На Замості відкрили новий дитсадок. У ньому є місце для 100 дошкільнят

На Замості відкрили новий дитсадок. У ньому є місце для 100 дошкільнят
  • Дитсадок на Коцюбинського, 43Г отримав назву «Смайлик» та номер 22. 
  • Його будували в рамках інвестиційної угоди з забудовником ЖК «Туркіш сіті», і ще до запуску закладу, забудовник передав його у комунальну власність. 
  • До нього вже ходять 60 діток, а загалом він розрахований на 100 місць. Що є всередині?

Розпитали батьків чи було складно потрапити до дитсадка?

Вінничанка Юлія сказала, що не було жодних проблем з зарахуванням доньки Поліни.

— Записалися у міську чергу до дитсадків, десь у кінці червня. А у листопаді прийшло повідомлення, що відкривається новий дитсадок на Коцюбинського і потрібно зібрати документи.

Відео дня

А Олена зареєструвала свого сина Максима як тільки почули про будівництво нового ДНЗ в їхньому районі:

— Як тільки у новинах показали про цей дитсадок, то одразу зареєструвалися в чергу до нього. Потрапили до ранньої групи, дитині 2,5 роки.

Дружина військового Олеся спочатку пробувала записати сина Владислава до садочку №27, але там не було місць:

— Відповіли, що ми потрапимо у заклад тільки на наступний рік. Спробували зареєструватися до нового закладу і вийшло: у листопаді прийшло повідомлення, що нас зараховують і треба збирати документи.

На урочисте відкриття садочку, що працює вже тиждень, приїхав міський голова Сергій Моргунов. З рук директора фірми забудовника Алі Алієва отримав символічний ключ від ДНЗ, який одразу передав дошкільнятам.

А далі міські чиновники, представники забудовника та журналісти передивилися буквально всі приміщення закладу. Разом побачили, що заклад має просторі приміщення, з кожного з яких є декілька виходів; вже облаштовані меблі, сантехніка, харчоблок.

Керівник дитсадка Олена Ігнатенко розповіла, що у закладі облаштовано музичну та спортивну зали, кабінет практичного психолога, медичний блок, харчоблок та пральню з сучасним обладнанням.

На території закладу для дітей розміщено чотири дитячі ігрові майданчики, спортивний майданчик, що обладнані м’яким гумовим покриттям.

Після імпровізованої інспекції Моргунов поставив забудовнику оцінку «4+», пояснивши її тим, що є недоробки, які потрібно усунути в короткий термін.

— У приміщенні є індивідуальний теплопункт, що дозволяє регулювати температуру опалення. Кожна група має декілька виходів, що добре з боку пожежної безпеки. Дитсадок повністю обладнаний меблями, сантехнікою, обладнанням у харчоблоці. Надалі ми будемо враховувати досвід такого дитсадка при будівництві нових закладів чи реконструкції вже діючих дитсадків, які потребують капітального ремонту, — казав мер Вінниці.

Гендиректор забудовника Алі Алієв, який будує житловий комплекс «Туркіш сіті», сказав, що взагалі для них це перший дитсадок.

— Сподіваюсь, що батькам та дітям він сподобається. Мені було дуже приємно працювати над цим об'єктом, співпрацювати з міською владою у такому комфортному місті як Вінниця.

Нагадаємо, станом на кінець цього року, 279 дітей-дошкільнят все ще очікують свої місця у комунальні заклади освіти.
 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Андрій

    Корисні поради для батьків дошкільнят, як полегшити та скоротити адаптацію малюка в дитячому садочку https://pani.best/iak-skorotyty-ta-polehshyty-protses-adaptatsii-dytyny-v-dytiachomu-sadochku/ Це дозволить підготувати дитину до відвідування дошкільного закладу, уникнувши психологічних травм.

  • Zoya Ziemann

    Блин... ну и навание....
  • Марина Викторовна

    В добрый путь!!!
  • Людмила Рыбочка

    Реєструйтеся в черзі, і влаштовуйтесь безкоштовно, це державний садок наразі.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up