На виконкомі переглянули тарифи. Скільки вінничани платитимуть за опалення

На виконкомі переглянули тарифи. Скільки вінничани платитимуть за опалення
  • У міській раді пройшло засідання виконкому, на якому було переглянуто вартість опалення та гарячої води для населення. За кілька днів містяни отримають платіжки за грудень зі зниженою вартістю

Наприкінці грудня у телеграм-каналі прем’єр-міністра Олексія Гончарука з’явилося повідомлення, що Кабмін ухвалив постанову, за якою вартість опалення для населення має зменшитися приблизно на 30%. Платіжки з новими тарифами українці мають отримати вже в січні. 

Передумовою для зміни тарифу є зменшення ціни на природний газ. За словами прем’єра, при правильному нарахуванні, вартість послуг для споживачів може зменшитися на 300-400 грн/міс. 

У Черкасах, Житомирі, Кропивницькому, Кривому Розі та інших містах місцева влада вже здійснила перерахунок тарифів. У четвері, 9 січня, під час засідання виконкому міської ради було розглянуто тарифи й у Вінниці. 

За грудень вінницькі абоненти централізованого теплопостачання заплатять на 26% менше, а вартість гарячої води за цей же місяць подешевшає на 23%.

Спираючись на тарифи, які діяли з 1 січня 2019 року, порахували скільки реально платитимуть вінничани. За нашими розрахунками, опалення може коштувати 1017,7 гривні за одну гігакалорію або 26,07 гривні за м². А куб гарячої води коштуватиме 69,38 гривні за наявності рушникосушильників. Без них гаряча вода коштуватиме 64,12 гривні за м³.

На сайті міськради також наводять приклад зниження ціни тепла:

«Для прикладу, мешканці квартири площею 54 м² по Магістратській у грудні за тепло сплатять на 327 грн менше. Власник однокімнатної квартири площею 35 м² по Ширшова заплатить менше на 286 грн».

Міський голова Сергій Моргунов повідомив, що мерія вже звернулася до НКРЕКП з пропозицією перерахувати і встановити відповідний тариф і на січень. 

— Ми маємо активно контролювати цей процес і приймати рішення для того, щоб вінничани платили менше і за об’єктивною ціною, — сказав Моргунов. — Найголовніше, щоб у платіжках, що будуть розноситися людям вже найближчими днями була відображена ціна згідно рішення виконкому. 


Читайте також:


 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Георгий Ващук

    В першу чергу потрібно сказати спасибі погодним умовам, адже, напевно, з настанням сильних морозів ми з вами почуємо: «Тарифи за опалення зростають. Ой-йо-йой ... »
  • Олена

    Дожили ... А что будет дальше?
  • Ольга Ломонова

    Дійсно, з оплатою за комуналку в нашій країні пересічному громадянину, який живе на мінімальну з/п важкувато. Мені, наприклад, довелося в грудні звертатися за фінансовою допомогою до мікрофінансових організацій, які я знайшла на сайті підбору кредитів https://www.groshi-online.top, там можна вибрати компанії з мінімальною процентною ставкою або ж взяти позику зовсім під 0%.
    Це, звичайно не вихід, але хоч якесь рішення фінансової проблеми до отримання зарплати.

    Олекса reply Ольга Ломонова

    Ольга, пнх зі своїми кредитними лохотронами.
  • Олена

    На словах всі ціни знижуються, послуги поліпшуються, а в дійсності все навпаки.
    Краще підкажіть, де взяти гроші на оплату комуналки, а то до зарплати ще жити й жити ...

    Поpошок reply Олена

    Зарплата була нарахована 8 січня згідно законодавства. Де взяти гроші?....хм, а як з приводу того, щоб піти працювати?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up