Будують два садочки та одну школу. Підбили підсумки розвитку освіти у Вінниці

Будують два садочки та одну школу. Підбили підсумки розвитку освіти у Вінниці
  • У мерії розказали про хід програми розвитку освіти у 2019 році.
  • Говорили про матеріальне забезпечення, черги до дитсадків та утеплення закладів освіти. 
  • Які є плани у міської влади на школи та дитсадки?

На виконкомі міськради, 21 листопада, розглянули питання про виконання «Про хід виконання Програми розвитку освіти на 2013-2020 роки». Очільниця департаменту освіти Оксана Яценко розказала про результати у сфері освіти у 2019 році. Зокрема, говорила про технічне забезпечення, ремонти шкіл і дитсадків та збільшення кількості школярів. Даємо головні тези з її розповіді:

КІЛЬКІСТЬ ДІТЕЙ Станом на 1 листопада у 55 комунальних і державних дитсадках виховується понад 18 тисяч дітей. Кількість школярів — 42 335 дітей. Зараз черга до дитсадків міста — 279 дітей.

ГРОШІ НА ОСВІТУ. Видатки з міського бюджету на утримання освіти у 2019 році складають 1 мільярд 158,2 мільйона гривень, що на 12% більше, ніж в минулому році.

Відео дня

Зростання пов'язано з підвищенням зарплат, харчування тощо. Для покращення якості харчування в 35 садочках встановили систему очищення питної води на загальну суму 2,4 мільйона гривень. Придбали параконвектомати для 10 освітніх закладів — 1,2 мільйона гривень. Було встановлено додаткове ігрове обладнання у дитсадках — 124 елементи за 1,1 мільйона гривень.

УТЕПЛЕННЯ І БУДІВНИЦТВО. На здійснення реконструкції та нового будівництва закладів освіти в бюджеті розвитку на 2019 рік є видатки — 205 мільйонів гривень, що у 2,7 раза більше, ніж в попередньому році. Триває будівництво школи на Поділлі. Завершується реконструкція будівель шкіл №8 та гімназії №17.

До кінця 2019 року планується введення в експлуатацію дитсадка №22 на Коцюбинського на 80 місць, триває будівництво дитсадків на вулицях Ватутіна (115 місць) та Покришкіна (210 місць); розпочали реконструкцію дитсадка №16 на Зерова. Зведений за кошти забудовника дитсадок по вулиці Трамвайній — прийнятий у комунальну власність.

Розпочато реконструкцію будівель та термомодернізацію (утеплення) 10 закладів освіти: школи №1, 2, 10 та дитсадки 21, 23, 26, 47, 52, 60, 75. 

Роботи по дитсадках №18, 30, 42 планується завершити у 2019 році. Інші об'єкти будуть повністю готові за два роки.

Виконано проектно-кошторисну документацію на термомодернізацію школи №13 та міського палацу мистецтв та юнацтва. Розроблено проекти на будівництво спортивних майданчиків в школах №2 і №8.

Зауваження є тільки в міського голови

Доповідь Оксани Яценко, крім членів виконкому, слухали директори кількох вінницьких шкіл та учні, які вже другий день в міськраді «як на роботі». Міський голова Сергій Моргунов просив їх висловити зауваження. Але і учні, і вчителі зауважень не мали.

Тож єдиним в кого були нарікання на розвиток освіти виявився мер Вінниці:

— Керівники тих закладів, де проводиться термомодернізація: контролюйте цей процес, щоб не було нарікань на якість. А ще у мене була інформація, що не всі заклади, де встановили систему очистку води, належним чином проводили поточне обслуговування устаткування, і якість води там була незадовільна. Зверніть на це увагу — вчасно замінюйте фільтри та проводьте  відповідне обслуговування, — казав Моргунов.

Опитування

Чи влаштовує вас як розвивається освіта у Вінниці?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Олексій

    Чудновський — клікбейтер. Не будують, а дах роблять. Дякую, що хоч "Шок!!!" не дописав.
  • Артішок

    Людоньки! Зубожіння! ((

    Олексій reply Артішок

    Це ще по інерції від старих програм та початків. Вже скоро холодильник вимкне з розетки твій ящик з "Лігою Смєха".
  • Євгенія Комарова

    діти наше все!чудово шо створюють ось такі умови для малечі!
  • Ольга Сандул

    От і маладци,раніше ж взагалі нічого такого не було,малечі в нас зараз багато того темпи такі радують
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up