Кожні три хвилини з неба «падатиме зірка». Вінничани, загадуйте бажання

Кожні три хвилини з неба «падатиме зірка». Вінничани, загадуйте бажання
  • Метеорний потік Персеїди досягне піку активності в ці вихідні.
  • В період з 12 по 14 серпня 2017 року за метеоритним дощем зможуть спостерігати жителі України.
  • Вінницька астроном радить, яке місце краще вибрати.

Потік Персеїди вважається одним з найкрасивіших явищ в нічному небі. Персеїди є чи не найбільш динамічним, стабільним і численним метеорних потоком, який досягає свого максимуму щороку в серпні.

Як відзначає вінницька астроном Надія Почапська, під час піку активності в атмосфері будуть згоряти від 20 до 120 метеорів кожну годину.

В цьому році синоптики обіцяють хорошу видимість. Астроном каже, що без бінокля можна буде побачити близько 20 метеорів на годину тобто, «зірки» будуть падати майже кожні три хвилини.

Відео дня

Краще вибрати відкриту ділянку за містом. Вночі на небі в сузір’ї Персея можна спостерігати метеорний потік, розказує журналістці «20 хвилин» Надія Почапська.

Пік активності припаде в ніч з суботи на неділю. З восьмої години вечора вінничани зможуть поспостерігати за метеоритним дощем, причому з кожною годиною кількість падаючих «зірок» буде збільшуватися.

У ніч на понеділок метеоритний дощ також буде помітний при ясному небі.

Дивіться захоплююче відео з метеорним потоком, яке відзняли в 2012 році:

 

Варто нагадати, що 21 серпня відбудеться повне сонячне затемнення. В Україні його буде не видно.

До речі, відкрився набір до безкоштовного астрономічного гуртка на базі Центру технічної творчості для дітей від 10 років.

 Діти займаються в суботу та неділю. В астрономічному гуртку проводять дослідження та наукові роботи, зазначає керівник гуртка Надія Іванівна. Записатись до гуртка можна за телефоном 098 -041-93-21 (Почапська Надія Іванівна)

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up