органічно виглядають на посаді голови ОДА.

Дивіться інтерв'ю на тему новаторських ідей з колишнім заступником міського голови Владиславом Скальським.

В інтерв'ю для проекту ALUMNI Скальський сказав, що чиновники - це теж продавці, які повинні працювати на ключові показники ефективності для успіху локального бізнесу.

— Коли ми мали навчальний модуль в Китаї, мені перевернула мозок моделлю, яка використовується там державою . Прем'єр-міністр Китаю - цей той самий продавець-комівояжер, тільки дуже високого рівня, який їздить по світу і продає турбіни шанхайського заводу. Китай продемонстрував, що навіть в такій системі губернаторам і мерам можна ставити KPI, і мери - це тож продавці, — розповідав журналістам він.

Що в декларації

28 серпня 2019 року Владислав Скальський оновив е-декларацію. У документі Владислав Скальський вказав, що займає, або є кандидатом на посаду керівника Вінницької обласної державної адміністрації.

Скальський з дружиною і дочкою проживають в будинку в Зарванцях, власником якого є дружина. Чиновник має земельну ділянку в цьому ж селі і вже більше трьох років будує будинок. З нерухомого майна у чиновника також є дві квартири у Вінниці: площею 34 кв.м і 64,2 кв.м - право користування останньою він придбав в 2018 році. А також гараж на 20 кв.м.

Скальський має й дві автівки: Nissan X-Trail 2013 випуску, який декларує сам чиновник і Skoda Superb 2015 випуску, задекларована його дружиною.

Колишній заступник мера Вінниці задекларував $ 285 тис., € 145 тис., 220 тис. грн. На банківських рахунках Скальський тримає $ 16 638, 7 547 грн і 148 299.

У Вінницькій міській раді Валадіслав Скальський заробив 301 942 гривень за рік, що становить близько 25 тис. грн на місяць. Також сім'я чиновника заробила 31 200 на надання в оренду нерухомого майна та 851 500 грн на продажу рухомого майна.

Дружина Владислава Скальського - успішна бізнесвумен. У минулому році її дохід від підприємницької діяльності склав 649 227 грн. Також бюджет Скальського поповнився за рахунок банківських відсотків - 13 875 грн і 3 498 гривень.

Офіційна біографія

Владислав Скальський народився 18 січня 1976 в м. Вінниця. Навчався, спочатку у ЗОШ №6, потім у ЗОШ №35 м. Вінниця. Після закінчення 11 класів (1993 року) вступив до Вінницького державного технічного університету на факультет будівництва. Здобув у 1998 році фах спеціаліста з теплогазопостачання, вентиляції та охорони повітряного басейну.

У 1997 році почав працювати на посаді менеджера на фірмі «ТК ВінницяЮгторг», яка займалася гуртовим продажом алкогольних напоїв.  В 1999 році перейшов працювати заступником директора з будівництва на підприємство «Європа» м. Вінниця. В 2006 році прийнятий на посаду менеджера-стажиста в ТОВ «МЕТРО КЕШ енд КЕРРІ Україна» в м. Київ. Після черги підвищень, у квітні 2007 року став директором торгівельного центру в м. Вінниця.

У липні 2010 року переїхав працювати у Республіку Казахстан, де відповідав за розвиток мережі торгівельних центрів ТОВ «МЕТРО КЕШ анд КЕРРІ Казахстан». В квітні-травні 2012 року переїхав до Російської Федерації, де почав працювати директором дивізіонів «Південь» та «Сибір» в федеральній мережі гіпермаркетів компанії «Лента».

В квітні 2014 року вирішив повернутись в Україну, де з липня 2014 року - генеральний директор ТОВ «ГПС нерухомість Київ». В січні 2015 року звільнився за власним бажанням. З квітня по липень 2015 року виконував обов'язки генерального директора ДП «Центр державного земельного кадастру» при Держгеокадастрі України.

З лютого по червень 2016 року - директор КП «Інститут розвитку міст» Вінницької міської Ради. З 24  червня 2016 року призначений на посаду заступника міського голови Вінницької міської ради.

Одружений, має доньку.
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Genry Nobl

    работал в  рашке а теперь губернатор-у птн пнх я вижу агентура растёт-
  • PR Gipoteza

    Представлення нового очільника Вінниччини В. Скальського https://www.youtube.com/watch?v=4vVOywUYo58

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up