Кафе не здорового харчування. Троє вінничан отруїлися стравами з доставки

Кафе не здорового харчування. Троє вінничан отруїлися стравами з доставки
  • Вінницьке «НЕF кафе», яке позиціонує себе, як заклад здорового харчування, може отримати штраф у 36 тисяч гривень. Їх клієнти підхопили сальмонельоз.

До лікарні потрапило троє вінничан. У них діагностували сальмонельоз. Усі хворі напередодні замовляли страви через доставку з закладу «НЕF кафе», що по вулиці Кропивницького, 7. Про це у фейсбук пише Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області.

— На території Вінницької міської громади зареєстровано 3 випадки сальмонельозу серед дорослих жителів міста. За наданою інформацією, з 03.06.2021 р. по 04.06.2021 р. вони замовляли доставку їжі з закладу громадського харчування «НЕF кафе», — йдеться у повідомленні. — Наші фахівці провели інспектування закладу та відібрано 13 проб сировини: 1 проба води питної, 15 змивів з об’єктів внутрішнього середовища, всіх працівників закладу обстежено на бацилоносійство. Станом на 14.06.2021 р. всі зразки знаходяться на стадії дослідження, в ході інспектування були виявлені грубі порушення законодавства у сфері безпечності харчових продуктів.

У повідомленні додають, що дане кафе закрили на 10 днів. Саме стільки часу дали підприємцям для усунення недоліків. Також додають, що на власника склали протокол видали припис про усунення порушень вимог законодавства про харчові продукти.

Відео дня

— Відповідальність за порушення, передбачена п.1 ч.1 ст. 65 ЗУ «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин"» та тягне за собою накладання штрафу на фізичних осіб-підприємців у розмірі шести мінімальних заробітних плат (36 000 гривень), — додають у Держпродспоживслужбі.

 

Читайте також:

ДТП з дитиною та тіло дівчини у воді: важливе за 14 червня на 20minut.ua

Різкий підйом двох показників. В Україні погіршилася ковідна ситуація

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Tanya Tanya

    Теж колись в них замовляла, перестала, після того як пару раз знайшла волосся у їжі!
  • Читач88

    на мыло кафе!
  • Наталія Новицька

    Готовьте дома , и будете здоровы !
  • Ols Kat

    Мойте яйца перед приготовлением майонеза!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up