На Космонавтів досі стоїть літак. Його заберуть на ремонт через півтора тижні

На Космонавтів досі стоїть літак. Його заберуть на ремонт через півтора тижні
  • Вже вісім днів стоїть літак на площі Могилка, який зняли з постаменту ще 10 жовтня
  • Робочі намагалися відкрутити крила, щоб легше перевезти МіГ-15 на ремонт
  • Та більше не будуть мучитися: через півтора тижні винищувач буде на Вінницькому авіазаводі

Спочатку крила хотіли від’єднати, щоб можно було їхати містом та не зачіпати інші машини. Та робочі на будівництві зараз кажуть, що крила не будуть знімати, а повезуть так — десь через півтора тижні.

Крила не відкручуються

Літак намагалися відвезти в той же день, але будівельники захотіли зняти крила. Підрядник від компанії «Олеріт», що зараз виконує реконструкцію площі Костянтина Могилка, Олег Гончар казав, що «крила знімемо, щоб не заважали під час перевезення».

Відео дня

Але у минулу середу, 12 жовтня, винищувач стояв ще на площі: старі крила неможливо було зняти.

Дивіться відео, як знімали літак з постаменту:

Робітники, що поралися біля літака розповіли: вся проблема в заржавілих вузлах літака, бо вони були зроблені не з авіаційного алюмінію, а з заліза. Вінничани у соцмережі почали сміятися та пропонувати створити сторінку для літака на площі Могилка, де б можна було дізнаватися — відвезли його на ремонт чи ні.

«Вже третій день за допомогою лома і якоїсь матері працівники вінницького авіаремонтного заводу намагаються зняти консолі крила МіГ-15 для перевезення від постаменту на територію заводу. За майже 50 років під відкритим небом сталеві кріплення заіржавіли і не піддаються», — писав вінничанин Віталій Трубніков у своєму фейсбуку.

Літак досі на площі

У вівторок, 18 жовтня, журналіст пішов перевірити — чи відвезли літак з площі? Виявляється, що ні. І як розповіли самі робітники: тепер крила ніхто не буде відкручувати.

— Ні, крила залишаться на місці, бо він дуже старий. Вважаю, що потім їх не з’єднають із фюзеляжем, — розповів виконроб будівництва, який назвався Віктором. — Десь через півтора тижня його мають забрати на Вінницький авіаційний завод.

Previous Next

Окрім того, Віктор розповідає, що через цей літак постійно лізуть на будівництво допитливі люди:

— Одного разу прийшов старенький дідусь, не пам’ятаю як його звуть, але він просив, щоб літак цей забрали. Казав, що він ветеран війни, літав на таких МіГах. Але бачити його більше не хоче, бо ніхто вже не знає правди про ту війну, — казав виконроб.

Нагадаємо, літак МіГ-15 зняли з постаменту ще 10 жовтня, бо з’ясувалося, що постамент в аварійному стані та літак в будь-який момент міг впасти. Винищувач відремонтують, а радянські зірки замінять на знаки українських військово-повітряних сил. Пам’ятник повернуть на місце за два місяці.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Без Имени

    Гайки не можуть відкрутити їм що ВД-40 принести?

    Злой Мердок reply Без Имени

    Там уже гайки и болты одно целое)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади Від читача 14:18 Маленьким вінничанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up