Гімназії «Дельфін» передають в оренду дитсадок на Слов'янці

Гімназії «Дельфін» передають в оренду дитсадок на Слов'янці
  • Дитсадок біля трамвайного депо, який нещодавно став комунальною власністю, передають в оренду приватній гімназії «Дельфін».
  • Там буде місце для 100 дошкільнят. Але, не менше 20 місць гімназія має віддати дітям з загальної електронної черги до дитсадків — місто збирається на базі цього закладу протестувати свою програму, якій немає аналогів в Україні.
  • Чому замість того, щоб зробити самостійно дитсадок, місто передає в оренду приміщення?

На засіданні виконкому, 5 грудня, погодили умови договору оренди з приватною гімназією «Дельфін». Цей заклад буде керувати новозбудованим дитячим садком на Трамвайній, 3Б.

— Був оголошений конкурс на право оренди (приміщень ДНЗ на Трамвайній), в якому перемогла приватна гімназія «Дельфін». З нею буде укладено договір оренди. Головна умова — право власності над цим майном не змінюється, приміщення дитсадка залишаються в комунальній власності, — каже директор департаменту комунального майна Ігор Шутак.

Відео дня

Майбутній дитсадок буде розрахований на 100 діток, матиме приватну форму навчання. Але, не менше 20 місць гімназія передає місту для зарахування дітей з загальноміської електронної черги: дитсадок «Дельфіну» стане ще й першим учасником муніципальної програми, де за виховання дітей у приватних ДНЗ платитиме міський бюджет.

Про нюанси програми розповідали у матеріалі: За дітей у приватних дитсадках платитимуть з міського бюджету. Як і коли це буде?

— Договір оренди укладаємо з гімназією на 15 років. За його умовами, до 25 грудня вони мають завезти у приміщення орендованого дитсадка меблі та необхідний для навчання інвентар. Сподіваюсь, що вже незабаром оголосять набір у групи, — розповідає директор департаменту комунального майна Ігор Шутак.

Питаємо, навіщо влада передає об’єкт в оренду? Чому б там не зробити комунальний дитсадок?

— На балансі у міста вже понад 50 дитсадків. Їхнє утримання коштує мільйони гривень. Можливості міського бюджету небезмежні, а потреба у дитсадках — все ще є. Тому запускаємо такий проект партнерства з приватними закладами, які даватимуть місця для дітей із загальної електронної черги. Порахували, що компенсація з бюджету за виховання дітей у приватних ДНЗ є значно меншою, аніж повноцінне утримання цілого закладу, — відповів Ігор Шутак.

Нагадаємо, станом на кінець цього року, 279 дітей-дошкільнят все ще очікують свої місця у комунальні заклади освіти.

Опитування

Чи хотіли б влаштувати дитину в приватний дитсадок за муніципальною програмою?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Тетяна

    Просто супер! Даний дитсадок будувався в першу чергу для дітей жителів нового ЖК Авалон 5 і найближчого району. І замість забезпечення потреби громади прийнято " дуже позитивне" рішення забезпечити фінансові потреби власників "Дельфіну" і деяких корупціонерів при владі. А місцеві медіа так позитивно описують цей шикарний проект партнерства ...
  • AK

    Хороший експеримент, але замала вибірка.
  • Дмитро

    Садочок який належить громаді міста Вінниці. Вінницька міська рада здала в оренду приватній фірмі, в замін Вінницька міська рада буде ще давати гроші приватній фірмі і "компенсувати витрати батькам".
    Це корупція в чистому виді!
    Нехай приватний заклад збудує свій садочок, а тоді ВМР буде "компенсувати витрати батькам".

    AK reply Дмитро

    По перше це 15 років, по друге, вони там дітей з міста виховуватимуть а не з Марсу, т.ч. задовольнятимуть потреби громади, по третє, є таке поняття як взаєморозрахунок витрат, у сухому залишку вийде, що вони і гроші платитимуть і 20 дітей безкоштовно навчатимуть, по четверте, це у 500% краще, чим те, що творив Дворкіс, розбазарюючи дитсадки під приватний бізнес, от там була корупція.

    Змерзла reply AK

    Не безкоштовно! Різницю між заявленою ціною приватного садка і  оплатою  з міського бюджету сплачують батьки дитини.

    AK reply Змерзла

    Whatever, це суті не міняє.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up