Кожна гривня наближає перемогу. Музикант збирає гроші для ЗСУ на онлайн-концертах

Кожна гривня наближає перемогу. Музикант збирає гроші для ЗСУ на онлайн-концертах
  • 92 тисячі гривень на потреби армії зібрав вінницький музикант та звукорежисер Микола Коміссаренко. Для цього влаштовує благодійні концерти. 
  • Люди слухають пісні та роблять пожертви на знак подяки. На зібрані гроші чоловік планує придбати квадрокоптер для армії. 
  • І так допомогти фронту може кожна людина, яка має комп’ютер та доступ до інтернету.

Продовжуємо серію публікацій про Героїв тилу

Раніше ми вже розповідали про команду «Боже, вільної школи», які створили зі свого навчального закладу прихисток для переселенців. Розповіли історію 15-річного волонтера. І говорили з військовою волонтеркою Діаною Подолянчук про актуальні потреби фронту.

Цього разу читайте про вінницького музиканта, який збирає гроші на ЗСУ через благодійні концерти, які проводить онлайн.

Відео дня

До початку повномасштабної війни Микола Коміссаренко виступав як сольний виконавець під псевдо Nick Komissarenko. Грав у музичних гуртах. Та й основна робота теж була тісно пов’язана з музикою: чоловік працює звукорежисером в «Квадраті».

— За освітою я вчитель математики та інформатики, музикантом став за покликом серця, — розказав про себе Микола. — Перший інструмент, на якому я навчився грати, це сопілка. Нині, основний — це гітара. На достатньому рівні вмію граю на барабанах, бас-гітарі, трішки — на клавішах.

Усе це було перекреслено 24 лютого, коли російські війська стали бомбити наші міста. 

— Перше, що спало на думку — треба вивезти у безпечне місце рідних та близьких. Мама, яка працювала в Борисполі, ще за пару тижнів до наступу поїхала в село на Вінниччини. Туди ж відправив дружину та кота. Бо кіт то наша «дитина». І я не розумію тих людей, які не забирали з собою своїх хатніх улюбленців, — говорив музикант.

Але сам всидіти у селі не зміг.

Концерти стали емоційною розрядкою

Музикант повернувся до міста, та зранку до вечора хапався за будь-яку роботу, що була в «Квадраті». Каже, руки постійно були зайняті розвантажуванням гуманітарної допомоги.

— Згодом такої роботи стало менше, і я загруз в перегляді новин. Пам’ятаю, що взяв гітару до рук на 8 березня. Хотілось привітати жінок зі святом. Увімкнув Facebook-трансляцію та заспівав п'ять пісень. Мені подякували, а друзі порадили робити такі онлайн-концерти регулярно. Спочатку, щоб робити людям емоційну розрядку, а потім вирішив, що так допоможу зібрати кошти на ЗСУ, — сказав Микола Коміссаренко.

З того часу музикант сам провів 15 онлайн концертів. На наступних виступали вже запрошені гості — Марія Колядич, Вадим Курилех, Аліна Дробасюк, Макс Тріс та інші.

— Щодо пісень, то виконуємо україномовні або англомовні пісні. Пісні російською також інколи співаємо, але це обов'язково пісня того автора, який підтримує Україну: зокрема, хіти «Машини времени» або Сергія Михалка (Brutto), — говорив чоловік.

«Немає малих чи великих пожертв»

На ефірі, крім музики, відбувається живе спілкування з глядачами. Микола Коміссаренко зачитує питання з чату, ставить замовлену музику, обговорює з людьми різні історії. І також спілкуються на тему війни.

— Загалом, зібрали вже 92 тисячі гривень. Щодо розміру пожертв — для мене немає маленьких чи великих внесків. Якщо одна людина має можливість скинути 20 гривень, а інша — або 300 гривень, то обидва внески є чудовими. Адже всі гроші спрямовані на те, щоб допомогти нашому війську, — каже вінницький музикант.

Усі кошти чоловік витратить на квадрокоптер, який вартує близько 110 тисяч гривень.

— Сподіваюсь, що скоро доб’ємо цю суму і після закупки, сфотографую коптер, аби кожна людина побачила на що витратили їх гроші, — підсумував Микола Коміссаренко.

На 21 квітня запланований черговий благодійний концерт. Будуть виступати Олександр Онофрійчук та Вадим Курилех. Трансляція — на Youtube та Facebook-сторінці Миколи Коміссаренка.

Якщо ж ви бажаєте просто зараз підтримати збір коштів на квадрокоптер, то от реквізити для допомоги: 4149 4991 2402 9461 (ПриватБанк)

Подивитись звіти щодо зібраної суми та слідкувати за анонсами наступних благодійних концертів — можна у Телеграм та Інстаграм.

Так підтримати армію може кожна людина

За словами вінничанина, проводити прямі ефіри для збору коштів на армію можна і в домашніх умовах. Потрібно не так багато речей.

— Це більш-менш потужний комп’ютер, стабільний інтернет та програма для захвату екрану. Наприклад, OBS. А як запускати онлайн-трансляції — про це вдосталь відеоуроків на ютубі, — сказав Микола Коміссаренко.

На сайті vn.20minut.ua, нагадаємо, публікуємо перевірені оголошення про воєнні потреби Вінниці

 

Читайте також:

Зібрали 18 тисяч гривень: як діти-волонтери у Вінниці продавали ляльки і подушки

«Своїм маленьким військом працюємо на перемогу». У Вінниці діє цех, де шиють плитоноски для бронежилетів

«Щоб наші захисники не голодували»: як волонтерка створила у Вінниці гастрономічний батальйон

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up