Шлях до Євросоюзу, безвіз та Україну: за що ще вінничани дякували Порошенку

Шлях до Євросоюзу, безвіз та Україну: за що ще вінничани дякували Порошенку
  • Після оголошення результатів екзит-полів, які затвердили, що президент Петро Порошенко програв вибори, набравши всього 25% голосів, його прихильники збиралися у різних містах України, щоб сказати «дякую».
  • За що дякували Петру Олексійовичу вінничани?

 

Прихильники Порошенка у різних містах країни протягом дня почали створювати зустрічі у мережі Facebook під назвою «Дякую». Поки у столиці люди збиралися на Банковій, у Вінниці бажаючі мали змогу зібратися на площі Небесної сотні, аби підтримати чинного президента.

За що вінничани дякували президенту?

Юрій Степанець, організатор

– Це акція, де люди можуть сказати «дякую» президенту, який був з нами п'ять років. Ясно, що зараз дуже багато всього обговорюється в соціальних мережах і зважуються негативні та позитивні сторони. Впевнений, що за ці п'ять років було багато позитивних речей і ми маємо подякувати за те, що вони відбулися. А ще ми зібралися тут поговорити одне з одним, подивитися одне на одного, – говорить Юрій. – Ми зберегли державу Україна, у нас з'явився безвіз, почалися реформи децентралізації, охорони здоров'я, почалося багато позитивних речей, які менш помітні, але вони є.  

Відео дня

Організатор говорить, що тут зібралися не порохоботи, але закликає бути відвертими і чесним із собою і подякувати людині, яка за ці п'ять років зробив досить багато.

Акція розпочалася із фрази: «Добрий день, дорогі порохоботи!». Кілька десятків людей аплодували і тримали плакати із написом «Дякую»:

– Нашому Пороху бажаємо мати сили справитись, щоб в нього вистачило сили донести до розуму людей те, що вони ще не зрозуміли. Зараз підніметься такий підводний мул, який буде збивати з пантелику. Я дуже вдячна нашому гетьману, нашому президенту за впевненість. Порошенко – це та людина, яка спроможна сформувати націю. Він вже сформував нас –  наші 25%, а далі до цеї кварти приєднаються всі інші, – говорила оратор трохи нервуючись.

Далі лунали гасла «Слава Україні» та «Україна понад усе». Тим часом людей ставало трохи більше.

Олена Танатайчук

– Мова, віра і армія –  для нас не пусті слова. У нас було багато претензій і питань до Порошенка, але він зробив чи не найбільше з усіх Президентів України. Ту базу, яку він заклав – надзвичайно важливо для нас всіх, – говорить дівчина. – Ми сюди всі прийшли подякувати, що він не схибив все ж таки. Було багато помилок, але ті плюси і здобутки, які у нас є – це найголовніше, що у нас є. Ми нікуди не ділися –  це та інтелігенція, яка сформувалася. Люди, які підуть, якщо потрібно, в опозицію або будуть надалі слідкувати за діями вже обраного президента.

Аріна Кантоністова

– Я прийшла подякувати перш за все людям, своїм однодумцям за те, що вони поруч. За те, що вони є і вони складають велику частину мого життя. Це рідні і знайомі, друзі як на «Фейсбуці», так і в реальному житті. Я прийшла подякувати за те, що ми зараз можемо спокійно тут зібратися, де немає пострілів і ми живемо у мирній Вінниці всі ці п'ять років.

Я прийшла подякувати за напрямок, який нарешті Україна отримала в бік Євросоюзу і під захист НАТО, – говорить жінка.  

До речі, поганих відгуків про майбутнього президента Зеленського прихильники Порошенка не озвучували. Говорили лише про те, що будуть слідкувати за тим, аби реформи продовжувалися і особливо прискіпливо звертатимуть увагу на інформаційну політику. Яка під час передвиборчих кампаній була не зовсім прозорою.

Тим часом Петро Порошенко вийшов до людей, які зібралися на Банковій у Києві і заявив, що буде рухатися через поразку до нової перемоги. І на черзі парламентські вибори. А ще пан президент планує повернутися на Банкову через п'ять років.

Хоча Володимир Зеленський має наміри перенести Адміністрацію Президента з Банкової до сучасного офісу, аби позбутися кортежів і решти президентських звичок, які стали нормою для країни.

Читайте також: 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (203)
  • Юрий Бондарук

    Спасибо партии родной за доброту и ласку, за субсидии, пенсии, кредиты МВФ, "дешевый" газ, тысячи убитых в АТО, "извинения" за незаконченную войну, нераследованные убийства на Майдане, обнищание людей и БЕСКОНЕЧНЫЕ ОБЕЩАНИЯ ЛУЧШЕЙ ЖИЗНИ. Иди уже с Богом, пеця....а лучше - беги, пока можешь.
  • Vercetti24

    а позорный фонтан когда разберут?
  • Катюша Олійник

    Самі не знають за що дякуют, ще поцілуйте його в жопу
  • Татьяна Вишталюк

    Что то в Виннице не особо много поклонников!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:13 Нові сектори з пенсійних питань для МВС у трьох областях: де їх знайти 12:34 Суд виніс вирок драгдилеру, який постачав наркотики до колонії 12:05 Вінниця чудотворна: розповідаємо про місця сили, де трапляються дива 11:17 Скасування ‎статусу обмежено придатний. Що потрібно знати призовникам Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 10:25 «Пироговський пікнік» у Вінниці буде з благодійністю, майстер-класами, фудкортом (ПРОГРАМА) photo_camera 10:11 Вигідно відкласти пенсію. Як українське законодавство стимулює працювати довше? 09:48 рф завдала 5 ракетних, 69 авіаударів і 74 обстріли з систем залпового вогню. Є жертви серед цивільних 09:34 Першокласники 15-го вінницького ліцею завітали до рятувальників photo_camera 09:07 Діти-переселенці отримали тисячу ортопедичних рюкзаків з канцтоварами 08:03 Сьогодні — Великдень. Історія, традиції та прикмети 5 травня 21:01 На Вінниччині випустили марку на честь 32-річчя прикордонного загону photo_camera 20:05 Вічна пам'ять Героям: 13 захисників з Вінниччини відзначили посмертно photo_camera 19:23 БК «Вінниця» виграв Першу лігу, а Юрія Шкондю визнали найкращим гравцем чемпіонату photo_camera 19:17 Великдень онлайн: де дивитися богослужіння ПЦУ та УГКЦ play_circle_filled 18:31 Пожежа у недіючому столярному цеху: вогонь охопив площу у 100 квадратів photo_camera 18:22 Скільки їсти і що краще не їсти взагалі, щоб великодні святкування не перетворити на лікарняні 18:16 У Хмільнику під час пожежі загинула людина 17:55 В Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь play_circle_filled 17:09 Є 25 вакансій для медиків у Вінницькій області: де шукати пропозиції
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up